自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

日版montbell 正呀

珊瑚宮

環保接龍勳章

montbell係幾型仔架.
不過老公件montbell d面料浮起晒(一齊入衣櫃, 計佢耐用性, 佢係最差), 如果以佢著過lafuma, northface, mountain hardware, redfox, aigle&一d唔係好識的牌子, 同我的那件comlubia. 一定係揀mountain hardware同aigle啦, 但我自己覺得貴囉.
lafuma, northface, mountain hardware, redfox, aigle都算係超襯著

原帖由 1928mickey 於 11-1-5 15:09 發表
日版montbell 正呀

禁止訪問

公爵府

Lafuma平時貴過columbia架, 有gortex的起碼都2000以上. 不過你襯佢換季前或者節日大減價就好多.

男爵府

2隻品牌的"二合一"我之前已經有.
到我上個月再買第3件時我都係買番lafuma,因為無論款式同cutting上都係高一班.又輕身.今年的款都好靚呀.所以忍唔住上月減價時又係買lafuma.
件columbia響床下底啦.

珍珠宮

環保接龍勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

一定揀lafuma
columbia麻麻哋,天氣冬時頂唔到冷,天氣暖時又超焗身

禁止訪問

公爵府

原帖由 Jason 於 11-1-5 22:28 發表
我頭先去左睇Lafuma同Columbia啦,lafuma就睇中一件$20xx既粉紅色gore-tex,裡面果件係夾棉,但我心目中想要紫色!而columbia有件紫色,但又唔係gore-tex,$1999(9折後係$1800),但款就好鍾意,點揀好? ...

我會揀舒適度先,我唔係追款既人,越深色越無乜款的就啱我(我好污糟的,成日整到對袖污糟,呢類褸污漬難清潔D,淺色褸會好覺)。
我會再等,因為近新年,2間都會再減價。Columbia店而家會員仲做緊presale,正價貨有7折,你叫有會員證的幫你買嘢囉,唔係就等做大減價先

再唔係既話,去旺角買,比平時都平D

大宅

我都係著AIGLE, 3年前買買左件 goretex面, 羽絨及膝褸, 我本身怕凍同住北區, 真係好夠暖, 之前就買過都係AIGLE 的兩層褸, 面個件GORETEX 我直頭當風褸著, 底個層的fleece就咁著都ok, 係會咁抽到風law.....
有另一個牌子叫vaude, 德國牌子, 有件100%防風就very good, 你都可以睇下
AIGLE 其實年年都有大清貨, 我男朋友買見我件羽絨咁GOOD, 仍又係大清貨時買, 係再之前一年款, 舊D款, 不過就半價law.... 超抵!!

大宅

我點都買goretex!!

原帖由 Jason 於 11-1-5 22:28 發表
我頭先去左睇Lafuma同Columbia啦,lafuma就睇中一件$20xx既粉紅色gore-tex,裡面果件係夾棉,但我心目中想要紫色!而columbia有件紫色,但又唔係gore-tex,$1999(9折後係$1800),但款就好鍾意,點揀好? ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至