影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

好似百鬆蚊倒!
不過如果你鍾意睇番d舊戲就真係好正囉! 自從我裝左之後, 就成日好似時光倒流咁, 一開電視就睇舊戲, 如果遇著唔arm睇, 劇集台d韓日台劇都好睇過依家d無記劇:lol :lol

原文章由 zoezoebaby 於 08-2-13 10:13 發表
我叫老公裝個收費電視台,佢成日都話貴。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 tigerl 於 08-2-13 10:10 發表
係喎, 依家睇番"bang bang咁既聲", d半唐番歌手都不知唱得幾準, 依家有d歌手, 讀下國際學校就話自己唔識睇中文 & 講得差!:tongue:

:lol 係架啦一句唔識睇就講到d字唔同咩意思,可能而家新一代d人個個發音都唔多正習慣左聽慣左就接受左,以前d歌手咬音差小小都比人鬧佢地咁都做得歌手,好嚴格架.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 tigerl 於 08-2-13 10:18 發表
好似百鬆蚊倒!
不過如果你鍾意睇番d舊戲就真係好正囉! 自從我裝左之後, 就成日好似時光倒流咁, 一開電視就睇舊戲, 如果遇著唔arm睇, 劇集台d韓日台劇都好睇過依家d無記劇:lol :lol

...

我都同意你咁講,一向呢d野都係我做,我又耳仔軟喎,比人講兩講我又裝收費台,但成日都冇睇,裝完又cut咁,上年頭我又打去cut now,又比佢推銷後同一個價177.-加多個v8比我,之後我學下睇劇集台同經典台,變左好小睇TVB添啦.
<br><br>

大宅

咦, 咁你睇返咁多舊劇集, 會唔會勾起你好多"我在化粧間的日子"既回憶?:-P
最近都播緊網中人喎!

原文章由 chinatea 於 08-2-13 10:30 發表

我都同意你咁講,一向呢d野都係我做,我又耳仔軟喎,比人講兩講我又裝收費台,但成日都冇睇,裝完又cut咁,上年頭我又打去cut now,又比佢推銷後同一個價177.-加多個v8比我,之後我學下睇劇集台同經典台,變左好小睇TVB添啦. ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

荳芽夢我無睇, 我睇隔離台IQ成熟時~

水晶宮

原文章由 tigerl 於 08-2-13 11:07 發表
咦, 咁你睇返咁多舊劇集, 會唔會勾起你好多"我在化粧間的日子"既回憶?:-P
最近都播緊網中人喎!

係呀真係好大回憶,我最記得網中人我扮過兩個臨記,因為當時唔夠人要兩個女扮酒樓推點心,咁比人叫我去幫手,一個鏡就係扮金舖職員,當時老臨拍一日50-80蚊,等多過做架,我就係學徒就冇時得閒,不過當時見到dodo同亞姐未埋位就織冷衫,織得好靚架.

果時我同大碧姊,丁菌姨,曾sir比較多傾計,大碧姊對手同皮膚係我接觸過最細滑的一個老人家,對手軟到,而家仲有個feel係道.

如果講最玩得埋就係賈思樂果班年輕人呀,我同佢地差唔多年紀啦, 侖伯大我幾年咋hahaha~~佢個死野見到我話我做咩搵成咁身世轉哂新look.不過佢一拎個老花出來就比我串爆佢啦.

果時係木人巷見好多人,以前d藝人好有級數分架,對d長輩,老師,師兄姊好尊重架,唔學似而家d藝人,只要公司比位出多幾次鏡就會飛.
<br><br>

子爵府

大廚勳章

tea姐,

呀倫伯我見過佢張身份證架, 佢真係唔似果個年紀架:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

荳芽夢係我讀書果時最....最....最鐘意既電視劇黎架, 因為好似講緊自己咁...

翁靜晶好靚女, Ronald 雖然唔靚仔, 不過好傻仔:loveliness: :loveliness: :loveliness:

原文章由 chinatea 於 08-2-13 14:47 發表

係呀真係好大回憶,我最記得網中人我扮過兩個臨記,因為當時唔夠人要兩個女扮酒樓推點心,咁比人叫我去幫手,一個鏡就係扮金舖職員,當時老臨拍一日50-80蚊,等多過做架,我就係學徒就冇時得閒,不過當時見到dodo同亞姐未埋 ...

大宅

嘩, 咁下次再重播網中人, 我就要多多留意d推點心同金舖職員喇 , 睇下見唔見倒tea姐先:lol :lol

原文章由 chinatea 於 08-2-13 14:47 發表

係呀真係好大回憶,我最記得網中人我扮過兩個臨記,因為當時唔夠人要兩個女扮酒樓推點心,咁比人叫我去幫手,一個鏡就係扮金舖職員,當時老臨拍一日50-80蚊,等多過做架,我就係學徒就冇時得閒,不過當時見到dodo同亞姐未埋 ...

子爵府

大廚勳章

hi hi,

而家TVB收費台已經做緊網中人喇

原文章由 tigerl 於 08-2-13 15:12 發表
嘩, 咁下次再重播網中人, 我就要多多留意d推點心同金舖職員喇 , 睇下見唔見倒tea姐先:lol :lol

大宅

係呀, 不過好似已經播到幾十集, 我驚已經錯過tea姐既出鏡機會, 所以我諗住下次再睇(你知啦, 都好快會重播第x次 )!!

原文章由 超儀烽藍 於 08-2-13 16:15 發表
hi hi,

而家TVB收費台已經做緊網中人喇

侯爵府

佢話如果再加多百幾蚊,一個月剩係now TV都要成4百幾喎!

原文章由 tigerl 於 08-2-13 10:18 發表
好似百鬆蚊倒!

...

大宅

咁貴?
我阿媽屋企, 睇now連收費台都係$170一個月咋播!!已經仲額外加左個美亞台添!!

原文章由 zoezoebaby 於 08-2-13 17:58 發表
佢話如果再加多百幾蚊,一個月剩係now TV都要成4百幾喎!

侯爵府

唔止豆芽夢首主題曲架
仲有一集播到"天各一方"呢首歌
講cindy在沙灘一個人, 想起and ronald在沙灘, 點起蠟燭談心的, 好似係咁上下啦, 我係睇重播架咋...哈哈, 但都睇左幾次, 好好睇

個男主角係古怪一d, 但都不失為一個令少女起痰的人. 我仲記得cindy個情敵係周秀蘭做, 叫hidy呀

後尾睇番翁靜晶寫的專欄, 佢似乎唔多欣賞呢個男拍檔, 好似話如果佢積極d定點, 同埋做人圓滑d, 成就應該會更好喎

水晶宮

原文章由 tigerl 於 08-2-13 15:12 發表

漏左一個鏡就係扮茶客食包,果d係真野來架不過發哂莓仲臭架.扮飲茶係空杯冇水架,我做點心妹應該係拍杜平同炳門係酒樓傾計.

金舖就搵間人地收左舖之後拍同埋個男老林坐係柜面咁啦,好似影個男人多d.

now.com你要好惡死話cut叫佢寄張cut線紙來,佢就會又話比咩你架啦,你係都話唔要,要cut話貴比唔起.佢就會比埋v8你,因為而家高清有4個台免費呀,佢唔比埋v8你留來發莓咩.唔過180架,我177.-者.
<br><br>

大宅

我諗佢就係因為唔夠積極, 所以咪"一劇之男"囉

原文章由 青青河邊草 於 08-2-13 22:44 發表
唔止豆芽夢首主題曲架
仲有一集播到"天各一方"呢首歌
講cindy在沙灘一個人, 想起and ronald在沙灘, 點起蠟燭談心的, 好似係咁上下啦, 我係睇重播架咋...哈哈, 但都睇左幾次, 好好睇

個男主角係古怪一d, 但都不失為 ...

大宅

tea姐d記性真好喇!!
等我下次多多留意下呢幾場戲先!!:)

原文章由 chinatea 於 08-2-14 00:14 發表

漏左一個鏡就係扮茶客食包,果d係真野來架不過發哂莓仲臭架.扮飲茶係空杯冇水架,我做點心妹應該係拍杜平同炳門係酒樓傾計.

金舖就搵間人地收左舖之後拍同埋個男老林坐係柜面咁啦,好似影個男人多d.

now.com你要好惡 ...

水晶宮

原文章由 tigerl 於 08-2-14 15:58 發表
我諗佢就係因為唔夠積極, 所以咪"一劇之男"囉

orrr原來首天各一方都係呢套劇架,唱到而家仲日日有人唱,我玩個大陸唱歌網晚晚都有人唱,如果成套劇d女角仲有人記得而個男角就已經唔知咩水咁佢真係好失敗啦.

tvb用人如果用一套就失蹤佢真係唔夠勤力啦.
<br><br>

男爵府

好媽媽勳章

我都一把年紀架啦
我都有睇過架,不過真係唔記得d劇情啦,只記得主題曲係露雲娜唱姐,你地真係好野仲記得d劇情

侯爵府

回覆 #24 csw1117 的文章

我都唔記我呢套劇講咩 但首主題曲就好好聽。尤其是讀中學時講情情塔塔,最貼題

水晶宮

原文章由 Joesy 於 08-3-17 16:14 發表
我都唔記我呢套劇講咩 但首主題曲就好好聽。尤其是讀中學時講情情塔塔,最貼題

出返來啦個topic,我上星期見cd舖有特價碟19.-有露雲娜cd入面得幾首歌其中有呢首歌呀.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至