夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

watchme 發表於 20-5-9 04:13

原來你有男朋友仲引誘人講,咁你都唔算好女人啦

你的思想都幾古老,正常社交食飯,就係引誘⋯⋯

別墅

mingmama 發表於 20-5-9 00:58
原來你引佢講~可能就係見你肯同佢講呢啲嘢~佢覺得你可能會接受佢
...

想睇下男人用乜藉口,點知都係冇新意

別墅

PTMCYS 發表於 20-5-8 23:14
我覺得不但要對自己的家人要盡力, 如有更多的能力, 應該對身邊認為值得的人, 多點分享, 關心和傳承人與人 ...

佩服

珍珠宮

PTMCYS 發表於 20-5-8 23:24
補充: 不過做女仔就不要亂來, 好易給人誤會和令自己在一個好危險的位置, 我通常只係對下屬分享和教導, 令 ...

我由細到大,對男生都好避忌,越係「資產階級」(越有財勢家底)就越避忌,越係「地主」(有房地產)就越避忌。靚,我就冇得講,因為我唔識評估外貌。只知小學的國語先生教我「人不可貌相,水不可斗量」,anyway, 我覺得同呢D男人一齊,好容易自己走到一個危險位置都唔知。我從來都冇畀人誤會,從來冇男人同我講佢哋無得食 或 唔夠食。同屆男生只有人尊稱我為 X姊,冇叫我做 X妹。可能係咁,「曖昧」對我而言只有望而不及。我反而見我身邊D女性朋友同人「曖昧」就見慣。我開始意識到可能我畀人嘅形象係:「我係聖女,唔好掂我」。係我先生,「破壞」咗我嘅自我形象。

回樓主:
我覺得樓主都好醒,識得套人哋「好」老公D「黑暗」面出來。我相信樓主應該有一套審男人,揀老公的智慧。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

blossom123 發表於 20-5-9 08:30
想睇下男人用乜藉口,點知都係冇新意
咁你有冇同你伴侶講翻 你有發現一個 「好」男人背後的「黑暗」面?
呢個發現,會唔會使你再次審核你的伴侶是否如此?
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

blossom123 發表於 20-5-8 16:19
為性 ? 為新鮮 ? 為剌激?
會唔會你地太年輕就結婚?

別墅

858D 發表於 20-5-9 08:50
咁你有冇同你伴侶講翻 你有發現一個 「好」男人背後的「黑暗」面?
呢個發現,會唔會使你再次審核你的伴侶 ...

就是呀,男人都係信唔過

別墅

20150618bb 發表於 20-5-9 13:36
會唔會你地太年輕就結婚?

不是我呀,我不年輕但未結婚,哈哈

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

blossom123 發表於 20-5-9 16:06
哈哈...........................哈

大宅

回覆 blossom123 的帖子

呢個標題我都曾經出過,正正係我當時嘅諗法,我老公就係咁嘅人

子爵府

blossom123 發表於 20-5-9 16:06

貪新鮮
貪刺激
唔使錢食得唔好浪費
就手
優越感喜歡有人欣賞

大宅

blossom123 發表於 20-5-9 08:29
你的思想都幾古老,正常社交食飯,就係引誘⋯⋯

明白,係收兵

珍珠宮

blossom123 發表於 20-5-9 16:05
就是呀,男人都係信唔過
我比較罕有,我經營夫妻關係唔係靠信,係從實際出發去評估 人性嘅軟弱和需要,再進行經營管理。現實上好難遇到個樣樣都符合自己要求滿足到自己需要嘅男人而佢又願意同我一齊生活,不離不棄又有能力繼續供給我嘅需要畀我。咁多嗰信唔過嘅男人,如果婚姻生活係靠咁樣對佢呢D信來維繫,會如何呢?我經營嘅婚姻生活係憑認識,認知,知己知彼來經營嘅。我知自己承受得起對方那方面的軟弱,而我亦裸露我那方面的軟弱畀對方知,讓對方選擇去定留。傾談溝通 從謀求共識,協議,修訂合適我和他 獨特的相處之道 開始。

別墅

blossom123 發表於 20-5-9 16:05
就是呀,男人都係信唔過

非常同意!男人信唔過
可能當初還是太信任人
誘惑對佢哋嚟講係一個一定會中嘅陷阱

ying_mail    發表於 20-5-12 00:21

別墅

回覆 mansze803 的帖子

嫖妓沒有感情吧

首頁

尾頁

跳至