自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Re: 有無人食過'治敏速'?

Sindy 寫道:
我女呢排風癱好返d,所以我有存貨,同你熟我諗比你,你都唔驚...hehe,不過你囡要食丸....[quote]
pigpig 寫道:
sindy,
我寫得唔好,我意思係通常我會連續俾2日佢食,每日食一次 5ml
我囡囡唔識食藥丸呀
呢個星期,我囡囡又敏感發作,唔知點解 個嘴仔又紅又甩皮....已經好幾個月未試過....呢2日都要食敏感藥 :cry:
[/quote]
我屋企長期都有存貨,因為囡囡隨時敏感,所以放定係屋企比較安心囉
多謝你的好意!
My Two Princess

珍珠宮

好媽媽勳章

講起又係呀,囡囡初時有呢個病,屋企無乜存貨,都幾驚..成日唔記得帶出街...(因為佢係起先食)...突然係街話出風癱,我都唔知點搞,有時同佢返屋企又唔係...好在有次比我發現萬0有得賣咋...有乜e郁都有得搞

pigpig 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:
我女呢排風癱好返d,所以我有存貨,同你熟我諗比你,你都唔驚...hehe,不過你囡要食丸....[quote]
pigpig 寫道:
sindy,
我寫得唔好,我意思係通常我會連續俾2日佢食,每日食一次 5ml
我囡囡唔識食藥丸呀
呢個星期,我囡囡又敏感發作,唔知點解 個嘴仔又紅又甩皮....已經好幾個月未試過....呢2日都要食敏感藥 :cry:
[/quote]
我屋企長期都有存貨,因為囡囡隨時敏感,所以放定係屋企比較安心囉
多謝你的好意! [/quote]

子爵府

其實20mins我都覺得慢
最好再快d! :mrgreen:
我好敏感,快到暈!

等我去問下藥房先! thx
Sindy 寫道:
我女食左,我見就真係20分鐘內見效...其實呢隻仲有滴濟的,但係咪平d就唔知啦....丸裝就方便好多...初時我女都有食滴的,醫生又開丸,咁佢係屋企既話就食滴,係街放係銀包就放丸

[quote]
beverly@mimi 寫道:
睇怕我都要買定看門口啦!
呢排我好敏感!仲攪到個鼻流血添!

食了幾耐見效架?
[/quote]
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

子爵府

藥黎囉!

要英文 藥名在.....here,睇下睇唔睇到

魚生 寫道:
咩黎嫁?有無英文名?

好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

首頁

尾頁

跳至