想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

yes....等待既心情好難受. 一個月又等一個月...個個月都希望bb奇蹟出現, 但個個月都係好失望. 最慘又唔可以比自己咁大壓力......好辛苦!!!!!!!!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

M小姐遲咗2曰,我頭先一心歡喜,
咪用綠d和萬0牌一齊cheack囉,
結果係一齊白雪雪,都唔知想點~~

子爵府

大家好呀....我都o係"想生BB" 呢度傾左好耐...我都非常明白大家o既感受........我o係度傾一段時間..又停一段時間...又再上黎一段時間....Check 極都係白雪雪...無論係紅定係綠都係...因為我d M 超唔準...根本連計都計唔到....check 到我一個地步....我都唔想再check ar.....之後我個好close o既fd 有左bb..第一個佢小產左...之後佢又有左另一個.....而我...都係白雪雪....

我上次m come已係08年o既4月啦...你地話係唔係根本唔可以計呢....我只有向天父祈禱...求天父o係合適o既時間比我地兩公婆有BB...其實我地就黎結婚3年啦...我地結婚時都想結婚後兩年到有BB....不過咁o既經期..都唔知點攪...真係唯有祈禱啦.....

08年4月o個次o既m到09年都無黎過一次...但係天父都可以o係3月尾check到有左bb ar....我依家bb 已經15週啦...大家都要努力呀!!!! 我咁樣都可以有bb...你地都可以ga....!!!! 努力!!!!

原帖由 coke_light 於 09-6-5 14:45 發表
正在等bingo中,日日數手指,我唔敢check bingo,次次都失望,好怕見到到白雪雪的d仔,而家唔check,不過次次最終都係m come 仲有七日完cycle,好辛苦,上黎伸吓 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 寶寶熊 於 09-6-6 17:51 發表
大家好呀....我都o係"想生BB" 呢度傾左好耐...我都非常明白大家o既感受........我o係度傾一段時間..又停一段時間...又再上黎一段時間....Check 極都係白雪雪...無論係紅定係綠都係...因為我d M 超唔準...根本連計都 ...

Huh....你M可以成年唔黎?? 咁你發現有咗前係唔係check到紅d深粗??? Anyway, 恭喜你!! 祝你同bb身體健康!!

洋房

大家好呀....我都o係"想生BB" 呢度傾左好耐...我都非常明白大家o既感受........我o係度傾一段時間..又停一段時間...又再上黎一段時間....Check 極都係白雪雪...無論係紅定係綠都係...因為我d M 超唔準...根本連計都 ...

恭喜晒,祝你同bb健康快樂,你係自然有左定睇醫生有嫁?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜你呀

子爵府

其實我M一向都好唔準...所以都唔知點計...我就係好似我message 到講o既一樣...check 到無心機check...係有一日...我祈禱時突然感覺我就黎會排卵..咁我過幾日我就check 紅d..點知真係比我check 到有線wor....係2月25日...之後我覺得我訓教時感覺怪怪地..因為我平時好鐘意"爬" o係度sleep ga...唔知點解我覺得個肚好似有d 野頂頂地...所以o係3月25日就抱住我o既淡心去check綠d...真係有淺線wor....我仲check 左4次tim...haha..

原帖由 balmainia 於 09-6-6 18:56 發表

Huh....你M可以成年唔黎?? 咁你發現有咗前係唔係check到紅d深粗??? Anyway, 恭喜你!! 祝你同bb身體健康!!

子爵府

我係自然有ga...我無睇過醫生....

原帖由 coke_light 於 09-6-6 22:21 發表

恭喜晒,祝你同bb健康快樂,你係自然有左定睇醫生有嫁?

子爵府

miffymiffy,

多謝你呀..o個時我地好多問題...你真係幫到我地唔少...!!

原帖由 miffymiffy 於 09-6-6 23:05 發表

恭喜你呀

複式洋房

真係等得好辛苦囉~ 呢幾個月黎淨係等十幾日都好似等左成年咁,唉~ 個個都叫我放鬆啲,我都唔想由朝到晚成日諗,無奈真係控制唔到,我直頭緊張到日頭返工無心機周圍上網睇論壇,夜晚煮飯沖涼瞓覺又諗,呢幾日一起身第一件諗就係驗孕,支支都白雪雪好失望

其實我最鐘意黎呢版,不過好多時見到"恭喜"個心就好酸,前幾日搭返屋企同時有三個大肚婆同我同,果種感覺極度難受,我為左呢件事心理同生理變得好 sensitive,多謝有呢個標題讓我發洩一下

洋房

而家等緊m,個心上上落落,我想問食左黃體素會唔會遲來m?等我有心理準備,如果會係令到m遲到,唔使抱咁大期望

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 寶寶熊 於 09-6-6 23:20 發表
其實我M一向都好唔準...所以都唔知點計...我就係好似我message 到講o既一樣...check 到無心機check...係有一日...我祈禱時突然感覺我就黎會排卵..咁我過幾日我就check 紅d..點知真係比我check 到有線wor....係2月25 ...

好多人都係咁.

子爵府

係呀..真係好開心呀!!!!! 所以我都好感謝主...!!
大家要努力呀!!!!!!!!!!!!! 我都好明白大家o既心情..因為實在係好難受呀!!! 不過當BB黎o既時候..呢個心情亦會特別興奮!!!!!

原帖由 miffymiffy 於 09-6-7 14:30 發表

好多人都係咁.

禁止訪問

瑪瑙宮

原帖由 coke_light 於 09-6-7 09:23 發表
而家等緊m,個心上上落落,我想問食左黃體素會唔會遲來m?等我有心理準備,如果會係令到m遲到,唔使抱咁大期望

或者你可以食到 m 期之日 , check 過如唔中的話, 可以停食

伯爵府

好媽媽勳章

我好想減肥,
係等bingo呢段時間,
不知不覺肥左好多,
但又唔知可以點減.....

我一話減肥,
d朋友就話你都諗住生囉,
等生完先一次過減啦,
最慘係唔知仲要等幾耐,
而家盡量食少d,
做下運動,
但都係就住做,
希望可以快d bingo/成功減到磅~~

複式洋房

回覆 36# jennynini 的文章

我都好想減肥,現在一日肥過肥一日好辛苦呀,c6仲話我一日肥過一日已經可以湯得 每日同自己講bb媽媽想你想到顛
BBILOVEYOU333

大宅

首先, 第一樣野就係恭喜你呀.....寶寶熊!!!
我發覺呢....日日係咁等, 真係好辛苦呀!!! 我開始就黎癲嫁勒~ 人地有左, 理應係開心嫁囉....但係我呢, 知到有朋友有左or見到D孕婦, 果刻我會有一種好憎恨佢地既感覺!!! 點解呀!! 點解我會變成咁嫁!!!!

瑪瑙宮

原帖由 summan 於 09-6-8 20:02 發表
首先, 第一樣野就係恭喜你呀.....寶寶熊!!!
我發覺呢....日日係咁等, 真係好辛苦呀!!! 我開始就黎癲嫁勒~ 人地有左, 理應係開心嫁囉....但係我呢, 知到有朋友有左or見到D孕婦, 果刻我會有一種好憎恨佢地既感覺!!! :a ...

您應該祝福佢地, 分享佢地既喜悅.. 好快下一個到您

複式洋房

好無奈
BBILOVEYOU333

首頁

尾頁

跳至