影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問你地用咩app睇小說, 須要充值才能看嗎?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

甜姐兒 發表於 24-9-6 00:22
請問你地用咩app睇小說, 須要充值才能看嗎?

我用微信讀書,唔駛充值,有免費書可以睇,亦可以買書放入書架。
大多數時候我會先用書名或作者者搜尋,睇下邊個網頁有齊全,我一般用微信讀書、思兔閱讀、半夏小說、52書庫呢幾個,最近用一個新網站叫碎片小說,以短篇為多,以上都會免費嘅。我試過用要充值嘅如晉江,有D小說寫下又長D寫下又長D,而且越來越唔掂,而家都係搵D已完結同免費睇嘅。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有博主今日講蜀錦人家有望播出,因為張昊唯暫時應該唔會有再大單爆出,為求蝕少D(希望有賺),劇方同平台想試水盡快播出,到時會空降,唔知會唔會一次過播晒,呢D有投資押寶嘅一般都會先播好幾集,之後見勢好再拖住播去賺最多。不過張就好難翻身,問題係會唔會累街坊。

珍珠宮

rose-mag 發表於 24-9-6 12:20
玄幻有幾套屬於系列文,同一個主角加一兩個固定配角,不同短篇單元組成系列。

靈珠傳:道觀傳人靈珠,專 ...

哇 謝謝推介,留個tag等有時間可以慢慢欣賞

rose-mag    發表於 24-9-8 00:23

珍珠宮

rose-mag 發表於 24-9-4 09:58
有冇睇私藏浪漫?我見好多人話好睇,原來改編自小說辦公室隱婚,小說係非常好睇,男女主角人設好好,唔矯 ...

見你推介,昨日開睇,一刷就10集,好睇非常甜
但因為之前睇了歡樂頌,女主張佳甯做裡面朱喆的形象太深刻,總覺得她跟魏哲鳴就欠了點CP感

王國長老

mizuho 發表於 24-9-7 15:43
但因為之前睇了歡樂頌,女主張佳甯做裡面朱喆的形象 ...

我都睇咗15集,雖然有D情節有少少覺得太偶像劇,巧合呀,情不自禁呀,呢套男女主到咁上下都唔少吻戲。有人話張佳寧呢套扮可愛,笑得假,可能我睇咗原著小說,我覺得其實幾可以,小說中女主涂筱檸唔係一個好靚好叻好出色嘅人,但性格樂天,努力上進,係男主生命中嘅一束陽光,張佳寧35歲啦,演得幾OK,唔算扮可愛。男主紀昱珩係典型學霸兼校草,偏偏家庭狀況令佢個性變得好沉穩好會忍耐,小說後面會越來越令讀者心疼男主,暗戀十年好彩最後有好結果。魏哲鳴亦好適合紀昱珩呢個角色,佢有時表情有少少天然呆,加上把聲真係太好聽。王真兒演饒靜又係好,有御姐氣場。其他配角都令人睇得幾舒服,暫時全套劇都冇咩惡人,除咗唐羽卉比較綠茶外。

據講劇組用咗美拉德穿搭風格,我去搜一下,原來係焦糖色系,即係用不同深淺嘅咖啡色作配搭,的確入面男女主都有好多衫係以啡色為主,望落好舒服。我諗起以前興過一種叫tone on tone風格,全身同一個色系嘅服飾,有種和諧感。

王國長老

mizuho 發表於 24-9-7 15:43
但因為之前睇了歡樂頌,女主張佳甯做裡面朱喆的形象 ...

唉,BK網頁版回一次就出error一次,再refresh就重覆一次,幾時先正常?

既然重覆就改貼圖,睇下劇中嘅美拉德穿搭風格

咖啡色恤衫/西裝一向都顯得唔太正式,但人帥嘛。。。正裝同休閒服都用咖啡色系。

連配角都有啡色系穿搭服裝

水晶宮

tigger_bb 發表於 24-9-5 16:40
原著好好多。男女主冇cp感,女主幾健碩,男主細粒,不太合襯。女主c9樣,幾難揾人襯。
...

開咗<<柳舟記>>,王楚然好高, 張晚意唔夠高大, 唔夠霸氣,冇cp感,不過我會繼續睇.

王國長老

whywhite22 發表於 24-9-11 19:35
開咗,王楚然好高, 張晚意唔夠高大, 唔夠霸氣,冇cp感,不過我會繼續睇.
...

王楚然172,張晚意176,兩個的確唔太襯,加上原著男主應該係高大威猛,張外型真係唔符合。

水晶宮

rose-mag 發表於 24-9-13 14:37
王楚然172,張晚意176,兩個的確唔太襯,加上原著男主應該係高大威猛,張外型真係唔符合。
...
好彩劇情搭夠,都睇得落.
依家冇大製作,我冇咩要求,劇情唔太差都照睇.

珍珠宮

rose-mag 發表於 24-9-8 12:40
唉,BK網頁版回一次就出error一次,再refresh就重覆一次,幾時先正常?

既然重覆就改貼圖,睇下劇中嘅美 ...

「私藏浪漫」睇完了,真的不錯,顏色配搭好舒服
魏哲明第一次認識他是披荊斬棘3,開始慢慢有大將之風,呢套劇甜甜蜜蜜,放工睇嚟輕鬆吓係唔錯選擇
現在看「錯位」,好喜歡馬伊琍和佟大為的演技,懸疑推理,不錯

王國長老

mizuho 發表於 24-9-14 05:30
「私藏浪漫」睇完了,真的不錯,顏色配搭好舒服
魏哲明第一次認識他是披荊斬棘3,開始慢慢有大將之風,呢 ...

我都睇完私藏浪漫,都係書好睇過劇,書最後係涂筱檸多年後自己發現紀昱恆原來暗戀佢十年,劇就婚禮前由紀總親口講。你得閒睇下《完美先生和差不多小姐》同《賀先生的戀戀不忘》,兩套都係甜寵劇,前者配徐若晗,演禁慾系大學教授;後者演帶著侄仔嘅霸總,女主角胡意旋;兩套都係甜到蛀牙,唔帶腦睇就啱果種。

魏哲鳴同胡一天好似樣,不過魏對眼圓D,同埋佢把聲好好聽。

珍珠宮

發表於 6 天前 |只看該作者
rose-mag 發表於 24-9-15 08:42
我都睇完私藏浪漫,都係書好睇過劇,書最後係涂筱檸多年後自己發現紀昱恆原來暗戀佢十年,劇就婚禮前由紀 ...

徐若晗真係唔太喜歡,睇佢做戲好唔自然,之前配言承旭套夏花,真係喜歡啲歌先睇噻。
呢幾日休假就煲完「披荊斬棘的大小姐」魏哲鳴配徐路,都OK可以唔太用腦睇
現在聽你建議開看「賀先生的戀戀不忘」,好喜歡那個小朋友,cute爆 貌似小朋友係自閉症?

王國長老

發表於 5 天前 |只看該作者
mizuho 發表於 24-9-17 21:46
徐若晗真係唔太喜歡,睇佢做戲好唔自然,之前配言承旭套夏花,真係喜歡啲歌先睇噻。
呢幾日休假就煲完「披 ...

賀先生個男二叫吳崇軒,香港人嚟,都幾好樣,披荊斬棘的大小姐都有佢。賀先生個小朋友喺劇入面應該唔算係自閉,佢屬於創傷後遺症,車禍後令佢對陌生人抗拒。呢套改編自小說賀少的閃婚暖妻,睇過少少,唔太推薦,劇情有d幼稚唔合邏輯,劇雖然都係需要唔帶腦睇,但叫做男女主加小朋友都好可愛。

伯爵府

發表於 前天 11:39 |只看該作者
rose-mag 發表於 24-9-6 13:42
我日日都睇書,習慣咗,唔睇好似有蟻咬咁,反而劇就有時間至追,呢兩年忙咗好多,學跳舞、轉工、做義工, ...

謝謝你推介的辦公室隱婚,真係好好睇
好耐都未試過追書追到徹夜難眠

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊