跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

Re: 小柔信箱

加油呀!!

複式洋房

小柔同小柔媽媽都要加油呀!!!

大宅

咁小柔精唔精神同食唔食到嘢呀?

食唔到唔緊要架, 小朋友好番之後好快又追番哂架啦.

加油呀!

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

一上網見倒呢個 topic 都知大件事

hinhei,
安慰嘅說話我唔多講啦, 總之我會為小柔同你祈禱, 你都多 d祈禱將一切交比神, 呢次真係一次勁嘅考驗, 放心, 我相信你同小柔一定會 pass 的, 努力

大宅

好媽媽勳章

hinhei
睇到個Topic好心痛,希望小柔快D康復啦!
呢度好多仔等梗 你架!
媽咪你自己要更加小心身體,小柔係好需要你的,好快會雨過天清 :-P 明天曾梗好麻!

大宅

希望小柔快d康復~~
你也要保重身體..加油!!
1st Anniversary

大宅

妳同小柔都要加油呀!記得我bb因尿道炎同輪狀病毒人院的時候,我都好心痛.祈禱是有幫助的,將妳的疲累交給神!我會為妳和小柔禱告的,妳要支持住呀!希望小柔早日康復!
勿以善小而不為,勿以惡小而為之!

大宅

hinhei,

慈愛的天父啊! 願祢保守小柔及小柔一家, 求主祢帶領小柔, 使她的病得以醫治, 盡快康復. 亦求主祢給予小柔堅強去接受每天吊針的治療, 減少她的苦楚. 小柔兩個哥哥要生生性性, 使小柔媽媽可以有精神去全力照顧小柔. 奉主名求, AMEN.

小柔&小柔媽媽, 加油啊!

大宅

O! 聽到呢個消息好唔開心呀! 打豆豆吊藥好痛架! ee鍚返!小柔可唔可以食平時既野架? 如果可以俾多d佢鍾意食既野佢食啦!
你都唔好太擔心! 仁安d醫生都好好架! 吊完呢幾日藥小柔會好返架! 出院後小柔會做返個健康活潑人見人愛既小寶貝!

禁止訪問

大宅

為左小柔, 我願意第一次正式祈禱

親愛的主耶穌, 請求你醫治溢柔小朋友, 幫佢盡快康復, 為HINHEI 一家脫離苦困. HINHEI 仲有2個仔要照顧, 點解你要HINHEI 面對O甘辛苦的事 ? 請求你, 快 D 出手幫助HINHEI, 阿們 !

呢個信箱開得好, 我地可以係度俏俏話, ONLY FOR YOU & 小柔.

]My Melody[/url]

大宅

hinhei,
為小柔和你們一家祈禱呀~
親愛的天父, 我將hinhei一家人交上, 求你親自去保守著這一家人, 讓佢地響呢段日子當中都心存平安。亦特別將小柔交上, 求你親自的醫治, 求神你為小柔安排最適合的醫生, 讓小柔能早日康復。亦都將hinhei交上, 知道她響呢段日子無論響身體或者心靈都勞累非常, 求你加力給她, 求你去保守她, 讓她有足夠的心力、精神去陪小柔渡過呢段時間。感謝主聽我禱告, 奉主名求, 阿門。
放心啦, 你交託得比天父, 天父一定會幫助你地, 亦一定會為你地一家安排最好的。 而你地的擔心、擔子, 天父都一定會為你們去擔起、揹起。

大宅

有咁多媽咪支持你和小柔,一定可以挨得過的,苦的後面便是甜,你好快好快便嚐到甜,我們所有人正等緊你分享好的消息~

複式洋房

小柔MAMI
加油,坚强!
我个B女都因为皮肤感染进过明爱手术。(要抽血,全麻,手术),我很能体会你的忧虑。
BB一定会好的,你有信心心和坚强。
我是个很懒惰的基督徒,但是我一定为你的全家向天父祷告。

別墅

知道個心好唔安樂.

小柔會無事,放心,另外你一定一定要多d休息,有時間訓下,你太累唔得架,要多d休息,加油

大宅

小柔加油呀 快d好番啦!!

男爵府

SPJB 寫道:
咁小柔精唔精神同食唔食到嘢呀?

食唔到唔緊要架, 小朋友好番之後好快又追番哂架啦.

加油呀!

其實小柔一直........未入院前, 表面上係睇唔到佢有甚麼問題~!
因佢係食得, 玩得, 睡得!!
不過可能成日比人嘈醒, 睡得不好, 所以今日胃口差了少少!

男爵府

盈盈262 寫道:
小柔病了,好d未呀
醫生點講小柔個病,係點感染返來,係唔係bb成日出街,或者多同大人玩,bb出左院留屋企休息好d,大人病都唔好周圍去一樣,而家出面空氣好差,人多車多,bb好易野倒細菌,大家都小心

你幾時看留言唔係問題,我地留什麼留言實際對bb沒有用的,bb好需要你,唔好成日行開,化驗結果未出,一出結果醫生找唔倒你,醫治都會慢一拍

見你bb病了,我朋友個bb都係入左院,而家d細菌都好惡,阿仔未打,都係快d打肺鏈針

小柔係好少出街.......大人多數接觸都幾兩三個, 包括我同我老公!
我問過醫生, 佢話可能係佢兩個哥哥是但一個帶返屋企!都提意我出院過一排後打返, 我都會咁做! 因為屋企人多!

我行開行埋其實無乜影響!
因為我係抱埋小柔落來的!
報告係要醫生巡房先會知! 而我也不會選擇係醫生來個兩段時間走開!! 若我真係行開, 姑娘都會打電話call 我返去的!!

留言..........實際真係對小柔無咩用!但祈禱的留言, 我相信係會有幫助的!
而其他關心留言, 對我來說都係一種支持同鼓勵!!

好多謝各位的支持!!

男爵府

結果出了, 係可以有另外一隻藥! 唔洗吊, 直接打入血管, 小柔打時亦都無扭無喊!!不過好貴, 保險可能保唔晒!!

呢隻藥除了可以直接打唔洗慢慢吊之外, 而且比較安全!因之前個隻好毒, 要用份量好小心, 否則可能有副作用........聽覺或腦膜炎!!

所以我問都唔問我老公, 一口話要新個隻! 保唔晒都要架啦!!因真係貴過之前的兩倍幾差唔多三倍!!

小柔而加雙手同雙腳面都有塊圓形膠布!
因為小柔肥, 所以難找血管! 結果...............

我有時間會再上來的了!~!
今日講住咁多先!

多謝大家!!~~~

等待驗證會員

謝謝天父為小柔預備一隻新藥,相信小柔會好快好番的!小柔媽咪你自己也要小心身體,我哋所有0609媽媽都會係度等你的好消息!加油!
hinhei 寫道:
結果出了, 係可以有另外一隻藥! 唔洗吊, 直接打入血管, 小柔打時亦都無扭無喊!!不過好貴, 保險可能保唔晒!!

呢隻藥除了可以直接打唔洗慢慢吊之外, 而且比較安全!因之前個隻好毒, 要用份量好小心, 否則可能有副作用........聽覺或腦膜炎!!

所以我問都唔問我老公, 一口話要新個隻! 保唔晒都要架啦!!因真係貴過之前的兩倍幾差唔多三倍!!

小柔而加雙手同雙腳面都有塊圓形膠布!
因為小柔肥, 所以難找血管! 結果...............

我有時間會再上來的了!~!
今日講住咁多先!

多謝大家!!~~~

首頁
12345...10

尾頁

跳至