自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔知按摩椅回唔回收呢? 好新淨, 只是椅背有少少脫皮

男爵府

育兒性格勳章 DHA勳章

我都想分享下..

我試過上次搬屋,上手業主留左張9成新既雙人床同現電視櫃. 因為我自己有好多傢俬,咪諗住捐出去幫下人

但個機構(唔記得名,但記得0係深水埗附近),佢地問我尺寸. 顏色, 之後又要我影相,仲要影到傢俬0既前.後.同側面. 再email 比佢地,等佢地回應.

等左2個星期,先話搵到人想要,但對方口要想我地送貨,其實搬屋已好忙同洗好多$. 而且對方住天水圍, 我估運費唔平. 咁個機構就話arrange下

等多成1.5星期,佢send email 回應話"沒有人要求”.

我感到想幫人,但遭人拒絕,而且有d想受惠0既人要求未免太有點兒那過...只是個人感受.刀

大宅

上個星期係免費報度出過(我自己未試過):

大型家具: 國際十字路會 2984-9309;
舊電器: 聖雅各2795-7038;
舊電腦: 明愛2716-6875;
其他: 樂施會 2522-1765/ 2730-1666

複式洋房

可以試下好心網,
http://www.ho-sum.org/chi/giventake/index_t.jsp

我之前經佢哋找到有機構需要雪櫃, 仲有人幫我搬走, 之後該機構還寄回一張感謝咭給我, 幫到人又幫到自己, 很開心...

大家都有心一定可以幫助更多人受惠喔

首頁

尾頁

跳至