婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我建議你自己撫心自問, 你會對自己亞媽好d, 定對99好d? 亞媽親d, 定係99親d? 如果兩條問題, 你都係揀自己亞媽, 甘你應該要接受同明白, 你99當然係錫親身女多d呢個好正常的道理.

男爵府

你99都有買幾次即食燕窩俾你,
其實都算係咁啦, 你都識講咯,
即食貴好多, 買碎燕番黎煲抵D,
你99話你唔識整, 所以買即食俾你,
其實都係想你方便食到, 真係對你算OK喇。

男爵府

回覆:kktsoi 的帖子

係甘ga喇,你係外人,人哋先係一家人。我病咗冇人理,叔仔病咗99煲尼樣個樣,我吾嬲

複式洋房

回覆:唔係親生既,始終係爭啲…

我明白樓主,一家吾知一家事,始終對住奶奶個個係你,即使奶奶當你係女,始終我地做人新抱,一定差d吾同對自己牙媽甘親,如果吾係叫牙媽吾叫奶奶la,點都係要客氣d,禮貌d!我地做好自己本份算la。加油

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你老公冇講錯,
你99都冇講錯,
兩個都係話事實,
個個99對外都係咁講架啦,唔通話好憎個新抱咩...

其實你99對你都唔錯啦,佢都係有個句講個句,證明佢係老實人唔會講是非

大宅

我有o左咁耐其實我6299冇煲過d咩靚湯比我o架,佢地有試過煲花膠湯,點知比我發現根本係炸魚肚,唔係花膠,咁可以點o者,唔通鬧佢地唔識野咩?你有即食燕窩咪好囉。咁你c6講得o岩喎... 就係因為我地唔係佢親生,其實冇必要抱太大期望,冇期望自然冇失望o架啦,我都係因為失望過,而家先睇開咋!

小諾諾  me too...  發表於 13-4-19 22:42

大宅

C6講系事實,99有事要幫手做,你就用同一句撻你c6,唔好出手:;pppp::;pppp::;pppp:

複式洋房

引用:你老公冇講錯,你99都冇講錯,兩個都係話事實

原帖由 fanny3315 於 13-04-19 發表
你老公冇講錯,
你99都冇講錯,
兩個都係話事實,
你錯啦…99成日係我地面前講佢女婿呢樣個樣,轉頭又同姑奶講我呢樣個樣,成日講佢啲FD既是非,不過我每次聽完就算,其實我只係呻下…好多謝大家既開解…我明白咩叫做好自己本份

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你老公講得岩
正如你都唔會當佢係你阿媽咁對佢啦
況且買幾次燕窩俾你食對你唔係差啦

複式洋房

樓主,睇開啲,我大肚時候同99一齊住都冇咩湯水燕窩,我自己覺得飲食均衡就得,相反驚燕窩食得多驚阿B大件得滯好難生,花膠食得多又驚阿B吸收太多重金屬,太介懷盞令自己唔開心…

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Kieralee 發表於 13-4-19 10:47
你錯啦…99成日係我地面前講佢女婿呢樣個樣,轉頭又同姑奶講我呢樣個樣,成日講佢啲FD既是非,不過我每次聽 ...

牆頭草總好過我99講自己仔女先啦

所以99講既野聽左就算,唔好太上心,不過我聽完會同c6講番打定個底

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kieralee 發表於 13-4-19 02:56
有點長氣…唔好意思!
我有一個霸道加痴線既99,從來佢想點就要點,不過當然我唔會理佢!
話說有一次,99打 ...
唔係親生女,係咁架啦」
難得你老公講呢句,
以後佢投訴你對99唔好,
都可以用番呢句黎回應佢。

禁止訪問

畀面勳章

別墅

引用:有點長氣…唔好意思!我有一個霸道加痴線既9

原帖由 Kieralee 於 13-04-19 發表
有點長氣…唔好意思!
我有一個霸道加痴線既99,從來佢想點就要點,不過當然我唔會理佢!
話說有一次,99打 ...
唔好要求人哋,做好自己先啦!

水晶宮

"我有一個霸道加痴線既99"

你都咁樣睇99啦,佢有燕窩過你食,已經好到加零一啦mouth:

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主算啦
如果一個媽媽錫外人多過錫自己個女
就先真係奇怪

問心第日我自己既小朋友長大左,
我都一定會錫佢地多過佢地既老婆/老公

大宅

回覆 方方媽媽 的帖子

新抱千萬別拿自已同99個女的待遇黎比較。無得比。你C6句句真言。你99對你算係咁,起碼她肯為你費心去買即食燕窩,為你花錢,對你好好了。她可以咩都唔做。
唔好唔開心。

珍珠宮

99同亞媽唔同假, 我買LV, 都買比亞媽啦, 唔通買比99咩, 有錢都唔買比99呀!
不過你99又系直左d, 如果系我就會唔出聲比個新抱飲算喇!
之前有個 jm 講得好岩, 男家既小恩小惠真系唔要好過, 費事第日有乜事比人講呀!
我自己都偏心喇, 所以唔介意人地偏心

禁止訪問

回覆:Kieralee 的帖子

禁止發言

首頁
12345...6

尾頁

跳至