想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bobotak
唔係好硬,不過我覺得攪碎左靚D好食D啫。我試過浸左之後溝埋的白米一齊煮都OK呀。

你講個D我都未整過,唔識整呀~ 要研究下至得。

原帖由 bobotak 於 10-10-28 16:55 發表

今日見到$37,應該無特價啦。點解你煮熟左仲要攪既?真係梗得咁緊要?即係唔可以當飯食喎?

你可以整銀雪魚,少少鹽醃再pok少少生粉,煎到差不多好時落D日本燒汁再煎多陣就好好味架啦,好易整,不過要買真空包裝既,咁樣急凍左都可 ...

男爵府

bobotak
鳴~~~~我頭先復左D野點解冇左架?!

可以唔使攪碎都得架,不過我鐘意攪碎,靚D嘛。浸左架埋白米一齊煲當飯食又得。

你講個D我未整過,唔識整呀,要研究下先得。

正常來講D老公係愛鍚老婆0既,知道左都會有咁0既反應,雖然生BB係重要,但老婆應該重要過生BB0既。你老公都好緊張你呀~

原帖由 bobotak 於 10-10-28 16:55 發表

今日見到$37,應該無特價啦。點解你煮熟左仲要攪既?真係梗得咁緊要?即係唔可以當飯食喎?

你可以整銀雪魚,少少鹽醃再pok少少生粉,煎到差不多好時落D日本燒汁再煎多陣就好好味架啦,好易整,不過要買真空包裝既,咁樣急凍左都可 ...

男爵府

而家又出返來喎,之前睇左幾次都唔見左。BK呢幾日真係shor short 地。

複式洋房

禾日日都上來, but 公司呢輪 check 得好緊, 上私人網比 I.T. 查到有排解話, 一陣比全公司 d 人知我上 BK 就好煩

所以最近多數返屋企晚上上來同大家 say Hi
原帖由 於 10-10-28 09:15 發表
goldy
你地要多D上來呀,唔好剩係得我地幾個係度傾至得架?!

複式洋房

no no no 呀, 妳千其吾好咁諗, 既然無發生過 ... 妳吾使咁耐咎吖
可能個天要我地先學懂珍惜, 就好似夫妻要先恩愛互讓, 儲分草到適當時候會賜個 B 獎賞妳

原帖由 於 10-10-28 09:18 發表
goldy
當日想佢唔好要個BB的人係我,因為我覺得佢仲細,而且個男仔唔適合,係佢堅持要個BB。可能因為咁,個天而家懲罰我。

複式洋房

mowmow2011 如果妳預感靈顯, 我一定會第一個錫爆你

响未開估之前, 我晚晚都會琴上泥架, 咪以為我會 late 埋

原帖由 mowmow2011 於 10-10-28 14:32 發表
哈哈!貓,我地放過 goldy 啦,今個 week 比佢休息多d,say個 hi 就快d去訓喇,因為我有預感 goldy 下星期有「秘密」要宣佈。。。。

goldy))))))))) 加油呀!!祝福妳!:)

複式洋房

哦 原來妳搏緊命, 黃金機會妳地倆公婆早 d 上床呀

原帖由 mowmow2011 於 10-10-28 14:40 發表
bobotak, wow! 妳好勇敢喎自己打針,放心啦,上天會見到妳嘅決心,好快會有喜訊給妳,妳要堅持啊!加油呀!!:)

我呢個星期都係 lucky week 呀,我都努力ing... 我地一齊加油啦!!:) ...

大宅

hihi 貓, goldy, mowmow2011, laumyi......各jm

我今晚打左破卵針啦,哈哈哈,一路好驚會好痛,上次IUI姑娘打果支痛到飛起,今次自己打反而一D都唔痛,呵呵呵,唔知係咪肥得滯太多肥膏所以唔痛呢

大宅

我試過打左D電腦網上出唔到既字,由果個字開始,之後所有字都會唔見哂架啦,唔知你係咪都係咁呢?

我C6都幾緊張我架,不過佢好死蠢架,唔識D禮節野,又唔識紳士風度果D野,第一次上我屋企食飯,仲要好似係年尾食團年飯,佢一粒糖都無買去送俾我父母呀,好在我屋企人唔係勢利既人,無乜所謂咋,唔係講佢成世都似。hahahaa~~~
原帖由 於 10-10-28 17:55 發表
bobotak
鳴~~~~我頭先復左D野點解冇左架?!

可以唔使攪碎都得架,不過我鐘意攪碎,靚D嘛。浸左架埋白米一齊煲當飯食又得。

你講個D我未整過,唔識整呀,要研究下先得。

正常來講D老公係愛鍚老婆0既,知道左都會有咁0既反應,雖 ...

男爵府

原帖由 於 10-10-28 09:29 發表
bobotak
你昨天覆診點呀?預計星期六有幾多粒卵子可以抽呢?

乜太極同氣功咁犀利架,咁我都要考慮試下至得。因為前晚跑左15分鐘,昨日小腿好痛呢,所以昨晚只係跑得10分鐘左右咋,今日小腿就更加痛喇,唉~~~咁搞法,叫我點繼續落 ...

你吾好日日跑,痛個一兩日要休息,一星期兩次OK了。
連續兩三個WK,就之後點跑都不痛,信我,到時你身體機能都好了好多,我開頭只跑到五min,你巳經好過我,我而家可跑30min,M期都由6 wk 縮到5wk, 完全不用食藥看中醫。

男爵府

原帖由 bobotak 於 10-10-28 23:54 發表
hihi 貓, goldy, mowmow2011, laumyi......各jm

我今晚打左破卵針啦,哈哈哈,一路好驚會好痛,上次IUI姑娘打果支痛到飛起,今次自己打反而一D都唔痛,呵呵呵,唔知係咪肥得滯太多肥膏所以唔痛呢 ...

大家都好勇敢,希望上天知道我地苦心,達成我地的願望。

男爵府

原帖由 bobotak 於 10-10-28 23:54 發表

我今晚打左破卵針啦,哈哈哈,一路好驚會好痛,上次IUI姑娘打果支痛到飛起,今次自己打反而一D都唔痛,呵呵呵,唔知係咪肥得滯太多肥膏所以唔痛呢 ...

大宅

係呀,今日我好叻呀,唔痛又無打瘀到,我都好高興:D
有好既開始,希望一切都可以順順利利~
原帖由 Fish777 於 10-10-29 00:07 發表

男爵府

goldy
你咁講我好驚喎~因為我公司都唔俾上網架,不過我個位冇人睇到,我先鼠上來咋。唔知會唔會俾人捉到呢,好驚到時唔知點同我阿頭交代。佢仲好信我添架~

原帖由 goldy 於 10-10-28 21:34 發表
禾日日都上來, but 公司呢輪 check 得好緊, 上私人網比 I.T. 查到有排解話, 一陣比全公司 d 人知我上 BK 就好煩

所以最近多數返屋企晚上上來同大家 say Hi
...

男爵府

goldy
咁我希望個天快D賜個 B 俾我地每一位要做媽媽的人,希望唔使等太耐啦。唉~~~我已經等到頸都長喇。

原帖由 goldy 於 10-10-28 21:44 發表
no no no 呀, 妳千其吾好咁諗, 既然無發生過 ... 妳吾使咁耐咎吖
可能個天要我地先學懂珍惜, 就好似夫妻要先恩愛互讓, 儲分草到適當時候會賜個 B 獎賞妳

...

男爵府

bobotak
我係打完d野按左"發表回覆"之後,D 留言唔可以顯示出來。

哈哈~~你老公咁搞笑,第一次上去拜訪世伯、伯母既然帶2梳蕉呀?!咁你事後有冇教育下佢呀?

我個時都驚我老公唔識做,所以佢上來我屋企個時,我係去同佢去買野架。雖然我屋企人都唔係咁介意呢D野,但我都想做得好好睇睇。我上佢屋企買左生果籃,但就唔可以事先俾佢知囉,佢實叫我唔好買架。佢話side錢呀,但我冇可能唔買囉,唔想因為小小野影響佢父母對我的印象。

原帖由 bobotak 於 10-10-29 00:02 發表

我試過打左D電腦網上出唔到既字,由果個字開始,之後所有字都會唔見哂架啦,唔知你係咪都係咁呢?

我C6都幾緊張我架,不過佢好死蠢架,唔識D禮節野,又唔識紳士風度果D野,第一次上我屋企食飯,仲要好似係年尾食團年飯,佢一粒糖都無買 ...

男爵府

Fish777
因為我見你話你做45分鐘,我仲諗點解你可以做咁耐,但我只係做到15分鐘咁鬼"嗟"添,原來你開頭都係跑5分鐘。咁我都安慰D。哈哈~~~

我會睇住來跑的了,昨晚暫停左一晚,今晚再繼續,暫定隔晚做15~20分鐘。希望我都好似你咁有咁好成績。

原帖由 Fish777 於 10-10-29 00:02 發表

你吾好日日跑,痛個一兩日要休息,一星期兩次OK了。
連續兩三個WK,就之後點跑都不痛,信我,到時你身體機能都好了好多,我開頭只跑到五min,你巳經好過我,我而家可跑30min,M期都由6 wk 縮到5wk, 完全不用食藥看中醫。 ...

男爵府

bobotak
勇氣可嘉~
聽日記得上來報告好消息。
預祝你聽日可以抽到好多有用的旦旦。

大宅

我都係咁呀,後來至發現有乜野問題。

其實佢唔係第一次上我屋企,之前佢送我返屋企既時候都有入屋坐一陣既,第一次食野係去我家姐屋企開聖誕party好多人既,我地大人就無交換禮物呢個習慣,只係買D玩具俾姪仔同姨甥女咁嗟,就係我同佢一齊去買既。但出事果次係佢第一次上我度食飯仲要係食團年飯,果日我要OT,佢係我公司等我等到成7點幾至走得,我都忙到唔得閒唸呢D野,返到屋企搭緊電梯至發現佢連2梳蕉都無帶,我仲整古佢,我話:哦,你第一次上我屋企食飯乜都無買淨係帶住2梳蕉~果時嚇到佢幾不知所措呀,我睇到就覺得好好笑囉。之後所有呢類野都係我提佢做囉。
到我上佢屋企就係新年拜年,所以一定會有禮物啦,仲買燕窩俾佢亞媽添,呢D野我好好識做既,第一次上佢朋友屋企食飯都會買盒Auntie Stella啦,無佢咁死蠢

大宅

多謝多謝
聽日可能要晚上至可以用到電腦,到時上黎匯報。
不過好似要1-2日至知道有幾多粒有用喎。

首頁

尾頁

跳至