自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我想問下呢類貴賓卡,係要本人,可以帶幾多人入去?

大宅

bbc2018 發表於 24-8-24 10:23
你可以上SC官網睇,你可以問清楚銀行是否可以免費用到今年9月30日

我收到封信話可以用到2025年八月㗎

男爵府

ychan^ 發表於 24-8-24 11:19
我都有 sc 國泰Mastercard 又系送咗啲lounge比我,我用唔晒想比親友用。系唔係一定要佢哋搭國泰機先用到? ...

一定要坐CX, 職員會check boarding pass

男爵府

回覆樓主:

我有但唔想再用,喺門口等位好似去茶飲茶咁多人嚇死人

男爵府

畀面勳章

bluepand 發表於 24-8-24 12:59

Plaza premium有幾個lounge, 近gate 1嗰個最多人,成日排長龍,我啱啱暑假坐ANA轉左去gate 60附近嗰個,不用排,又少人又開揚
attach1/tmp/php5mgK2y

男爵府

畀面勳章

ychan^ 發表於 24-8-24 11:19
我都有 sc 國泰Mastercard 又系送咗啲lounge比我,我用唔晒想比親友用。系唔係一定要佢哋搭國泰機先用到? ...

一定要坐CX先用得,所以冇priority pass咁flexible

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kittychung1234 發表於 24-8-24 09:54
唔係喎,我啱啱先收咗SC封信, 仲可以年度免費使用priority pass 機場貴賓候機室最多8次
...

我都收到信,01/10前仲有8次用,01/10之後要俾錢入,不過我冇乜用SC哩張PP,哩8次一次都冇用過。

珍珠宮

入面仲好似快餐店,人多要自己執枱,職員執唔切,食物仲縮皮,疫情後好多次都無腸粉,魚旦粉次次得米粉,以前仲有糖水蛋糕仔支裝水,差晒

子爵府

2024年龍年勳章

bbc2018 發表於 24-8-23 23:06
送呢張 不過通常用CX嗰張多

但呢張入嘅lounge麻麻地

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

6299 發表於 24-8-24 14:51
入面仲好似快餐店,人多要自己執枱,職員執唔切,食物仲縮皮,疫情後好多次都無腸粉,魚旦粉次次得米粉, ...

1號閘過間無腸粉,60號閘過間先有腸粉。

珍珠宮

Bertie07 發表於 24-8-24 15:07
但呢張入嘅lounge麻麻地

我哋大多數搭國泰機,如果唔係搭CX機時可用,呢張PP好多海外機場亦可以用,如仁川機場無CX lounge, 不過有3間lounge可以用PP

比較起CX first , business class lounge或其他高級lounge, 當然就……

不過SC CX有quota, 我哋2張咭加埋一年都係得14張coupon, 阿囡又可以免費用, 我哋旅行次數多,HS 呢張PP無限次數可以有時用下。HS VI 亦可以申請附屬咭俾個囡……

珍珠宮

mingchan122 發表於 24-8-24 16:05

已經疫情後,次次都去60了,早午都去過,但無腸粉,得燒賣

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

6299 發表於 24-8-24 16:59
已經疫情後,次次都去60了,早午都去過,但無腸粉,得燒賣
...

咁奇怪,我呢一年去過4次60閘,早上10點去到都有腸粉喎,但燒賣就1號閘過間先有。

象牙宮

mingchan122 發表於 24-8-24 16:05
疫情後去過1號6-7次有時有腸粉,
燒賣,春卷, 咖哩角,有時無。

珍珠宮

mingchan122 發表於 24-8-24 17:06
咁奇怪,我呢一年去過4次60閘,早上10點去到都有腸粉喎,但燒賣就1號閘過間先有。
...

疫情後一開始去60果個,唔止無腸粉,得魚旦米
再睇番相剛原來去過1號1次,即係2間都去過,1號仲係唔夠冷氣,又係無腸粉,以前2間都有齊食物,唔會時有時無,又食物都係縮晒皮

大宅

mymelody0701 發表於 24-8-24 13:14
一定要坐CX先用得,所以冇priority pass咁flexible

上次申請卡送咗四張coupon,想問係咪就咁同行者可以帶三個人一齊去?
同埋係咪就咁喺個app嗰度呢撳到個qr code咁就得㗎喇?Thanks

子爵府

同意

話明貴賓室,應該要達到某些條件先比用,如果做到爛晒巳經冇左意義,個個志在唔駛錢食野

男爵府

6299 發表於 24-8-24 14:51
入面仲好似快餐店,人多要自己執枱,職員執唔切,食物仲縮皮,疫情後好多次都無腸粉,魚旦粉次次得米粉, ...

近60 閘口plaza premium, 有腸粉、魚蛋粉好食,仲有春卷米線,不過唔多選擇

汽水係汽水機,不是罐裝

職員執嘢快

你去邊個lounge?

瑪瑙宮

bbc2018 發表於 24-8-24 10:23
你可以上SC官網睇,你可以問清楚銀行是否可以免費用到今年9月30日

我都收到信,係只可免費去到9月30日。
如果要再入lounge就要比210蚊,1個人錢

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珍珠宮

moonlight9198 發表於 24-8-24 19:31
我都收到信,係只可免費去到9月30日。
如果要再入lounge就要比210蚊,1個人錢
...

1張紙2版同官網內容一模一樣,係8月發出,哋人應該會陸續收到。

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊