自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

半生緣 發表於 23-2-11 12:22
你唔好痴線啦!個計劃根本唔係拍呢啲,導演係都要拍,搞到出事!都已經出黎道歉!都唔知你撐乜?
...

做乜話人痴線咁冇禮貌? 唔係拍呢啲又可以拍足十年?

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

半生緣 發表於 23-2-11 12:22
你唔好痴線啦!個計劃根本唔係拍呢啲,導演係都要拍,搞到出事!都已經出黎道歉!都唔知你撐乜?
...

你就真係唔好痴喇
自己去學校YouTube 度睇喇!
你真係覺得邊個道歉邊個真係錯㗎?
唔比人俾緊下台階個女仔?
我真係唔知你撐乜

大宅

banbanmm 發表於 23-2-11 12:17
你咁小人之心嘅?人哋攞過好多獎喇, 大大小小本地國際。
你以小人之心主觀猜度人哋為攞獎之前,有冇serch ...

cut晒所有反對嘅人仕先去參選,會適合啲!點解要咁急趕上映?處理好傾掂數好難咩?有爭議下去夾硬上真的對學校同女生會有好處?

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

banbanmm 發表於 23-2-11 12:27
做乜話人痴線咁冇禮貌? 唔係拍呢啲又可以拍足十年?

本身選擇性失明
無禮貌亦不意外

大宅

akachanman 發表於 23-2-11 12:28
你就真係唔好痴喇
自己去學校YouTube 度睇喇!
你真係覺得邊個道歉邊個真係錯㗎?

歪理!咁駛乜煞停?照上賺大錢啦!原來真係好多人覺得電影比人重要!

珍珠宮

畀面勳章

akachanman 發表於 23-2-11 10:38
唔止張導、仲有前校長、甚至整個製作團隊
仲有另外幾個女仔

係,另外幾個少女嘅純真、率直、自我、可愛,唔係可以扮出嚟。
大部分睇過的人都好欣賞入面的學生, 但自從系統性抹黑開始後,佢哋就被描述成被強迫勞動,明明好多個仲有幫手做宣傳, 點解唔可以尊重下事實?

珍珠宮

畀面勳章

半生緣 發表於 23-2-11 12:30
歪理!咁駛乜煞停?照上賺大錢啦!原來真係好多人覺得電影比人重要!

你搞清楚先啦,是否公映,決定權在學校及辦學團體!
如果公映有錢賺,收益係歸學校,如果你想講學校教會貪錢,就唔好屈張婉婷!

子爵府

2024年龍年勳章

hct300 發表於 23-2-11 09:33
紀錄片《給十九歲的我》近日引起爭議,製片方英華女學校的辦學團體中華基督教會,香港區會總幹事王家輝表示 ...

呢個辦學團體
自己反省下先啦
人比電影重要,邊D人?
張導拍左十年,佢都係英華女,佢都係人

珍珠宮

banbanmm 發表於 23-2-11 12:39
如果公映有錢賺,收益係歸學校,如果你想講學校教會貪 ...

好快有人又搬佢哋口中嗰張「當年通告」出嚟
1。又話D女仔冇同意冇簽
2。又話係通告唔係合約
3。又話今時今日個女仔大自己處理到,唔好拉父母落水
仲有下刪千萬字,通通都係班盲撐人口中嘅真理

珍珠宮

畀面勳章

半生緣 發表於 23-2-11 12:28
cut晒所有反對嘅人仕先去參選,會適合啲!點解要咁急趕上映?處理好傾掂數好難咩?有爭議下去夾硬上真的對 ...

究竟你清唔清楚件事?講緊參選定公映?
萬言文作者幾時反對過參選?
公映cut曬佢係最好, 呢類人現實生活中好多,戲中唔睇冇損失。
但唔該搞清楚,是否公映的決定權在學校,不在張婉婷。

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 23-2-11 10:09
中止不代表無發生,錯就錯,道歉大晒咩(仲要不情不願嘅道歉)!本身個導演不理當時人意願硬去又參展,又 ...

唔好將所有責任推落導演一個身上。。。。。正如秋生所說

珍珠宮

佢哋又話張導唔係為利,為名
事實學校真係需要$

大宅

導演錯在冇同學生好好溝通就上!咁都冇錯?戲拍得一定好㗎!但係有人大個咗反對就係反對!

子爵府

akachanman 發表於 23-2-11 11:31
請大家睇睇
自認女主角嗰位係入面講過乜
https://youtu.be/SgcMotoMwMk

都真係有矛盾,主角都認套戲唔係淨係拍英華變化,而係拍自己/班女仔喺十年間既成長變化,何來被逼呢

子爵府

banbanmm 發表於 23-2-11 11:34
之前好評如潮,個個讚不絕口,攞埋香港電影評論學會最佳電影喎,嗰時冇人入佢嘅?
點解嘅?點解嘅?點解一 ...

政治上腦,女仔由21年已反對,點解導演視而不見,點解嘅?點解嘅?可能同你一樣~盲(心盲)

子爵府

LokYauYau 發表於 23-2-11 12:44
唔好將所有責任推落導演一個身上。。。。。正如秋生所說

黃毒不嬲唔想聽

珍珠宮

畀面勳章

半生緣 發表於 23-2-11 12:28
cut晒所有反對嘅人仕先去參選,會適合啲!點解要咁急趕上映?處理好傾掂數好難咩?有爭議下去夾硬上真的對 ...

不如你搞清楚件事啦,萬言文作者係反對公映,幾時反對參選?
佢反對cut曬佢係最好,咁樣的人現實生活中見少,戲中睇少過絕對冇損失。
但亦請你搞清楚,是否公映的決定權在學校,不在張婉婷。

珍珠宮

半生緣 發表於 23-2-11 12:45
導演錯在冇同學生好好溝通就上!咁都冇錯?戲拍得一定好㗎!但係有人大個咗反對就係反對!
...

我認同你「但係有人大個咗反對就係反對!」
宜家個女仔就係咁!
佢一吓自己唔老嚟就推倒過去嘅一切!
包括自己拍過、講過、做過、出席過、支持過⋯⋯

大宅

akachanman 發表於 23-2-11 12:51
我認同你「但係有人大個咗反對就係反對!」
宜家個女仔就係咁!
佢一吓自己唔老嚟就推倒過去嘅一切 ...

佢唔係演員,呢個係佢人生!佢想後悔唔得?

珍珠宮

唔係細路 發表於 23-2-11 12:46
都真係有矛盾,主角都認套戲係拍自己/班女仔喺十年間既成長變化,何來被逼呢
...

將來可能有人會話
鏡頭後有人用槍指住佢甚至禁錮佢屋企人
要佢跟稿讀

首頁
12345...11

尾頁

跳至