夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

kaman06 發表於 22-10-8 13:29
按統計講, 男人出軌都係玩多, 唔會上身, 反而女人出軌, 90%個人已經唔愛c6的, c6 一般做咩都無用

被發現出軌,絕大部份男人都係會推御落外面既女人

男爵府

陪月勳章

關係變咗咪坦誠傾下解唔解決到囉
解決唔到再離婚都得㗎

點解係關係變左要出軌
出完軌再一齊解決問題

出咗軌再去解決問題已經無可挽救啦!
本末倒置!

piggy0101    發表於 22-10-10 00:51

複式洋房

aryemyem 發表於 22-10-8 14:24
關係變咗咪坦誠傾下解唔解決到囉
解決唔到再離婚都得㗎

如果全部都有理性就唔會出軌

唔怕,男出軌女會原諒,最慘係外面個女人者。

男爵府

陪月勳章

stp 發表於 22-10-8 15:17

邊有原諒
係無錢呀
暫時唔離唔代表日後唔會離

出面女人有乜慘
大把男人唔揀
揀個有家室嘅就預左俾人千夫指啦

伯爵府

回覆樓主:

如果事情係發生喺你自己身上你可能都會咁做,只鬧出面個女人,乞求男人返轉頭, 喺呢度見得太多呢啲例子

複式洋房

肥肥寶 發表於 22-10-8 16:08
如果事情係發生喺你自己身上你可能都會咁做,只鬧出面個女人,乞求男人返轉頭, 喺呢度見得太多呢啲例子
...

就算原諒個男人..是真的原諒嗎? 不過都好睇個男人點氹返個老婆

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

吓???
外面個女人慘?
點數都數唔到佢慘啦,
正印唔慘?正印嘅小朋友唔慘?
好多第三者明知自己係第三者,
仍選擇介入,
只係俾人閙兩句,應該心甘命抵。
你話究竟乜人先會去同情第三者,感同身受呢?

piggy0101    發表於 22-10-10 00:40

複式洋房

soso1227 發表於 22-10-8 18:32
吓???
外面個女人慘?
點數都數唔到佢慘啦,

下..出軌唔係淨係外面女人既問題既,男人係最大問題,要管既就管返自己個男人。

大宅

soso1227 發表於 22-10-8 18:32
吓???
外面個女人慘?
點數都數唔到佢慘啦,

我feel到有陣狐味

cathngai    發表於 22-10-8 20:55
soso1227    發表於 22-10-8 19:29

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

唔怕,男出軌女會原諒,最慘係外面個女人者
我有冇睇錯?

都話左呢個post 係嘹交吵的膠post!!!!!!
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

stp 發表於 22-10-8 18:47
下..出軌唔係淨係外面女人既問題既,男人係最大問題,要管既就管返自己個男人。
...

從來冇講過男人冇問題,但第三者唔會冇問題囉。
而你認為第三者慘,真係好有問題。
另外,男人唔係你個仔,唔需要管。
咁大個人,佢點會唔知自己做緊乜。
你結婚未呀?

cathngai    發表於 22-10-8 20:28

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

soso1227 發表於 22-10-8 19:37
另外,男人唔係你個仔 ...
就好似, 有人發雞盲見5到前面有幅牆, 中左個死人頭埋去, 然後話起幅牆的人最大問題,點知那是人地間屋的外牆。
走路帶眼, 紅燈停綠燈行,帶眼識人,自己遇人不淑賴天賴地不會賴自己發雞盲。
再同呢D 人講野真係side 氣。

cathngai    發表於 22-10-8 20:27
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

soso1227 發表於 22-10-8 19:37
另外,男人唔係你個仔 ...

可能樓主同第三者有啲.........., 所以為佢哋講說話。
事先聲明,我絕對絕對同情不知自己做咗第三者 嘅第三者, 佢哋真係無辜不過知道自己碰了壁, 就應該盡早止蝕離場。

大宅

回覆樓主:

這個post係表揚第三者所作所為??

伯爵府

soso1227 發表於 22-10-7 16:39
任何婚姻問題,離婚不一定是解決方法。要離婚也不用立刻離吖,要看情況而定。
我敢講,叫人離婚嘅人,到自 ...

講得冇錯,又或者講到自己一定會離婚,頭也不回嗰啲!

大宅

stp 發表於 22-10-7 14:46
睇左咁多個Post..一被發現出軌,個個就矛頭直指同責罵出面個女人…咁其實個男人出軌無責任同無錯?

...

十個男人出軌……起碼八個以上係男人追女人係嘛?有幾多女人真係知道有老婆都貼個男人度!除非佢覺得男人好有錢好聰明能幹?年紀大嘅男人中意出軌年輕女人!唔一定就係小三錯,追究對錯不如商量一下夫妻問題。

複式洋房

kaman06 發表於 22-10-8 13:26
咁又要問個根本問題, 你有無揾一個好男人/好女人? 當然人地專業呃你, 就中蕉咁計, 但而好多出事前, ...

你講咩….
我只係回應返 認同就算自己做得好
唔代表對方唔會偷食姐

如果要講根本問題,咁所有問題都係自己問題啦

子爵府

咁樣睇, 看看能否幫助到分析? 不喜勿插, 理性研究.

1) 如果已婚男出問題, 周圍搵女人找機會, 口花花, 而因為男方係已婚, 旁邊的女人完全唔理他, 是出軌不成的. 其實這些人我們經常遇到/見到, (肯定係男人問題).

2) 男人已婚好地地, 原本都有避忌, 但可能有點吸引力, 未婚/離婚的/或本身婚姻有問題的, 或好性的女人, 故意親近, 最後撻著了關係出軌 (男人牛唔飲水牛頭是按唔低).

** 女追男, 隔從紗, 其實女方唔接受已婚的男人, 就算個男人怎樣咸濕都是出軌不成的. 在法理上, 一定係男人不對, 違背了婚姻的誓言, 除非個男人欺騙說自己是單身, 而女方不知情, 如女方知男方已婚, 就不會是無辜的. 有人說 : 不看管好自己的男人, 不是她, 就是別的女人. 當然這男人是渣男, 但明知男人已婚的, 跟已婚男一起出軌的女人肯定不對, 也惹來說話: 男人衰, 你都黐埋去/此男人好, 你黐去破壞人家的家庭, 難辭其究, 或許小三會跟人說, 是男人衰, 自己是清水般的潔淨無辜吧, 如果人家相信.........

夫妻的感情關係建立已深, 特別是有了孩子, "正室會否對小三指責取決於家庭的取捨和個人修養或想其他人小心該人" , 而並不是說不會責備男方, 你指正室會原諒男方, 小三最慘的意思是, 想正室走來原諒小三, 然後繼續一家親嗎? 或想有補償

總括未離婚便了出軌, 是出軌人的法理上問題, 因為這個是雙方的協約.

子爵府

stp 發表於 22-10-7 14:46
Deleted

出軌就一定是個賤男錯晒,你又知人地老婆無鬧個賤男,鬧完賤男唔需要上網同人交代,小三如果被騙一直以為賤男是單身,小三都是受害人值得原諒和同情,但如果小三知道個賤男有太太都仲要同個賤男一起,小三就唔值得可憐,仲好賤,甘賤的女人點解唔鬧得,仲有賤男是成年人,有手有腳點管,鎖住佢唔比佢出街。樓主你的思想都好奇怪,相信你都未結婚,未有老公,唔知比人破壞頭家有幾痛,除了賤小三唔覺搶人老公破壞人地頭家,傷害一個唔認識無仇無怨的女人才會覺得無問題,一個正常人一定唔會甘想幫賤小三平反。

piggy0101    發表於 22-10-13 22:56

首頁

尾頁

跳至