跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔使客氣....有呀!老公可以陪產呀!姑娘盡量都會俾架陪!同埋最主要睇下你係咪去獨立產房,我覺得如果係獨立產房,有得陪嘅機會好大囉!我落咗催生藥後痛多4個鐘就生咗~我都冇用無痛分娩,我打咗止痛針同聞笑氣....
我身體ok喇!bb未出院呀!要再觀察下先....不過情況總算穩定咗,呢兩日我去睇佢時,我都可以同佢沖涼同埋身餵人奶....今日醫生話bb可以唔使喺icu喇!會轉去嬰兒加護病房....

原文章由 giftfromgod2008 於 08-12-12 10:26 發表
多謝你分享呀...你生嗰陣你老公有冇得陪產呀? 希望到我生嗰陣時可以喇... 咁你落催生藥係咪痛咗好耐呀? 我而家嘅心情真係都幾緊張吓...除咗等...冇咩可以做呀...

你同bb點呀? (如果唔方便講就唔使講, 明白架...) 新 ...

男爵府

我冇去產後房啊!嘜生完唔係返去入院時瞓開果間房架?生咗要轉房?(我同事都會去QE生,我幫佢8下先)我一入院上咗2等房,2等房d姑娘,嬸嬸都好好,仲會一對一教餵人奶,知道我bb有事時都好關心我,主動咁同我傾計,就連nicu d姑娘,醫生都好好,好有愛心,QE真係very good!

原文章由 celeste88 於 08-12-12 12:47 發表
係呀係呀,
我第一胎生個陣,
qe既姑娘同嬸嬸都好好,
不論係產房定產後房~~~~

大宅

刚刚收到emilylada个message话见红入院喇!希望佢可以好快生个肥肥白白的BB啦!

子爵府

我記得我生isaac個日係因為入院催生,
我初初住個間房係一個bb都冇架~~~~
到落催生藥就去產房落,仲要攞哂d行李架,
之後生完就推我去產後房喇~~~~

d姑娘同嬸嬸真係好好,
d姑娘同我有講有笑架~~~€
原文章由 pochacco_ch 於 08-12-12 14:23 發表
我冇去產後房啊!嘜生完唔係返去入院時瞓開果間房架?生咗要轉房?(我同事都會去QE生,我幫佢8下先)我一入院上咗2等房,2等房d姑娘,嬸嬸都好好,仲會一對一教餵人奶,知道我bb有事時都好關心我,主動咁同我傾計,就連nicu d姑 ...

大宅

好媽媽勳章

希望我都去到獨立產房生喇...我好想老公陪我呀...
催生後4個鐘都ok, 唔知我頂唔頂到痛呢...頂到我都唔會用無痛嘅...

你bb好咗真係好呀...好快就可以出院比媽媽24hrs照顧喇...

原文章由 pochacco_ch 於 08-12-12 14:18 發表
唔使客氣....有呀!老公可以陪產呀!姑娘盡量都會俾架陪!同埋最主要睇下你係咪去獨立產房,我覺得如果係獨立產房,有得陪嘅機會好大囉!我落咗催生藥後痛多4個鐘就生咗~我都冇用無痛分娩,我打咗止痛針同聞笑氣....
我身體 ...

[ 本文章最後由 giftfromgod2008 於 08-12-12 16:09 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

雖然我冇得住2等房, 不過so far啲人對QE嘅comment都ok. 咁我都放心好多...

原文章由 pochacco_ch 於 08-12-12 14:23 發表
我冇去產後房啊!嘜生完唔係返去入院時瞓開果間房架?生咗要轉房?(我同事都會去QE生,我幫佢8下先)我一入院上咗2等房,2等房d姑娘,嬸嬸都好好,仲會一對一教餵人奶,知道我bb有事時都好關心我,主動咁同我傾計,就連nicu d姑 ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

小肥肥無事就好啦,你要養好身體呀

男爵府

回覆 #564 celeste88 的文章

我就生完去返自己房唔使執行李~

男爵府

回覆 #565 giftfromgod2008 的文章

我記得好似話有10間房,有兩間唔係獨立,其他都係.....放心啦!到時聞緊笑氣都唔諗得咁多,頂唔頂得順,我都開到3度先落產房,喺咩都冇嘅情況下都忍到3度先落產房,我咁怕痛都頂得順,ok喎!唔使咁擔心,同埋如果痛(一度都未開果時痛)唔好用力忍,最好放鬆個人深呼吸,真係好好多架!我一度都未開果時好痛,姑娘教我咁做,我先頂到成晚咋!

男爵府

都唔係冇事架!佢出咗院返屋企都要特別照顧,同埋遲d大個d時要做手術

原文章由 kayingivy 於 08-12-12 16:54 發表

小肥肥無事就好啦,你要養好身體呀

大宅

好媽媽勳章

希望我有你咁叻喇!我都好怕痛架...聽你咁講,我而家要多啲練習呼吸先...

原文章由 pochacco_ch 於 08-12-12 17:10 發表
我記得好似話有10間房,有兩間唔係獨立,其他都係.....放心啦!到時聞緊笑氣都唔諗得咁多,頂唔頂得順,我都開到3度先落產房,喺咩都冇嘅情況下都忍到3度先落產房,我咁怕痛都頂得順,ok喎!唔使咁擔心,同埋如果痛(一度都未開 ...

[ 本文章最後由 giftfromgod2008 於 08-12-12 17:57 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

唔好擔心,你要比正能量小肥肥架麻!我會喺禱告之中祝福你同小肥肥架!

原文章由 pochacco_ch 於 08-12-12 17:12 發表
都唔係冇事架!佢出咗院返屋企都要特別照顧,同埋遲d大個d時要做手術

大宅

好媽媽勳章

你哋個個都讚QE啲service, 我真係信心都大咗好多呀!

原文章由 celeste88 於 08-12-12 15:46 發表
我記得我生isaac個日係因為入院催生,
我初初住個間房係一個bb都冇架~~~~
到落催生藥就去產房落,仲要攞哂d行李架,
之後生完就推我去產後房喇~~~~

d姑娘同嬸嬸真係好好,
d姑娘同我有講有笑架~~~€ ...

大宅

好媽媽勳章

emilylada, 加油呀~~~

原文章由 olmanbb 於 08-12-12 14:52 發表
刚刚收到emilylada个message话见红入院喇!希望佢可以好快生个肥肥白白的BB啦!

子爵府

你真係可以放心~~~
原文章由 giftfromgod2008 於 08-12-12 18:02 發表
你哋個個都讚QE啲service, 我真係信心都大咗好多呀!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 pochacco_ch 於 08-12-12 17:12 發表

一早知好過遲d先知,唔擔心得咁多,Evin個耳仔測試都肥咗,要等出年六月再check過,但而家都無辦法,唯有比多d心機落佢度啦

男爵府

都係呀!我都係咁諗....不過見佢咁細過隻手仔拮到瘀晒真係好心痛 今日抽血又瘀咗喇!出咗院湊佢都要好小心,所以我會唔返工,轉做全職媽媽喇!

原文章由 kayingivy 於 08-12-12 21:48 發表

一早知好過遲d先知,唔擔心得咁多,Evin個耳仔測試都肥咗,要等出年六月再check過,但而家都無辦法,唯有比多d心機落佢度啦

男爵府

多謝你呀!

原文章由 giftfromgod2008 於 08-12-12 17:59 發表
唔好擔心,你要比正能量小肥肥架麻!我會喺禱告之中祝福你同小肥肥架!

男爵府

回覆 #578 pochacco_ch 的文章

pochacco_ch,

從你既貼文中,
感到你好積極面對小肥肥既問題~
同埋你仍然好樂意同其他媽咪分享
小妹好欣賞你呀~

努力呀!!!
你對小肥肥既愛一定有回報!!!
小肥肥一定一日比一日好!!!
你自己都要好好休息呀

LaLaLand

男爵府

kayingivy,

你都努力加油呀!!!

LaLaLand

原文章由 kayingivy 於 08-12-12 21:48 發表

首頁

尾頁

跳至