自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

phoebepanpan 發表於 24-3-26 21:27
我在外地睇醫生照X-ray. 有醫療報告
最後 claim 到嗎?

公爵府

好媽媽勳章

johnmamama 發表於 24-6-10 19:45
最後 claim 到嗎?

我claim公司醫保先 。有淨一次過claim 豐隆 。尾數入晒戶口了
基本上所有住院 物理治療都完全claim足
因為公司醫保claim80%

額外多訂一晚酒店,當地租輪椅,香港機場的士去醫院,全部都claim足

取消當地一日遊團費冇得claim

但當地的士由酒店去機場就冇的claim , R頭 。
未問到原因 。想了解清楚,起碼長知識

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我從來只買旅遊保、勞工保險、傭工保~

阿仔讀大學時到外國交流、晚上肚痛入院、原來是盲腸炎、立刻做微創手術、全數10萬claim 足.........這旅遊保險agent 、跟了我們20年、一家一直都是幫襯她買旅遊保險、過去一年去了6次旅行、3次日本釣魚、但保險公司要10萬返本、還要一段時間~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

大力大力 發表於 24-6-13 18:39

阿仔讀大學時到外國交流、晚上肚痛入院、原來是盲腸炎、立刻做微創 ...

請問邊間保險公司?thanks

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

阿仔讀大學時到外國交流、晚上肚痛入院、原來是盲腸炎、立刻做微創 ...

乜你都試過成功索償㗎 ?我以為係你口中所有保險公司都係搵笨/呃人/係黑店,得佢贏你一定輸添?咁以後唔好大大聲聲叫人唔好買保險,話冇人可以賭贏保險公司啦。

珍珠宮

你都幾輸打贏要

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊