親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

030608 發表於 14-4-26 11:45
你心水仲係GCPR? 不如你計幾時出發,保險受保后先買,咁會好d,in case再轉黑可以取消。如我5/8出發,買X ...
請問X十字好嗎? 我本來諗住今日買,我買開DBS,但原來即使而家唔係黑,但已經係黃,如果真係再轉黑,取消行程都係唔保,不過佢話都可以case by case 去睇張單,但我又驚唔穩陣。但其他保險公司又未買得住。

男爵府

Funny 發表於 14-5-2 10:53
請問X十字好嗎? 我本來諗住今日買,我買開DBS,但原來即使而家唔係黑,但已經係黃,如果真係再轉黑,取消行 ...

買X 十字,買前自己DOUBLE CONFIRM一次, 黃轉紅賠50%, 紅轉黑賠100%但佢只接受起行前60天,要計時間 好多人上次中左HENG SXNG, X銀, RXX 蕉, 香討有個集中討論POST

男爵府

Funny 發表於 14-5-2 10:53
請問X十字好嗎? 我本來諗住今日買,我買開DBS,但原來即使而家唔係黑,但已經係黃,如果真係再轉黑,取消行 ...
不如HOLD住曼谷酒店唔好BOOK, 保險受保先訂, IN CASE政局變咪機場直走,改華欣/芭堤雅

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:Funny 發表於 14-5-2 10:53 請問X十

原帖由 030608 於 14-05-02 發表
不如HOLD住曼谷酒店唔好BOOK, 保險受保先訂, IN CASE政局變咪機場直走,改華欣/芭堤雅 ...
點解又會搞成咁架。

侯爵府

引用:上年9月已訂機票,見曼谷政況不穩就一直拖冇

原帖由 030608 於 14-04-24 發表
上年9月已訂機票,見曼谷政況不穩就一直拖冇訂酒店,拖到黑警落埋, 琴日終於BOOK埋酒店,希望順利啦 ...
二月已經訂左七月廿五飛七月二十才決定出吾出voucher繼續search 平野

男爵府

引用:Quote:原帖由 030608 於 14-04-24 發表上年

原帖由 cfs 於 14-05-03 發表
二月已經訂左七月廿五飛七月二十才決定出吾出voucher繼續search 平野

...
你有的是時間

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cfs+於+14-05-03+發表二月已

原帖由 030608 於 14-05-03 發表
你有的是時間
冇的是金錢

子爵府

引用:Quote:Funny 發表於 14-5-2 10:53 請問X十

原帖由 030608 於 14-05-02 發表
不如HOLD住曼谷酒店唔好BOOK, 保險受保先訂, IN CASE政局變咪機場直走,改華欣/芭堤雅 ...
姐係藍十字ok la

男爵府

引用:Quote:原帖由 030608 於 14-05-03 發表你有

原帖由 cfs 於 14-05-03 發表
冇的是金錢
講呢d

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cfs+於+14-05-03+發表冇的是

原帖由 030608 於 14-05-04 發表
講呢d

男爵府

回覆:暑假出發既訂左酒店未呀

訂咗啦!如果係決定去,早訂諗少樣,可以諗多啲去邊玩啊!

大宅

BOOK 咗, 但可以臨出發前幾日免費cancel

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 030608 的帖子

請問係唔係MERCURE 好過 NOVOTEL PLATINUM?我一家2大2小(被列為3大1小),好難揀酒店訂房呀,又唔想分開2間房 訂一間加錢又唔知得唔得

男爵府

引用:回覆 030608 的帖子請問係唔係MERCURE 好過

原帖由 iriswook 於 14-05-05 發表

請問係唔係MERCURE 好過 NOVOTEL PLATINUM?我一家2大2小(被列為3大1小),好難揀酒店 ...
上午住novotel platinum 嘅suite, 佢免費加床,酒店新淨, 服務好好,本來想再訂,但今年有朋友同行,怕3大2小坐的士未必成日坐到七人車,所以住近bts嘅mercure siam.
novotel房間應大過mercure siam, novotel用kingsize床,mercure siam只係queen size.
你經咩方式訂?自己訂有機free唔加$?

男爵府

引用:回覆 030608 的帖子請問係唔係MERCURE 好過

請問係唔係MERCURE 好過 NOVOTEL PLATINUM?我一家2大2小(被列為3大1小),好難揀酒店 ...
小朋友?大

公爵府

小朋友 15&10,email 去問猛叫我訂2間房,我諗住2間揀1間再加 cgcw 2晚,而家仲未決定到煩c人

公爵府

其實係唔係 mercure 出入方便過 novotel ? 主要都係搭bts,係驚夜晚唔方便,成 10年冇入過曼谷,真係驚唔識路

男爵府

引用:回覆 030608 的帖子小朋友 15&10,email 去

小朋友 15&10,email 去問猛叫我訂2間房,我諗住2間揀1間再加 cgcw 2晚,而家仲未決定 ...
訂novotel excutive啦,去bts要行十分鐘到,好easy冇難度,望都望到。食野行街都方便,水門雞,big c 一條馬路之隔,16以下一定住宿免費,你唔加床佢都冇付,web上清楚列明,佢亦唔會免強你,房有張躺椅可做床

mercure siam好似只可free一位12歲樓下,佢有權要你訂2間房,但好處就bts係隔離

另外可以考慮埋vie hotel, bts係門口, 行去mbk約十多分钟,呢間房大,又係2位16从下免費,同係accor集團,口碑好好

男爵府

引用:回覆 030608 的帖子其實係唔係 mercure 出

其實係唔係 mercure 出入方便過 novotel ? 主要都係搭bts,係驚夜晚唔方便,成 10年冇 ...
呢2間位置好旺架,好多街檔,十一,二點都人山人海,你諗下,水門鷄都開到零晨三點

公爵府

mercure 免2個16歲以下 total $15xx,novotel 就免1個 total $2000(未計加床),我其實鍾意novotel,不過因為後2晚住cgcw都幾貴,睇下有冇平dd啫

首頁

尾頁

跳至