自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

nataliepml 發表於 22-8-5 02:55
係。呢度d人成日都話專家講,咁專家夠話所有演出者都係事件嘅無辜受害者喇。
BK雖然流行為反而反,但如見 ...

你呢D先係為反BK 而反既示範

男爵府

見到12鏡就諗起件事, 覺得唔開心同不安都好正常

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

daijuju 發表於 22-8-5 10:09
視乎當時情況對邊個有利丫嘛想封口果時咪話二次傷害囉,想蒲頭咪話冇影響囉
...

擺明喇,做得咁白
總有離別的時候

珍珠宮

回覆樓主:

見到為反而反真系笑左
原來佢地只識bk

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我地都要正視呢D 誤導POST, 從來無人為閙而閙,事實係因為佢地開既演唱會豆腐渣而發生意外,主演者扮受害者住酒店有心理輔導亦係事實,BK JM只係因事實而作出評論,亦會一直關注事件唔會俾人轉移視線!!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

睇完樓主鋪出嚟嘅嘢,第一時間竟然後一班粉絲出嚟鬧BK、撐12隻?
而唔係覺得內容有資訊性,多方面講吓社會嘅現象,知道邊啲係真邊啲係假。
其實你地覺得喺BK呢度咁唔開心,睇啲嘢咁唔順眼,其實你哋可以離開㗎喎,否則你哋就斯德哥爾摩後群啦
你哋個個越嬲就越要繼續睇,睇咗又唔捨得走
咁其實你哋係期望個個收晒聲,等你班垃圾偶像出返嚟搵錢,繼續比無良嘅商家、電視台、自私嘅演藝人、製作人隻手遮天?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

nataliepml 發表於 22-8-5 02:55
係。呢度d人成日都話專家講,咁專家夠話所有演出者都係事件嘅無辜受害者喇。
BK雖然流行為反而反,但如見 ...

珍珠宮

回覆樓主:

去時代廣場會諗上面12件D牌唔知幾時會跌落嚟

水晶宮

nataliepml 發表於 22-8-5 02:20
除非受害者係你家人或朋友,否則喺電視或者網路上睇到嘅意外片段,係不會構成PTSD.

唔知咩事,不過跌mon呢件事太恐怖令人不安,要時間⋯

珍珠宮

esmehouse 發表於 22-8-5 10:06
黑暴時 d 打人片、燒人片又唔見啲專家、心理醫生出嚟講嘢

我到而家都有陰影,見到新聞有時重播都覺得好恐懼,好記得當時未立國安法前的無助

伯爵府

牛年勳章

就算冇人話我有PTSD, 我唔可以有不安及負面的感受嗎?

大宅

Chowying 發表於 22-8-5 09:35
叫人delete片,叫人 唔好再傳嗰陣又唔出嚟講

人地叫你delete你可以唔聽。
如果你認為要繼續傳播條片,首先你可以在自己Facebook 不停post 返條片出黎,再去YouTube 日日post 嗰條片幾多次都得,或者去新聞網個page 留言post返出事嘅link. 你可以咁做,絕對可以有自由咁做。
你認為要傳播條片,但你會唔會咁做? 有無咁樣做?如果你無咁做,咁你自己都有答案應唔應該傳條片。

大宅

daijuju 發表於 22-8-5 10:33
我到而家都有陰影,見到新聞有時重播都覺得好恐懼,好記得當時未立國安法前的無助
...

有陰影係正常,我都有除影,我諗大部份人都有,龙其dancers 同歌手以及現場觀眾都係。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

nataliepml 發表於 22-8-5 10:37

人地叫你delete你可以唔聽。

你呢堆問題應該問返嗰個所謂心理健康組織, 問下點解 古天樂出嚟講嗰陣佢唔出聲 ,乜而家再forward 條片好有問題咩

如果講自由嘅,咁佢而家更加可以唔洗出聲,大家覺得有創傷係大家嘅自由, 大家覺得不安 ,會去睇自己相信嘅心理醫生,唔使佢出聲
總有離別的時候

大宅

tictactoe 發表於 22-8-5 10:35
就算冇人話我有PTSD, 我唔可以有不安及負面的感受嗎?

可以呀。
我睇完都好不安同唔開心,唔想傷者咁就一世。

大宅

Anpanmama 發表於 22-8-5 10:21
睇完樓主鋪出嚟嘅嘢,第一時間竟然後一班粉絲出嚟鬧BK、撐12隻?
而唔係覺得內容有資訊性,多方面講吓社會 ...

你又叫人離開?上得黎就係討論架喇。
調返轉我個post 你唔啱睇,你又入黎留言?唔見你走?

我開post 講我認為啱嘅資訊,你其實唔啱睇就Skip。

侯爵府

2024年龍年勳章

eggcarol 發表於 22-8-5 10:30
唔知咩事,不過跌mon呢件事太恐怖令人不安,要時間⋯

死啦我個人記性太好, 真係覺得有陰影影響心情! 前日响moko 食lunch 見到嗰個好似馮素波嗰個紙牌, 即刻又諗起! 不如佢哋暫時收起啲紙牌人先, 好不安!

翡翠宮

nataliepml 發表於 22-8-5 10:52
你又叫人離開?上得黎就係討論架喇。
調返轉我個post 你唔啱睇,你又入黎留言?唔見你走?

你係咪覆錯人?我係話你篇嘢有資訊性喎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

daijuju 發表於 22-8-5 10:33
...
我嗰段期間見到啲 YC 真係驚,咁恐怖嘅行為都做得出,完全冇人性
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

esmehouse 發表於 22-8-5 10:06
黑暴時 d 打人片、燒人片又唔見啲專家、心理醫生出嚟講嘢

咪就系!其實咩PTSD唔知,不過一見隊鏡確實令人想起阿MO比個大電視砸中既情景。

首頁

尾頁

跳至