自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

晴B媽 發表於 11-11-9 22:13
死啦?乜今年小五的學生,2年前停過課咩?咩事停課?我無印象

豬流感 ???

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我估係2011-2012年讀小六的學生, 他們在小三的時候沒有考TSA,因當年突然其來的豬流感而取消了TSA評估,很多學校提早放暑假.

綽盈媽咪 ;-)

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我估係2011-2012年讀小六的學生, 他們在小三的時候沒有考TSA,因當年突然其來的豬流感而取消了TSA評估,很多學校提早放暑假.

綽盈媽咪 ;-)

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

甘今年p.5洗唔洗呈分?派位點派呀???

綽盈媽咪  呈分試同TSA評估唔同, 係兩樣野.  發表於 11-11-9 22:27

禁止訪問

男爵府

但係升中編班試係決定小學的BANDING, 不是嗎?
綽盈媽咪 ;-)

男爵府

回覆:conniechan125 的帖子

TSA 唔關呈分,派位事,係評估間學校嘅。個人嚟講冇咩壓力,只係學校要猛操paper

conniechan125  oic, thx~!  發表於 11-11-9 22:30
令囝囝健康快樂,知書識禮;與丈夫分享分擔,無限支持,就是我對社會的一份貢獻

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

香港教育真係人都顛

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

年年既學生都有壓力架啦, 點解淨係停辦一年呢

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:好似話tsa 同升中編班試交替舉行例如出年小

原帖由 lulu1312 於 11-11-09 發表
好似話tsa 同升中編班試交替舉行
例如
唔係,我女舊年小六都要考TSA及升中編班試

lulu1312  今日明報有講,係出年嘅六月  發表於 11-11-9 22:41

男爵府

小六的一年真係好大壓力,又要應付呈分試,TSA,升中編班試.....
綽盈媽咪 ;-)

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

停一年有物意思, 不如以後都停啦, 因為其實小六都好忙, 又要揀學校, 聽學校d簡介會, 又要面試.

珍珠宮

Mrsleaf 發表於 11-11-9 22:44
停一年有物意思, 不如以後都停啦, 因為其實小六都好忙, 又要揀學校, 聽學校d簡介會, 又要面試. ...

如果今年唔駛考, 我只諗到 好多 tsa 練習 係白買同白做,

出年萬一唔考唔該早 d 出聲,唔係學校訂埋 d 練習就真係好唔環保

lulu1312  係喎!真係要學校/教署 回水  發表於 11-11-9 22:59
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

首頁

尾頁

跳至