烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

請問分別係幾錢呀?
原帖由 MyGiftedChild 於 11-2-21 13:30 發表
我最近都谷鬼氣買咗韓國石頭鑊,因朋友話超好用。我暫時只覺得ok啦!

至於電磁爐,我用家燕姐牌,5600w,兩個獨立2800w,屋中有小朋友的話就安全嘅,清潔又容易,滾瀉嘢都好易清洗,唔洗塞爐頭。唔用時又可當枱面用。連我老公初初都唔 ...

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 yee183 於 11-2-19 23:33 發表
[quote]原帖由 meko~ 於 11-2-19 01:09 發表
拿,我係用電磁爐!用美亞啦,平靚正,對上一個用左三年都無痴底!之後再買乜鑊乜堡都買美亞 [/quot

是否易潔鑊? ...

yes

男爵府

原帖由 veronna 於 11-2-21 13:31 發表

我都啱啱買左隻石頭既, 超正呀! 好耐冇煎過隻靚靚荷包蛋喇. 之前果隻孖x牌, 又貴又多油 . 但好貴買返黎唔捨得掉, 但真係成擔油先煎到隻蛋. 終於都狠心d買過隻. 依家隻石頭鑊幾滴油就已經好靚. 隻鑊都係 ...

隻石頭鑊幾錢呀?响邊到買駕?

珊瑚宮

石頭鑊是否在APM吉之島示範嗰隻?how much?

玩具萬歲!

珊瑚宮

逢不秀鋼鑊,最忌煎旦白及有生粉醃的肉,實痴,神仙都死.

要凍鑊落油,見油紋才落料.

但要用多油.
玩具萬歲!

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 冰極紅茶 於 11-2-18 16:57 發表
我朋友買左都好火滾.後來用佢蒸完糕就丟左lu

我依家都係攞佢黎蒸野咋

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 MyGiftedChild 於 11-2-21 16:44 發表
講起孖人牌又係火滾,我隻所謂鑊成千七蚊,又重到死,仲唔見得好好用,一樣痴到不得了,又係放埋一邊又唔捨得唔要,真係不知所謂,就算現在新出嗰隻石鍋都係不知所謂,又貴,服務又差。不要買
...

買咗先睇到...

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 MyGiftedChild 於 11-2-21 13:30 發表
我最近都谷鬼氣買咗韓國石頭鑊,因朋友話超好用。我暫時只覺得ok啦!

至於電磁爐,我用家燕姐牌,5600w,兩個獨立2800w,屋中有小朋友的話就安全嘅,清潔又容易,滾瀉嘢都好易清洗,唔洗塞爐頭。唔用時又可當枱面用。連我老公初初都唔 ...

電磁爐我都係用呢隻,公展會買 保養又耐火又夠

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 bighung1 於 11-2-21 20:53 發表

隻石頭鑊幾錢呀?响邊到買駕?

ecosway, 今個月特價$220. 見有BK媽贊過好用咪試下囉. 買左幾日咋, 不過暫時睇真係幾滿意, 好小油就夠.
Latte, 又名臭TE或臭喵

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 fitfish 於 11-2-21 21:23 發表
逢不秀鋼鑊,最忌煎旦白及有生粉醃的肉,實痴,神仙都死.

要凍鑊落油,見油紋才落料.

但要用多油.

緊係唔係啦,我用緊隻不锈鑊唔知幾好用,只要隻鑊夠熱,就一定唔會"痴",天上野衰到無朋友,一隻要成$700幾,"痴"到呀 ,上年去左消委會投訴,跟住又去埋海關落口供,而家都不了了之,總之係香港消費,一定要查清楚先好買,因為無保障架。

大宅

原帖由 veronna 於 11-2-23 00:01 發表

ecosway, 今個月特價$220. 見有BK媽贊過好用咪試下囉. 買左幾日咋, 不過暫時睇真係幾滿意, 好小油就夠.

請問咩叫石頭鑊? 係咪街邊賣二百幾個d (唔用油都炒到餸個隻)? 我大鄉理, 未去過ecosway, 特價品是否要會員先買得?

唔該!

瑪瑙宮

好吸引, 好想買啊.

原帖由 veronna 於 11-2-23 00:01 發表

民房

唔係呀嘛,消委會都無厘反應,咁做消費者邊有保障架?佢又唔係平,最差係嗰個古所謂客戶服務,次次都要留言等覆,d人d態度又唔好,亦根本無聽個客講嘢,真係不知所謂。

至於韓式石頭鑊最大嗰隻都係唔洗800蚊,而ecosway的產品不嬲都唔錯,又平!

原帖由 小虎88 於 11-2-23 13:42 發表

緊係唔係啦,我用緊隻不锈鑊唔知幾好用,只要隻鑊夠熱,就一定唔會"痴",天上野衰到無朋友,一隻要成$700幾,"痴"到呀 ,上年去左消委會投訴,跟住又去埋海關落口供,而家都不了了之,總之係香港消費,一定要查清楚先好買,因為無 ...

珊瑚宮

小虎88:好久不见,你隻不銹鋼鑊係乜牌?介紹下!
玩具萬歲!

男爵府

咁搵日睇吓先,唔該!!

洋房

有冇人用白色既陶瓷鑊?
都係易潔但起碼無有害物質, 用得放心

唔知韓式石頭鑊呢種易潔鑊會唔會釋出有害物質呢?

洋房

我都做左ECOSWAY會員, 都諗緊買唔買黎試

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 fitfish 於 11-2-23 17:30 發表
小虎88:好久不见,你隻不銹鋼鑊係乜牌?介紹下!

我用過2個唔同牌子,初初唔識用就真係好痴,用奈左知道個鑊一定要夠熱,冷鑊或熱鑊落油都無所謂,最緊要係燒熱左之後落食物前要將火較細,如果唔係D野就好快燶。炒飯一粒都唔痴鑊架。

男爵府

我家用電磁爐(尼斯), 港燈買到$1,480. 共享火力約2800. 又可當枱面用, 勁正! 用安利煲具, 通常用1360度熱就夠. 煲身又易清潔因冇乜變黃. 工人姐姐都唔知幾開心.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

我都有買—天上野既鑊,真係點既火都痴。
亦有買佢個煲同埋個噴油壺,個油壺都唔夠一星期就噴唔到油了。

首頁

尾頁

跳至