自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+cocotea+於+13-05-09+發表我

原帖由 fi_ni1029 於 13-05-09 發表
應該係話樓主?
明白,我唔夠訓矒矒下

子爵府

畀面勳章

引用:+本帖最後由+I9528+於+13-5-9+05:51+編輯+\\

原帖由 I9528 於 13-05-09 發表

我不是教幼稚園, 但我亦曾在學校工作過, 當年我校發生了差不多 ...
幼稚園版寒戰!

bebepopo  我都係咁諗  發表於 13-5-9 08:56

水晶宮

回覆:玫瑰崗幼稚園前老師心聲...

樓主,嗰張小朋友相太震撼啦,如果唔係見到小朋友件校服寫住學校既名,實在以為發生喺大陸,而家學校係咪將件事交由警方處理?如果係,咪等警方查攞,暫時所見,好難令人相信校方係冇責任......雖然我都覺得件事係怪怪地:做d咁嘅事,又俾機會人影到相,但又兩年後先放料......呢度係香港呀,成件事都好古怪!

洋房

回覆 ac917 的帖子

所以我亦不會評論事件,但我離開學校三年,說實話我依然常夢見自己在玫瑰崗教學,哈哈,相信我忘不了這個大家庭吧!就讓我借此機會發表/發洩一下吧!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+cocotea+於+13-05-09+發表我

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 13-05-09 發表
呢位國民特登開個新account 嚟訴心聲...
明眼人一看便知

子爵府

篇野同單野完全無關,嘥左我時間睇

總之佢虐待個小朋友就好變態,好似玩sm癡線,我諗唔到有理由係做假?做乜要縛住個小朋友影相?

子爵府

錯左就係錯左,你篇野完全幫唔到呢間垃圾學校加分。

子爵府

引用:我不是教幼稚園,+但我亦曾在學校工作過,+當

原帖由 I9528 於 13-05-09 發表

我不是教幼稚園, 但我亦曾在學校工作過, 當年我校發生了差不多 ...
就算做假屈校長,都可以有其他方法。
而且要咁樣虐待個小朋友黎屈校長,啲老師都太癡線同變態,而且佢比得傳媒睇,就算推翻校長,都要交影相老師出黎祭旗,佢地有咩得益?唔係同校長一穫熟咁偉大啩?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+紅紅+於+13-05-09+發表如果證

我都覺得兇手唔止一人,一個班房最少兩個老師掛?至於爆料者“做假“可能性頗低啫,外藉老師會有機會單獨在 ...
做假好大風險! Agree!

總有離別的時候

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:有老師好有愛心,但亦有老師唔夠。信寫得太

原帖由 joannewu_0302 於 13-05-09 發表
有老師好有愛心,
但亦有老師唔夠。
信寫得太完美,變左假D囉!

總有離別的時候

琥珀宮

畀面勳章

yan511229 發表於 13-5-9 06:05
幼稚園版寒戰!
就係因為太過似文革, 所以我都好快走

水晶宮

今朝蘋果有人令媽明示覺得人地外藉老師被解僱而講這大話呢d野如果呃人好大鑊,有可能嗎?

水晶宮

呢位國民特登開個新account 嚟訴心聲...
下班後工作,為學校打名聲

伯爵府

環保接龍勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

其實校長已馬上將事情交警方調查,如果身有屎,相信唔會咁做。 而亦因警方介入,有啲事情不能公開,也不能八婆咁唱衰人。

你諗下,相不是偷影的。 如果老師真的這樣罰人,怎不怕人影相。

為什麼要兩年後,離校後才公開哩張相? 為左份工? NET 通常都求多個供。如果你有小朋友,可能都會覺NET愛心有限,多數只當快錢。

當然,在校長眼皮低下,比人影到咁嘅相,校長都有責任,所以咪報警羅。但不可能指責全部老師!幼師係所有老師最最最辛苦的,要照顧幼兒安撫家長。 而竟有人因某些指責,而去怪責所有玫瑰崗嘅老師,咁佢地就太無腦了!

琥珀宮

畀面勳章

LIME_BABY 發表於 13-5-9 06:55
就算做假屈校長,都可以有其他方法。
而且要咁樣虐待個小朋友黎屈校長,啲老師都太癡線同變態,而且佢比得 ...
唔係當事人, 好難會明白

當年係有老師同社工夾埋, 特登响午飯時間帶咗一個學生去一間無人課室, 做假影相, 然後發比傳媒, 同一時間, 仲搵埋區議員幫手, 當時嘅校長因為想息事寧人, 又就嚟退休, 所以選擇咗提早退休 ( 亦係果個社工同老師嘅目的, 因為校長 + GM其實想部署炒佢地, 佢地呢兩個人只係呃飯食, 已經勸喻過好多次, 點知比佢地先下手為強, 要一擊即中), 所以做出一D咁嘅嘢 ! 但亦都有不幸中之大幸, 學生嘅家長好明白學校絕不會咁做, 所以要求教署澄清還學校一個公道, 所以事件只擾攘一段較短時間

所以, 有D人為咗利益, 幾無良幾變態嘅嘢都做得出

annakit  可以PM我知邊間嗎?  發表於 13-5-9 15:21

侯爵府

引用:今朝蘋果有人令媽明示覺得人地外藉老師被解

原帖由 shannnb 於 13-05-09 發表
今朝蘋果有人令媽明示覺得人地外藉老師被解僱而講這大話呢d野如果呃人好大鑊,有可能嗎?

...
有,因為有人真的被勵走的。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔信張相係做假,校長老師喺呢個時候只識話唔關自己事學校點好老師點好,但而家係咪應該首先檢討下先?

侯爵府

再,校長同father 都常巡房的。 校長認得好多小朋友,大部分小朋友開學初期已認得校長啦。

水晶宮

畀面勳章

I9528 發表於 13-5-9 05:51
我不是教幼稚園, 但我亦曾在學校工作過, 當年我校發生了差不多的事件, 但確實是某一兩個人做假, 將做假的相 ...
推翻校長有咩好處

首頁
12345...9

尾頁

跳至