親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

引用:Quote:原帖由+starz~+於+14-05-22+發表想請

原帖由 brbaby2007 於 14-05-22 發表
包車好啲,否則下下坐「tuk tuk」都唔平
係咪可以包全日㗎? 因為我3個女仔去, 都驚唔安全

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

starz~ 發表於 14-5-22 16:00
係咪可以包全日㗎? 因為我3個女仔去, 都驚唔安全

當然可以啦!
計錢咋麻...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

METADEE RESORT RESORT + SO THAI SPA

兩公婆選了3小時的SO THAI PAMPER ($1800B/位), 享9折;
然後, 再幫女兒選了最簡單的SO THAI HEALING PACKAGE ($1300B/位), 享7折;
另外再幫她們UPGRADE做OIL MASSAGE (+200B)
所以~~~~
2 people So Thai Pamper package = 3600 - 10% = 3240 baht

2 people So Thai Healing package = 2600 - 30% = 1820 baht
(2 people upgrade to oil) = 400 baht
Free 1 hour milky bath to share
Total = 5460 baht (~HK$1,365, i.e. ~HK$341/位) emotion

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK, 如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之 (留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK, 如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之 (留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

男爵府

brbaby2007 發表於 14-5-23 08:01
METADEE RESORT RESORT + SO THAI SPA

兩公婆選了3小時的SO THAI PAMPER ($1800B/位), 享9折;
好攪笑呀!兩個小朋友一張床做massage,佢地有冇ka ka 笑?

珍珠宮

joeypong 發表於 14-5-24 16:59
好攪笑呀!兩個小朋友一張床做massage,佢地有冇ka ka 笑?

太舒服, 唔洗10分鐘就暈左.....
不過都好既, 因為妹妹比較內向, 有姐姐陪佢佢會輕鬆好多~

珍珠宮

PHUKET Weekend Market

GOOGLE MAP 找: Wirathongyok Road, phuket

大宅

支持油雞!!!

珍珠宮

daisyloveme 發表於 14-5-26 10:42
支持油雞!!!

男爵府

睇到好正呀...好想去..

男爵府

回覆 brbaby2007 的帖子

睇咗你個blog啦,正!想問下餵魚仔個水樽係點整?有冇特别技巧?落到水點樣唧啲面包出嚟架?另一樣係:你地用邊款相機影水底?

珍珠宮

joeypong 發表於 14-5-27 00:33

睇咗你個blog啦,正!想問下餵魚仔個水樽係點整?有冇特别技巧?落到水點樣唧啲面 ...

好軟既水樽 (酒店水樽或者BONXXXX O個O的就完美), 跟住撕碎O的麵包一舊一舊塞入去, 塞滿佢就得;
餵魚時其實就係打開蓋, 放入去, 水樽會好多水, 但麵包就唔會走曬出黎,
你就一下一下咁吱佢出黎, O的魚就會痴住你唔走架喇;

咁樣就唔會一大塊麵包掉落海咁麻煩, 又可以餵長少少時間~~~~ (因為你會一下一下咁吱出黎)

phoebe_ming5    發表於 14-6-16 16:46

珍珠宮

LeannBB1102 發表於 14-5-26 16:55
睇到好正呀...好想去..

男爵府

嘻嘻......追問:水底相機用邊隻?

大宅

黎緊8月, 我都會帶個一歲小朋友去.
好多人都話要自備食水去, 想請教一下!
應該帶幾多去好?? 如到時唔夠用, 去超市買樽裝水, OK嗎?

謝謝

珍珠宮

引用:回覆+brbaby2007+的帖子嘻嘻......追問:水

原帖由 joeypong 於 14-05-27 發表

嘻嘻......追問:水底相機用邊隻?
Sony 嘅,型号唔記得

珍珠宮

引用:+本帖最後由+karywan+於+14-5-27+14:41+編

原帖由 karywan 於 14-05-27 發表

黎緊8月, 我都會帶個一歲小朋友去.
我大女當年一歲去泰國都無自備水。。。
如果你要帶最少一公升喎,淨開奶?

珍珠宮

芭東購物 + Ban Zaan Market & Super Cheap Market

SUPER CHEAP 於上年10月份左右燒了一場大火, 什麼都沒了!!

然後將停車場位置改建成臨時的市場,

聽聞, 又迫又細又臭又恐怕....

不過我們到達後, 除了「細」是認同外, 也不算很可怕....

就像香港舊式的街市邊囉.... 很熱的, 地面有點濕的, 沒啥可怕!!!

不過, 媽咪最想最想買的煙花, 就買不到了......

抱住一點兒的希望, 最後還是落空...

職員說, 大火後她們已停售煙火類產品~~~

好可惜啊!!!

.

以為SUPERCHEAP 特別"CHEAP"?

就計汽水這一類, 我們還不認為特別抵買...

就是沒在BIG C 做個格價, 但以香港超市價錢來說, 才便幾毫子...

大概又是我們期望太高吧?!

大宅

回覆:分享: 6日5夜布吉親子遊 (陸續更新)

請問樓主METADEE係咪好多小昆蟲呀?因網上評語話好多小強,四腳蛇,蚊……但我見酒店d相又好靚哦…佢個pool都好似好靚咁哦~~~

珍珠宮

birdbird522 發表於 14-5-29 21:51
請問樓主METADEE係咪好多小昆蟲呀?因網上評語話好多小強,四腳蛇,蚊……但我見酒店d相又好靚哦…佢個pool ...

無小強, 有見過四腳蛇但唔多, 反而蚊多過4年前, 唔知關唔關季節事~~~~

男爵府

好媽媽勳章

引用:芭東購物 + Ban Zaan Market & Super Cheap

原帖由 brbaby2007 於 14-05-29 發表
芭東購物 + Ban Zaan Market & Super Cheap Market SUPER CHEAP 於上年10月份左右燒了一場大火, 什麼都 ...
你好呀!我會住在Hard rock個度間酒店,但我地不會自駕,想請教一下,由Hard rock行去海南雞飯同帆船商場呢兩個地方應怎樣走?要走幾耐?
謝謝!

首頁
12345...8

尾頁

跳至