懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:千萬不要請陪月x夏蘭。不懂煮食對BB也冇愛心

你個陪月幾多錢啊??

大宅

回覆:queenie718 的帖子

我一月份,果時收我15000,仲話係高級陪月,中級,初級各少1000。

複式洋房

queenie718 發表於 13-6-26 11:48
咁你哋兩個都要約埋一齊上消費者投訴啦!一個媽媽咁講姐!!兩個媽媽又係咁講播!!可能到時唔止添!!宜家 ..

複式洋房

queenie718 發表於 13-6-26 11:48
咁你哋兩個都要約埋一齊上消費者投訴啦!一個媽媽咁講姐!!兩個媽媽又係咁講播!!可能到時唔止添!!宜家 ...
"佢地算過度過,要你簽兩份約。一份同社企簽,一份同陪月簽。有咩事,要去勞工處搞。我是顧用佢,好難做到D咩。因為佢有返工。姊妹小心,我買了个教訓!" 等同你請菲庸, 跟約一喺比一個月錢叫佢走, 一喺一個通知對多佢一個月。

複式洋房

queenie718 發表於 13-6-26 15:51
你個陪月幾多錢啊??

一萬五千五一個月加五百元介紹費,佢吹到自己是甚麼金牌陪月,所以我同佢簽了個半月。睇佢D Profile 同個樣一定騙到唔小媽咪。我講留一件極芳唐的事, 個半月來一次雞酒冇㷛過,佢話我開刀唔食得。因為佢煮野十分難食所以我冇理佢。
我最難過是原本請個陪月等我媽咪唔洗粗努,因為我媽咪七十幾都要常常來照顧我同阿B。

milky_peko12  好慘呀  發表於 14-6-12 11:30

男爵府

引用:Quote:queenie718+發表於+13-6-26+15:51+你

原帖由 winnor 於 13-06-26 發表
一萬五千五一個月加五百元介紹費,佢吹到自己是甚麼金牌陪月,所以我同佢簽了個半月。睇佢D Profile 同個 ...
咁呢個半月,你喺你屋企做過d乜?

複式洋房

queenie718 發表於 13-6-26 22:07
咁呢個半月,你喺你屋企做過d乜?
㷛本瓜魚湯, 不過魚是我阿媽買,佢話街市只得淡水魚買好似鯇魚,如果買其他要去第二個街市要加買送時間四十五分鐘以上,送就當然蒸魚豬雞,蒸野難食極都有限。還有局飯不過D飯初時好似糊仔,敎了佢幾次之後都食落口。

複式洋房

winnor 發表於 13-6-27 07:29
㷛本瓜魚湯, 不過魚是我阿媽買,佢話街市只得淡水魚買好似鯇魚,如果買其他要去第二個街市要加買送時間四十 ...
我主力照顧阿B,佢就常常在廚房煮己上的東西

大宅

回覆:winnor 的帖子

Me to

複式洋房

引用:Me+to +

原帖由 Eric2012 於 13-06-27 發表
Me to
佢走了之後,我請了另一隻陪月,朋友的朋友介紹我先夠膽請,因為我想保下身體,雖然通過了黃金時間去保身。佢煮食係廚神級,幫我安排午晚餐好好。但佢都是不太願意照顧阿B,又係常常在廚房,不會住動出來照顧BB。佢有老花幫阿B清潔pat pat經常清潔唔曬D米田共. 雖然如此,我都滿意收貨了。好難好難找到个好陪月,有愛心同又煮得野食。有時我問自己是否要求過高? 但我比成萬五元一个月, 是不是可以有小小要求?如果佢收外傭價,當然冇要求。:;pppp:

禁止訪問

別墅

陪月質數參差,我都係靠朋友介紹, 而家呢個比較lazy, 但叫做識做,不會自動波做 80蚊個鐘,

大宅

畀面勳章

回覆:cholechan84 的帖子

因為社企專收新陪月員,收你一萬伍仟元給陪月員一萬至萬二蚊,有經驗D陪月都少接佢公司order,

大宅

回覆:千萬不要請陪月x夏蘭。不懂煮食對BB也冇愛心

陪月真係要搵朋友用過先穩陣

首頁

尾頁

跳至