自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

計續督個mon 呀嘛

子爵府

回覆樓主:

經濟艙客位設計係越來越迫,尤其是國泰,真係黐線。至於拉低椅背呢個問題,除咗用餐時間,你嘈都冇用,空姐講明唔可以干預,因為真係有權咁做。我直頭試過食餐嘅時候,前面個衰人張椅都唔拉直,喺度扮瞓覺添!

老老實實,如果操控螢幕已經冇咗另外一個好似遙控器嘅物體,要用手去觸碰螢幕的話,始終將以屬於前邊有人坐,我真係唔會用嚟打機咁自私,所以你話人哋拉低張椅好自私,其實咁樣做,更加滋擾。

長途機10幾個鐘,真係儲多啲錢,轉上一級, Premium Econ 都叫做好過冇,雖然而家PE都麻麻哋。最好就當然轉上商務,西客都少好多,幾麻煩都影響唔到我。

子爵府

babyboy2013 發表於 24-5-23 08:44
我坐過好少次六個鐘以上,十個鐘以上仲少,全部都係經濟倉,最bad experience 只係我唔肯讓自己換到的特選 ...

唔係玩嘢呀嘛,而家特選經濟艙幾乎係經濟艙嘅雙倍價錢!讓座?咁天真?直頭唔同機艙

子爵府

坐長途機挨後好正常 , 你老公唔應該咁樣大聲話人啦, 人地買了機票個位係有權使用挨後的權利, 除了飛機升降, 或用餐時段, 先唔可以挨後,如果你和你先生都咁介意別人挨後, 下次訂機票時,比錢買劃位的機票, 一早畫定[加長空間座位] , 你前面無人, 咁咪無人挨後影響到你囉!

別墅

自私既人,周圍都存在,係唔會理人既感受

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章

珍珠宮

虎到金來勳章

pauline_c 發表於 24-5-23 15:54
可能我細粒,前面嗰個挨後,我都照食嘢(係辛苦嘅,空姐經過會幫我要求前面嗰個拉直),照睇戲。
我喺飛機 ...

前面挨到最後都睇到戲?我多數短途,前面都唔會挨後,不過聽朋友講岩岩坐完cx長途,前面挨後佢睇唔到戲,時間好難過

已刪除用户

珍珠宮

虎到金來勳章

pauline_c 發表於 24-5-23 16:11
睇到呀!個 mon 可以調角度

咁都無咁悶

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ccaa 發表於 24-5-23 07:16
我搭飛機從來唔會咁做,因為係我後面嗰個會好慘,這就是同理心,但我唔會理人地點做,只係嗰位女士將張椅 ...

前邊退到最後、我唯有也這樣做、才能坐得好的~

明天坐近20小時長途機、希望順順利利的~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

齊齊訓囉

男爵府

babyboy2013 發表於 24-5-23 08:44
我坐過好少次六個鐘以上,十個鐘以上仲少,全部都係經濟倉,最bad experience 只係我唔肯讓自己換到的特選 ...

佢用乜嘢原因叫你讓俾佢?佢都買左premium 但係班機over booked?

珍珠宮

pauline_c 發表於 24-5-23 15:35
平時飛日本嗰 d 短途,我都唔會挨後,長途十幾個鐘,點都要瞓覺,坐到直一直點瞓?

...

挨後少少咋。 坐長途,根本點挨極都係全身辛苦!
前面挨後,就算我都挨後,腳都真係特別最苦

已刪除用户

伯爵府

Debbie0331 發表於 24-5-23 11:32
我會大力地狂督,督足3hrs,

咪係,最憎人挨後

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sharebuy 發表於 24-5-23 07:58
長途機大把人都會i 後瞓覺,你唔i 你嘅事,唔覺得前面果個有咩問題,設計得就係比你i架啦,反而你咁樣篤張 ...

的確設計得就預左比人挨,但係同時個MON 有設計為TOUCH SCREEN,仲有機上提供TOUCH SCREEN 既GAME,就要預左俾人篤.......

P.S. 我通常會搵空姐睇下有無其他位可以調....同唔會玩篤MON GAME。

男爵府

回覆樓主:

其實樓主太好人,如果好聲好氣同前面講希望佢調返前少少都唔肯。我會直接踢佢張櫈,然後大聲講sorry, 還以顏色。

子爵府

Goldfat 發表於 24-5-23 20:47
其實樓主太好人,如果好聲好氣同前面講希望佢調返前少少都唔肯。我會直接踢佢張櫈,然後大聲講sorry, 還以 ...

咁你直接踢櫈呢個行為超衰格
張櫈設計係可以i後,乘客有i後權利,而唔需要得到任何人同意,除左一般情況唔比i後外。

珍珠宮

回覆樓主:

我自己都唔會挨後,但我就成日遇到前面挨後,有時後面就細路踢椅背,十分黑仔!

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實前面有權挨到最低,後面亦有權用個mon

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊