自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

chinatea 發表於 19-1-29 22:42
回覆 alpaca3 的帖子

咁你知自己性格,咪一早講明比人知,等人地唔會送比你啦,最緊要唔會食就唔好要左拎來掉 ...

同意,要將心比己。如果自己用心整咗d嘢俾人,竟然被嫌棄,真係會唔開心⋯

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Joant 發表於 19-1-29 22:07
係咪我呢
我係呢到學返黎
以前我會整嘢食比朋友

我唔記得啦!只記得睇過咋!

水晶宮

真係好衰喎!整蘿蔔糕要花好多心機、時間呢

複式洋房

回覆樓主:

真係好衰喎,唔中意食都可請其他人食,難為佢朋友咁有心

男爵府

幫推,真心想知嗰個不要盒糕既太太心底話,點解會厭盒糕

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 loveclementine 的帖子

我又唔識佢地,都唔知人地個廚房係點,如果講圬糟,出面D餅舖D糕點都係人手做者,又同家庭主婦做的有幾大分別呢?酒家做果D仲會用到味精,佢地又有幾多會用機製?唔通就係有個名就唔會食壞人?家做架就一定有問題?
<br><br>

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

好衰,浪費人地心機、時間、心意,做糕好多功夫。呢D朋友去邊度揾呀,連朋友阿媽都關心埋,交情非淺。個女人好恐怖,希望雙方都睇到呢個po

侯爵府

回覆樓主:

咁衰㗎 ,佢知唔知蒸一底蘿蔔糕要用幾多心機?又要買料,又要刨蘿蔔,切冬菇臘味……如果自己唔鍾意食就同肥太太講囉,利是佢又識收!

男爵府

babynetnet 發表於 19-1-29 22:02
之前我係另一個舖見到,有個jm話有人係會嫌棄人地自制既食品,因為唔知整嗰個乾唔乾淨!
...

我答你,係有架,工作果度 !

有工人姐姐啊太出品, 個個搶! 啊師奶揾朝唔得晚, 無咩打扮,笑住收藐完掉

幾多師奶自我感覺良好, 愛心產品? 愛心名牌野就有人收, 送禮人最好有d 社會地位, 無都最好周身名牌唔愁

因為like 同有家底人來往!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 MKma 的帖子

我都唔想再諗點解,真係會訓唔著.
<br><br>

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

嘩,現在d人咁恐怖,浪費哂對方心機,時間,金錢,唔想要一早同人講嘛

水晶宮

回覆 dndoomostt 的帖子

你都講得岩架.
<br><br>

侯爵府

回覆樓主

整糕好辛苦㗎,tailor made拎兩底俾佢,佢咁對人
8-)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

呢D正冇品人

珍珠宮

回覆樓主:

好心寒,心哋唔好

珍珠宮

2024年龍年勳章

tszchungmama 發表於 19-1-29 22:44
咁你有無拒絕果位阿太, 叫人家唔使整, 唔使送?

有呀!用過好多藉口,叫咗唔使整,
就算我話唔多鍾意食糕,佢就話我食過佢整嘅糕包保唔會停口⋯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好衰喎,希望雙方都睇到呢個post

珍珠宮

王國教室勳章

好衰,手造禮物係最貴。
唉,唔想食就唔好話要,老實講嘛
俾我有人親手整俾我,我請佢食飯都唔夠多謝佢

wspringroll    發表於 19-1-31 11:05
wspringroll    發表於 19-1-31 11:05

珍珠宮

2024年龍年勳章

chinatea 發表於 19-1-29 22:53
回覆 loveclementine 的帖子

我又唔識佢地,都唔知人地個廚房係點,如果講圬糟,出面D餅舖D糕點都係人手做者, ...

唔好誤會,無挑釁意思!
我唔係話酒樓做的就無問題,我都係自己整,
只係講返我嘅經歷,有時推都推唔到,咁就唯有收咗多謝人,坦白講我之後都掉咗,想起情景真係食唔落,又唔可以轉送俾人⋯所以話可能另有故事呢!

子爵府

回覆樓主:

好衰呀 希望肥太太會睇到哩個post!

首頁
12345...14

尾頁

跳至