影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

ccdccl 發表於 15-3-7 18:37
Rain點逃法呀,我好想知
我記得了, 有電視直播入伍既藝人係rain, 其它就冇聽過了.
佢唔係逃兵, 現在都冇人會咁做, 好影響形象, 大家鍾意盡責的男人. 佢係不停推遲入伍, 為拍戲又申請, 記得最後係唔批才入伍.

入伍時:
请转调艺工队。主要内容是替军方主持颁奖典礼或是担任活动大使,当中还包括表演劳军。

日前却有韩国议员爆料,Rain从今年初至今,已经修了62天假期和外宿许可,当中除去定期休假外,还包括13天的奖励假、5天的慰劳假和10天的外宿许可,比较其他男明星如李准基和李东健等人,他的假期可说是男明星中最多的。除了假多,其他男明星都得穿军服登台,Rain却可穿便上场,遭到痛批Rain在军中是否有特权。

退伍後:
南韓藝人RAIN雖然已經退伍了,但由於當兵期間,一直被批享有特權當爽兵,就有南韓議員提議,要RAIN再回來補當兵。

其實佢有冇真正當過兵? 好令人失望

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

htts 發表於 15-3-7 20:01
彬彬咁好,仲要集?

話時話,彬彬好似唔多誹聞bor
真係好少聽到佢的誹聞.

入伍後宣佈分手, 記得宋小姐fans大罵彬彬, 話要得宋一個人面對傳媒, 自已入伍就不用理.

(以下)當時傳得很真, 但不知真假:

據悉,玄彬入伍之前對宋慧喬這近2年的時間所作的一切表示感謝。玄彬三月初曾經給宋慧喬打過電話:感謝這麼長時間讓你等待,這期間讓你受的委屈,對不起了。玄彬還通過另外的渠道表示:同宋慧喬分手,真的很不是滋味,其中的苦痛,可能只有我們知道,這期間,宋慧喬受到的壓力更她,可是她只是默默的自己一個人承受著,我很感謝她。

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 ccdccl 於 15-03-07 發表聽聞

原帖由 htts 於 15-03-07 發表
彬彬咁好,仲要集?

話時話,彬彬好似唔多誹聞bor
集郵係佢性格

彬彬真係0緋聞架,好乖仔,佢父母教得佢好

水晶宮

ccdccl 發表於 15-3-7 18:36
三套我都睇曬
你覺得三套都好睇?

水晶宮

ccdccl 發表於 15-3-7 20:51
集郵係佢性格

集郵係佢性格 X 2

琥珀宮

引用:Quote:ccdccl 發表於 15-3-7 18:37 Rain點

原帖由 kcm 於 15-03-07 發表
我記得了, 有電視直播入伍既藝人係rain, 其它就冇聽過了.
佢唔係逃兵, 現在都冇人會咁做, 好影響形象, 大 ...
有冇攪錯呀,咁多假期,成個二世祖咁係咪軍隊有人貪污比佢咁放,抵佢而家冇曬聲氣呀我彬彬都冇乜點放假啦

水晶宮

cocok 發表於 15-3-7 18:15
仲有原來《無法擁有的你》係彬彬入伍前送俾粉絲既單曲 不過呢首歌好似有d傷感,係咪憑歌寄意?? ...
係舊歌, 但重新再錄製, 唔知係送比fans? 定係分手心聲?

佢入伍後公司都有定期發放彬彬向fans既錄音問候, 個時就好期待佢幾十秒既真聲, 佢真係好細心

水晶宮

ccdccl 發表於 15-3-7 20:58
有冇攪錯呀,咁多假期,成個二世祖咁係咪軍隊有人貪污比佢咁放,抵佢而家冇曬聲氣呀我彬彬都 ...
你好好笑, 仲配埋圖

第一次聽有人被要求再入伍(一定有內情啦! 你估議員玩野咩!), 佢真係令fans 好傷心的, 我都大跌眼鏡

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+felixthemom+於+15-03-07+發

原帖由 cocok 於 15-03-07 發表
你開dream high 係咪受我影響?? 呢套唔駛用腦,好多感動位!! 頭幾集俾心機睇,尾部 ...
係㗎,見你話Dream High 入中毒頭三位喎,睇下你個澤演毒唔毒到我

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:cocok 發表於 15-3-7 18:15 仲有原來

係舊歌, 但重新再錄製, 唔知係送比fans? 定係分手心聲?

佢入伍後公司都有定期發放彬彬向fans既錄音 ...
時間上好似覺得係佢心聲,因為係翻唱,覺得似有d意思

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cocok 於 15-03-07 發表你開d

原帖由 felixthemom 於 15-03-07 發表
係㗎,見你話Dream High 入中毒頭三位喎,睇下你個澤演毒唔毒到我
其實呢套唔萛毒,但感覺好特別,你睇到第幾集??

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:ccdccl 發表於 15-3-7 20:58 有冇攪

你好好笑, 仲配埋圖

第一次聽有人被要求再入伍(一定有內情啦! 你估議員玩野咩!), 佢真係令fans 好 ...
你like Rain?? 點解大跌眼鏡?? 佢真係好差

琥珀宮

引用:Quote:ccdccl 發表於 15-3-7 18:36 三套我

你覺得三套都好睇?
三套之中我最中意healer, 未生每集都好長, 要好有耐性, dream high唔洗用腦,係青春劇

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 ccdccl 於 15-03-07 發表佢真

原帖由 htts 於 15-03-07 發表
why分手?
對外講係聚少離多,你見我條link寫佢地半年無見,宋拍《一代宗師》,彬彬拍《晚秋》,所以可能好難維繫 但內情係點就冇人知………

其實我好想知點解佢地要公開??? 公司覺得佢地金童玉女, cp會更吸金???

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 kcm 於 15-03-07 發表你覺得

原帖由 ccdccl 於 15-03-07 發表
三套之中我最中意healer, 未生每集都好長, 要好有耐性, dream high唔洗用腦,係青春劇

...
但係睇完healer你冇中毒?

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 htts 於 15-03-07 發表彬彬咁

原帖由 ccdccl 於 15-03-07 發表
集郵係佢性格

一個宋小姐,1 個李多海,我都唔多欣賞

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:htts 發表於 15-3-7 20:01 彬彬咁好

真係好少聽到佢的誹聞.

入伍後宣佈分手, 記得宋小姐fans大罵彬彬, 話要得宋一個人面對傳媒, 自已入伍就不 ...
乜彬彬講到負左宋小姐咁

寶石宮

引用:Quote:原帖由 htts 於 15-03-07 發表why分

對外講係聚少離多,你見我條link寫佢地半年無見,宋拍《一代宗師》,彬彬拍《晚秋》,所以可能好難維繫:thi ...
咁大家都忙

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 ccdccl 於 15-03-07 發表三套

好睇唔一定會中毒架, 池哥仔個樣太多人似喇,冇乜自己特色。

寶石宮

引用:Quote:原帖由 ccdccl 於 15-03-07 發表三套

我fds中左小池毒
我就中左常務毒

首頁

尾頁

跳至