自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

richfish 發表於 24-6-15 16:27
請問30個係一日定一個月?

唔同item不同
attach0/tmp/phpz0FzaW
放下自在

大宅

cattz288 發表於 24-6-15 16:33
唔同item不同

謝謝回覆!

別墅

svpm 發表於 24-6-15 12:41
近日我和朋友分別都收到Carosell 通知戶口用完回覆配額,已封鎖聯絡。
其實我哋都唔係回覆太多,你哋有冇這 ...
佢早幾個月加咗呢個配額,好煩,又屈人俾錢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sabrinna24 發表於 24-6-15 16:50

即係果d hi msg 唔駛覆

放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

好耐啦 所以唔好亂覆 浪費限額

有人直頭教如果有人問你野

你就去返佢賣既野度留言,等佢覆返你,

咁做就扣佢限額,唔扣你,

不過咁做我覺得好核突

侯爵府

cecelc 發表於 24-6-15 17:11

都係辦法之一喎.特別是Hi msg,去佢賣野post 問佢咩事!

象牙宮

cecelc 發表於 24-6-15 17:11

係喎,尤其係果d description 寫晒仲要問果d,
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

海之風 發表於 24-6-15 17:19
都係辦法之一喎.特別是Hi msg,去佢賣野post 問佢咩事!

Hi msg 通常我都廢事覆佢

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

richfish 發表於 24-6-15 16:27
請問30個係一日定一個月?

一個月計
每個分類限額唔同
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

cattz288 發表於 24-6-15 17:27

寫明仲問,唔覆算啦。

侯爵府

cecelc 發表於 24-6-15 18:03
Hi msg 通常我都廢事覆佢
我都唔覆嘅

男爵府

睛靈勳章

sabrinna24 發表於 24-6-15 16:50

係啦
咁做可阻隔到啲咩呢?
我只會唸到佢屈人俾錢! 要改去其他平台。

男爵府

暫時 facebook Maketplace 騙子最多,近年你不斷舉報後,個詐騙廣告只係對你屏蔽,你用其他賬戶其實一樣睇到存在。就算個詐騙廣告,不同假賬戶一式一樣同發,你點舉報都係唔會處理,試過舉報得多佢仲停我權,唔俾我用 Maketplace 、及其他 facebook 交易群組,都絕肯定 facebook 係有關係 !?

個人經驗論詐騙率多,facebook 真係比 Carousell 多百倍, Carousell 如果舉報完唔處理,你起碼都可以去佢首頁底,直接填寫報告及附件投訴,如果證據確鑿佢起碼都會處理,或會將詐騙賬戶停權,但 facebook 現在幾乎係從不處理,只會處理發出舉報嘅人,大家斟酌小心選擇網上交易平台

侯爵府

svpm 發表於 24-6-15 18:16
係啦
咁做可阻隔到啲咩呢?
我只會唸到佢屈人俾錢! 要改去其他平台。
製造不便,要人俾錢買配額!

男爵府

cattz288 發表於 24-6-15 17:27

呢類賣家幾乎係佔大多數,尋日先遇到一個,又係問番我己註明清楚、照片內文字描述,我都叫佢自己睇番。佢又問長問短叫我俾交收地址,因我放果件嘢都係大件嘢要試,所以準買家要上門,但佢十劃都未有一撇,就要問我詳細地址,我就話你確實上門試先問啦 !

象牙宮

smart_lam 發表於 24-6-15 18:28
呢類賣家幾乎係佔大多數,尋日先遇到一個,又係問番我己註明清楚、照片內文字描述,我都叫佢自己睇番。佢 ...

啱啱先有1個,賣bcd,
有無A?無
有無E?無
咁算喇
真係啤一聲
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 24-6-15 18:32
啱啱先有1個,賣bcd,
有無A?無
有無E?無

依家好多盲毛,連 (出售) 及 (徵求) 都未睇清楚,就已經 pm 你或出價。亦有好多其實已經買咗同一樣嘢,但唔識點用就扮想買,之後就慢慢套你料問你點用,見你好耐性可以問足半個鐘、或隔一兩日又再持續問,乜嘢粉人都有

象牙宮

smart_lam 發表於 24-6-15 18:51
依家好多盲毛,連 (出售) 及 (徵求) 都未睇清楚,就已經 pm 你或出價。亦有好多其實已經買咗同一樣嘢,但 ...

呀,咁誇張既,真係乜人都有
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我做買家都唔係好想幫襯旋轉拍賣,冇規管啲賣家揀客、放飛機乜都有!
好懷念以前Yahoo拍賣

男爵府

佢d quota比較貴,如果1蚊1個就會考慮。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊