自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

啊姐,你直接啲講啦
你12個未夠班上紅館

事後孔明到

珊瑚宮

kirorocoffee 發表於 22-7-31 11:06
成個演唱會嘅主演者唔可以話零責任囉

明知自己無經驗,排練唔夠都照去 show? 連對自己專業嘅尊重都冇,番 ...

唔可以咁講, 負責係主辦度, 最多話佢地表演差啫, 同意外無關
提供安全舞台俾表演者, 係佢地責任。
表演者無可能負責表演以外的事

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

daijuju 發表於 22-7-31 11:17
花姐話香港冇市場嘅人先會去內地!以前訪問有講過,fb見到

如果佢咁講,佢真係井底之蛙,疫情前,幾多當紅藝人都上大陸開演唱會。不過,佢可能係指香港市場已經做唔切,冇時間返大陸工作都唔定

子爵府

回覆樓主:

成日掛住揾賺錢到最後一分鐘, 練嘅時間又唔夠咪易出事囉

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

鴨鴨比 發表於 22-7-31 11:29
啊姐,你直接啲講啦
你12個未夠班上紅館

你睇咗YouTube 段片未?阿姐係講主辦單位

男爵府

cbeyond 發表於 22-7-31 11:30
唔可以咁講, 負責係主辦度, 最多話佢地表演差啫, 同意外無關
提供安全舞台俾表演者, 係佢地責任。
表 ...

我冇話意外係佢地做成, 安全係佢地負責

但係明知有問題,個臺有問題都唔出聲唔反對照去都有責任,個個都有責任

多一個人當日反對唔去之show就多一個機會避免件事

個個埋沒良心照去就變左今日咁

珍珠宮

自由自在228 發表於 22-7-31 11:32
成日掛住揾賺錢到最後一分鐘, 練嘅時間又唔夠咪易出事囉

呢樣嘢真係要問返李家,大家都懂的

水晶宮

mmpo 發表於 22-7-31 10:39
https://hd.stheadline.com/life/ent/realtime/2359822/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%A8%9B%E6%A8%82-MIRROR%E6% ...

暫時得佢同城城夠膽講!

侯爵府

2024勳章

舞台皇者都有講2句, 但都是阿姐勁

男爵府

小肥兔 發表於 22-7-31 11:26
咁佢都幾無知

井底蛙係咁上下,公我羸字你輸,過份自卑變成自大

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

出事果個唔係賺錢果幾個主角,件事好快會 息事寧人(叫大家唔好廣傳,比傷者休息 跟住慢慢唱其他野,就會無左件事)
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

小肥兔 發表於 22-7-31 11:14
你所講嘅, 已經係另外一回事, 真係跟個跌落嚟無關, 唔好炒埋一碟

演唱會豆腐渣工程是一件事

你講中唒我想講的

mirror須然不是我杯茶,但我不討厭佢哋,咁耐以嚟,我冇見過佢哋有乜衰行為,反而幾謙虛。

但我討厭的,反而係Error, 説話又寸,行為又多教壞細路,例如溝女多及特登懶音。
唔知係咪央及池魚,另大家對mirror 都反感

男爵府

syyysc 發表於 22-7-31 10:46
大場都未上過,冇咁多經驗,做一個四面台係唔簡單,藝人要顧好多嘢,佢哋人已經多,dancers又多,根本唔夠 ...

同意,我覺得阿姐指出呢啲全部都係問題。

我冇乜留意韓國音樂,但睇過日本Arashi演唱會,人哋個場都有吊威也,升降/移動舞台設計。伴舞的甚至有機會是年紀更細的juniors。但相對上會認為人地本身製作水平認真指細好多,而且舞台經驗真係要累積。經驗欠缺,訓練及綵排不足而硬推真係等於做衰自己。

記得好多年前有套叫富貴黃金屋電影影射地產霸權。當時細個唔係好理解點解野射李生一家。從另一角度看,確實佢哋公司喺同業中提供了相對廉價的選擇,但質素真係冇乜保證,一分錢一分貨。

伯爵府

小肥兔 發表於 22-7-31 10:58
雖然我都唔鐘意鏡仔, 但都要公道, 今次又真係唔關鏡仔事, 係主辦單位問題, 鏡仔只係表演者, 舞台唔係 ...

同意
我唔明點解啲人咁憎佢哋
可以唔鍾意,可以唔睇(我自己就係)
但點解咁刻薄

珍珠宮

popocat 發表於 22-7-31 11:33
你睇咗YouTube 段片未?阿姐係講主辦單位

阿姐最後咪兜返
明抬暗踩,大老倌都係戲子
曲線讚自己採排夠,咪同乜ro 一様様,跌左阿Lam入坑

50步笑100步

珍珠宮

cupid0627 發表於 22-7-31 11:39
同意
我唔明點解啲人咁憎佢哋
可以唔鍾意,可以唔睇(我自己就係)

為顏色而反

珍珠宮

banki00 發表於 22-7-31 11:38
你講中唒我想講的

mirror須然不是我杯茶,但我不討厭佢哋,咁耐以嚟,我冇見過佢哋有乜衰行為,反而幾謙 ...

我本身都冇乜嘢
見到乜嘢教主,扭pet pet 唱埋:「好在行快兩步!」直頭改觀,可以冷血成咁人嚟架?

大宅

熊熊老婆 發表於 22-7-31 11:00

佢啲fans成日同佢喺小紅書出post,都係想佢哋返內地發展 :g ...

其實你地都見到好多佢地嘅fans 係中年人士,師奶都好多,師奶真係黃極有限啦,咩都唔理,最重要自己enjoy, 所以唔使講黃藍

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

黎明身份可以自己攬晒上身,亦可以澄清唔關政府事,呼籲大家唔好鬧政府!黎明攬上身後,主辦單位亦避過一劫免被批鬥!

12塊鏡無呢個POWER及資格,未夠級數!

子爵府

kirorocoffee 發表於 22-7-31 11:06
成個演唱會嘅主演者唔可以話零責任囉

明知自己無經驗,排練唔夠都照去 show? 連對自己專業嘅尊重都冇,番 ...

成日話唔關佢哋事!真係好不負責任!
無錯,上到台表演者只需專注表演,根本唔需要再擔心其他問題,因為係台下就已經跟經理人、製作公司、dancer等合作好,係一個teamwork!
但宜家個show卑人感覺就係各有各做,出意外就即刻劃清界線!咁係做好一個teamwork要有的態度嗎?日後還有公司會有夠膽同佢哋再合作嗎?
好多藝人都會早成半年為演出作準備,但佢哋呢?睇塊薑跳舞,真係汗顏!做show做到似公司annual dinner d 高層上台表演咁,只係娛樂性豐富罷了!
成日話為香港樂壇,佢哋連點樣好好尊重自己嘅工作都做唔好,紅到衝出宇宙係好,最好唔好返地球!

首頁
12345...11

尾頁

跳至