自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Yeelim 發表於 23-1-6 12:40
屋企人都厲害、 隨時拿得出350萬!
唔知會唔會又學事主咁加按借出黎

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

對一個陌生人都可以投資咁多錢,做得教師連一點分析力都沒有,都話虛擬貨幣係一個騙案,係一個沒監管的平台進行交易風險好高,佢前半身能儲到320萬真係奇蹟。

珍珠宮

回覆樓主:

佢真係蠢過隻豬

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

大姑娘 發表於 23-1-6 13:18
連樓都按埋?

洗唔洗瞓街?

每個月有錢還按揭咪得囉, 點解要瞓街

大宅

littlefunpig 發表於 23-1-6 13:33
係唔知會唔會好似卡騙案果D有得waive或者靠警方追返D錢返黎, 不過追返機會都微,
但追唔到既, 唔知個老師會 ...

1. 信用卡 係 客戶未授權/ 客戶自己冇主動轉錢, 而d 錢比人轉走左, 某程度 係銀行都有把關責任, 點解客戶冇提出轉錢, 而可以比d錢轉走

2. 而家係客戶主動話要轉走d錢。 銀行最多見你轉去虛擬貨幣, 提一提醒( 記住: 提醒, 不是責任)你小心, 你一定要轉, 銀行只係提供service 比你轉走d 錢

3. 銀行唔係你既守護神, 你要轉錢走, 唔會攔住。 所以係呢件事上銀行係冇責任

4. 佢按左層樓, 你唔還, 銀行咪收左你層樓, 強制拍賣。

5. 如果係私人貸款, 唔還, 銀行會外判比收數公司, 收數公司通常會去學校追數, 到時你點同校長交代?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

414928 發表於 23-1-6 13:43
對一個陌生人都可以投資咁多錢,做得教師連一點分析力都沒有,都話虛擬貨幣係一個騙案,係一個沒監管的平台 ...

48歲做教師, 儲蓄得320萬係少。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

舊年年中遇過類似情況,佢佢叫我將層樓加按,用依畢錢嚟投資,無本生利

男爵府

回覆樓主:

應該係網戀,只有爱情會令人盲目,讀幾多書都係冇用

呢个騙徒捉到心態,當中也可能有女性

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

個腦去左邊?

珍珠宮

玩具勳章

TingTing 發表於 23-1-6 12:42
無理由咁無腦,32次920萬。。智力有問題

俾人呃左32次

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

wasabikingdom 發表於 23-1-6 13:56
舊年年中遇過類似情況,佢佢叫我將層樓加按,用依畢錢嚟投資,無本生利
...

邊個

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

littlefunpig 發表於 23-1-6 14:11
邊個

唔識嘅,但係講得出我全名住邊區,佢話係XX (XX 係某銀行經理) 介紹佢揾我

翡翠宮

wasabikingdom 發表於 23-1-6 14:14
唔識嘅,但係講得出我全名住邊區,佢話係XX (XX 係某銀行經理) 介紹佢揾我
...

用電話定whatsapp fb搵你?
又係投資呢啲咩虛擬貨幣?

伯爵府

點解可以蠢到加零一,仲可以教書

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我覺得系比人呃錢呃感情。

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Bibibut 發表於 23-1-6 12:37
我情願D人大洗,洗左出去都係洗落自己到,比人騙的,真係無得救,仲要問家人借、又按了層樓。不過佢做老師 ...

某些行業的人,例如教師,佢哋個世界在學校家庭,其他嘢可以好天真(無知)。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

本身都唔係無錢一族,又有老公,搞咁大壇野都唔同老公講

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

其實陌生人add facebook之類,根本唔使睇就block得啦,點解仲會入錢,幾百蚊都唔會啦

象牙宮

回覆樓主:

真係唔明點解會有人信

首頁
12345...6

尾頁

跳至