跳至

首頁

尾頁

別墅

好搞笑, 你呢條橋都幾好喎, 我bb又係超鍾意行去廁所同廚房, 唔知係咪越唔比佢入佢越想入呢?
等我都搵返隻樣衰公仔先...
原帖由 zoe1118 於 10-4-1 12:07 發表
baba都買咗一隻好樣衰嘅A貨Mac Mug公仔, 識出聲同行, bb好驚個隻嘢, 我地原本擺埋一邊唔俾bb玩.

話說bb周屋爬, 由是喜歡爬去廁所, 當然唔俾佢去及經常close the toilet door. 但有時都睇唔得咁多, 呢幾日個保母用 ...

大宅

都唔知咩BABA...但估唔到BB會怕怕.
原帖由 zoe1118 於 10-4-1 12:07 發表
baba都買咗一隻好樣衰嘅A貨Mac Mug公仔, 識出聲同行, bb好驚個隻嘢, 我地原本擺埋一邊唔俾bb玩.

話說bb周屋爬, 由是喜歡爬去廁所, 當然唔俾佢去及經常close the toilet door. 但有時都睇唔得咁多, 呢幾日個保母用 ...

大宅

THKS THKS...CALL ME

原帖由 angelwingbb 於 10-3-30 18:13 發表
a.lam ma ma
瑰疹...40度高燒..連續燒4 日, don't worry!
my son has this 1 month before...so now we don't worry for future law...
can we meet in APril ?

大宅

洋洋係唔係出玫瑰疹呀??? 燒 4 日 就會出疹, 你盡量比洋洋飲多的水, 有位 MAMA 同我講...佢囝囝唔肯飲就"灌"佢飲...最緊要降溫
我去私家醫院 39.8度, 門診醫生都立即打電話上兒童病房問有沒床先, 然後就寫紙等比訂金入院啦...上到病房兒科醫生就要立即吊水...係醫院...超級多小朋友有病...辛苦了各位MAMA...

原帖由 choybb 於 10-3-27 12:53 發表
出院就好啦!

洋洋而家都發緊燒呀!仲要39.7度!我都去左急症室,但係佢地好似覺得好平常咁,仲問我做咩黎急症室呀?係咪第一胎?39.7度都算高燒既!之後叫我等一等,之後見醫生啦!

醫生check兩check,話洋洋心跳正常,肺清,開左啲退燒葯就 ...

大宅

A.LAM 8 個月,唔經唔覺就 8 個月了, 最近發現佢自己扶住床邊企係度,我整鬼佢要佢自己坐返床仔,佢轉頭又扶住床邊企返度...係咪想學行???
佢爬都唔係咁快...就想學行...有冇久錯///

大宅

好媽媽勳章

洋洋係出玫瑰疹呀!而家啲疹都退得7788啦!
bb病真係辛苦baba mama啦!
各位bb努力呀!唔好病呀!

原帖由 thousandbear 於 10-4-2 04:37 發表
洋洋係唔係出玫瑰疹呀??? 燒 4 日 就會出疹, 你盡量比洋洋飲多的水, 有位 MAMA 同我講...佢囝囝唔肯飲就"灌"佢飲...最緊要降溫
我去私家醫院 39.8度, 門診醫生都立即打電話上兒童病房問有沒床先, 然後就寫紙等比訂金 ...

男爵府

原帖由 keio 於 10-4-1 09:37 發表
美贊x話如果真係冇貨, 可以打佢地個hotline, 佢地會留1-2can俾你架 

甘都有D良心.

男爵府

原帖由 choybb 於 10-4-2 07:37 發表

wish洋洋快D好番

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

今日我妹係沙田幾間藥房都冇Friso 美素佳兒 4 號, 3 號完全沽清, 要去到大圍 - 國X藥房 4 號得兩罐. 反而A+仲有得買.

原帖由 keio 於 10-4-1 09:37 發表
美贊x話如果真係冇貨, 可以打佢地個hotline, 佢地會留1-2can俾你架, 但都唔多貨.

男爵府

原帖由 thousandbear 於 10-4-2 04:52 發表
A.LAM 8 個月,唔經唔覺就 8 個月了, 最近發現佢自己扶住床邊企係度,我整鬼佢要佢自己坐返床仔,佢轉頭又扶住床邊企返度...係咪想學行???
佢爬都唔係咁快...就想學行...有冇久錯/// ...

係呀, 我個都係未學爬,先學企業化扶住行

男爵府

小兜豬豬爬行障礙賽

小兜爸爸設計的自製障礙賽道, 小兜豬為了一盒body butter瘋狂地爬 :-P
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1360249320477

男爵府

原帖由 CacaBebe 於 10-4-1 13:42 發表
好搞笑, 你呢條橋都幾好喎, 我bb又係超鍾意行去廁所同廚房, 唔知係咪越唔比佢入佢越想入呢?
等我都搵返隻樣衰公仔先...

"度"草人

男爵府

原帖由 py84ko 於 10-4-4 21:35 發表
今日我妹係沙田幾間藥房都冇Friso 美素佳兒 4 號, 3 號完全沽清, 要去到大圍 - 國X藥房 4 號得兩罐. 反而A+仲有得買.

今日我係黃大仙中心間藥房見到有Friso, 不過冇留心咩 號

大宅

好媽媽勳章

我bb 10個月啦 ,點解仲未出牙架????

大宅

今日同bb去咗數碼港參加咗爬行比賽,好好玩呀,初時我以為佢會包尾,哈哈!點知...........係尾四,好開心呀,佢未試過可以爬咁長嫁.重有張証書添呀!

男爵府

原帖由 dumbo0620 於 10-4-5 22:48 發表
今日同bb去咗數碼港參加咗爬行比賽,好好玩呀,初時我以為佢會包尾,哈哈!點知...........係尾四,好開心呀,佢未試過可以爬咁長嫁.重有張証書添呀!

我地都有爬, 唔知??, 係中間. 佢未試過可以爬咁長, 有張証書: 2M48S

大宅

嗚嗚嗚!頭先bb係張sofa到跌落地,重要係頭落地先,喊咗一陣,就笑啦,佢被評為超級百厭星一名.

大宅

我個女用咗1分39秒完成賽事,勁呀!but我個fr 個仔只係用咗38秒,真的一山還有一山高,哈哈

原帖由 麥兜MaMa 於 10-4-5 23:11 發表

我地都有爬, 唔知??, 係中間. 佢未試過可以爬咁長, 有張証書: 2M48S

大宅

冇事...就好了

原帖由 choybb 於 10-4-2 07:37 發表

大宅

今日去了將軍澳參加了"至fit小超人"...囡囡完全唔爬...只係坐係度...我地兩公婆同埋工作人員不停地引佢...佢都唔郁...笑到我地死下...唔係...累到死下死下....返到屋企卻起細係求爬來爬去...吹張

首頁

尾頁

跳至