想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

Moc7coal 發表於 23-6-23 14:20
5/6
8:30 左右到診所, 入了reception 後, 就有人帶進行不同程序驗血,驗精, 亦有類似護士/醫生了解我地 ...

之後我地返香港, 又睇到BK 有媽媽講馬拉好同有真實成功例子,又能用廣東話, 我地中間有探索馬拉ivf ,因泰國醫生同佢下屬都好, 但始終英文唔係母語, 較唔方便。 同埋我地揀左間平同舊舊地既酒店, 晚上瞓唔著有點驚(emoji) 所以有考慮馬拉。

續..

別墅

之後我地返香港, 又睇到BK 有媽媽講馬拉好同有真實成功例子,又能用廣東話, 我地中間有探索馬拉ivf ,因 ...

但我地之後視像見過一次馬拉醫生, 但佢好似miss 左我地appointment, 到過左預約時間5分鐘, 我再搵佢地CS ,佢地隔好耐先話醫生見緊人, 到遲左45分鐘先見到醫生, 醫生一開頭勁講用日本、 美國儀器… 又好似好趕, 完全無睇過我地send 去既reports (懷疑真嘅佢下屬missed 左我地appointment),再臨急sip 入去。 但最覺得唔好是叫我食避孕藥就到m 期, 下次能準確地去到馬拉開針。

中間我地同泰國醫生、counsellor(類似CS) 有緊密email 來回。 醫生解釋翻報告跟進, 同counsellor 就住我地問題好詳細咁解答,我地決定都係泰國, 希望今次開到針, 想9月可以返到工, 9月前可完到ivf procedure

大宅

回覆樓主:

請問你泰國邊兩間要驗身報告? 馬來西亞你又搵邊間?

別墅

najilaku 發表於 23-6-27 01:13
請問你泰國邊兩間要驗身報告? 馬來西亞你又搵邊間?

已pm 左你(emoji)

別墅

Moc7coal 發表於 23-6-23 14:26
但我地之後視像見過一次馬拉醫生, 但佢好似miss 左我地appointment, 到過左預約時間5分鐘, 我再搵佢地CS ...

30/6

M 第3天
去驗血, 老公再驗精,食supplements 後, 其他數據ok ,但不知為什麼amh 由1.04 跌至0.51 ,老公既DFI 更碎…. 好唔開心, 加埋昨天到步開始發燒, 驗又未中covid ,主診醫生去左外國開會, 代醫生問我一係照開針、一係下個cycle 先開, 但我怕再下一個cycle amh 跌到仲低… 又問過發燒、 covid 對做抽卵有無影響, 醫生話做之前5日好番、無病徵就可。 我地決定開針, 每天可返醫院打, 星期日都可以。 打3日後再星期一見醫生。而照左超聲波,有4粒較大卵泡、 2粒2mm (未必發到大)。

大宅

5/6
8:30 左右到診所, 入了reception 後, 就有人帶進行不同程序驗血,驗精, 亦有類似護士/醫生了解我地 ...

男嘅藥係唔係開富精多?

別墅

siutingtsi 發表於 23-7-7 09:48
男嘅藥係唔係開富精多?

又唔係, 佢有開自己醫院出既藥, 都係Q10,維他命等。

複式洋房

我想了解下泰國ivf d 資料啊,可唔可以pm我,我有意想過泰國ivf

首頁

尾頁

跳至