興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:rickybb123456 的帖子

我都試過陀大女個陣有段經歷,諗返起都唔知好驚定好笑。我係一個比人嘈醒就發爛渣好炆好燥底既人,咁有日我返咗自己屋企訓晏教,點知訓訓吓聽到有把細佬女聲講咗句「唔好整醒媽咪呀,會比人鬧嫁」 個陣聽到……嚇到成個人彈起身!最慘係我娘家個邊個陣時一個人都無,到依家都係到諗係咪我先前小產同唔要既bb 諗起都內疚

子爵府

BK Milk勳章

回覆:擁有陰陽眼既朋友請入

我有!間中見到!見到嗰排都無乜運行

大宅

大宅

owqv 發表於 13-7-20 23:01
哦哦。我笑下就算啦。

唔係陰就陽。之前我唔驚,家下都唔驚。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

鬼火講唔講得?

伯爵府

引用:鬼火講唔講得? +

原帖由 pomanlife 於 13-09-23 發表
鬼火講唔講得?
想聽

伯爵府

引用:我都試過陀大女個陣有段經歷,諗返起都唔知

原帖由 Hiulam.C 於 13-09-15 發表
我都試過陀大女個陣有段經歷,諗返起都唔知好驚定好笑。我係一個比人嘈醒就發爛渣好炆好燥底既人,咁有日我 ...
為佢地做返啲野~

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:Quote:原帖由+pomanlife+於+13-09-23+發表

原帖由 Kofepinga 於 13-09-25 發表
想聽
OKOK比d時間我

大宅

留位睇戲

子爵府

rubyplk 發表於 13-7-20 13:52
好多時我都係眼尾見到, 好清楚既只得1~2次, 都係FEEL到多.Same here

彩鑽殿

Kofepinga 發表於 13-9-25 01:35
想聽
講到鬼火, 俗語有話『鬼火咁靚』,真正既鬼火有幾靚, 有幸見到一次咁大把.

在中秋節那個晚上, 無去熱鬧既維園, 無去沙灘, 只係在海邊碼頭附近步行, 雖然係無維園咁人多熱鬧, 但都有人係度行過. 係碼頭既關係, 碼頭上放左d起樓既"石屎板"係度, 答到大約半個人咁高度, 突然唔知係邊度閃出d火花, 沖向石屎板, 亞仔d有d好奇, 想追去睇. 當佢動身既時候, 我覺得唔妥, 捉住佢唔比佢去追, 嗰d火就係石屎板下面停左落黎, 由紅色變橙色之後消失左. 每粒好似消電汗時噴出黎既火花咁, 而且會轉色.

當時係節日, 附近既工程都停左工, 碼頭入面都係夜晚至開放比人入去, 所以入面係無任務工程.

伯爵府

pomanlife 發表於 13-9-27 14:07
講到鬼火, 俗語有話『鬼火咁靚』,真正既鬼火有幾靚, 有幸見到一次咁大把.

在中秋節那個晚上, 無去熱鬧既維 ...
嘩...好彩你醒目呀但鬼火係咩黎架其實...都係靈體嗎??

彩鑽殿

Kofepinga 發表於 13-9-27 14:25
嘩...好彩你醒目呀但鬼火係咩黎架其實...都係靈體嗎??
我都唔知呀, 其實我都好奇, 有諗過想沖埋去睇, 後尾諗下唔對路, 即收步.

平時都會見到野架喇, 無諗過中秋節+咁有人行, 仲有鬼火姐

因為嗰d係海, 有d無圍欄架, 所以我唔知沖去睇時, 會發生咩事

禁止訪問

引用:Quote:Kofepinga+發表於+13-9-25+01:35+想

禁止訪問

引用:我都試過陀大女個陣有段經歷,諗返起都唔知

禁止訪問

引用:七月節真系唔好比小朋友去公園玩,因為有一

彩鑽殿

EOBEAR 發表於 13-9-28 15:28
早晨eobear~

彩鑽殿

poodlema 發表於 13-8-9 16:15
七月啦, 大家係咪見多咗好多野係街?
今年七月十四真係好鬼猛, 嗰一日夜晚通常唔出街, 但估唔到朝早返工日光日白都見到.

嗰日晨早流流返工, 見到個婆婆隔離有個全身白色既細路仔, 短頭髮, 係個男仔黎既, 最初不以為然, 以為個婆婆湊梗孫係度行街, 點知個婆婆行到有陽光既地方, 個細路仔消失左, 到左無陽光, 樓擋住左陽光既地方, 個細路仔又出返黎. 雖然嗰時正當盛夏, 不過真係感覺到有d陰陰寒寒咁. 最後同個婆婆擦身而過, 個婆婆似乎唔知有野跟住佢.

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:pomanlife 的帖子

我七月前同七月瞓覺半夜成日被野搞,哩輪就暫時無,其實平時屋企係咪或小好多架?

彩鑽殿

rickybb123456 發表於 13-7-20 02:41
ME 2 我都半夜出世
應該同命格都有d關係, 就算唔係半夜出世都有機會見到

首頁

尾頁

跳至