自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Ritzmary 發表於 24-9-4 21:15
起碼知道原因,用錢解決到就不是大問題。

當時你係邊度開中移電話卡?

真係俾我體驗到免費是最貴的

子爵府

又諗起香港HKBN 以前話個電視機頂盒係送既,

點知裝完要收錢

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢地d數好鬼亂
我初初join平plan(我都唔記得幾錢,$28之類)
我自己衰,欠費(以為c6幫我wechat交咗),一路奇怪點解收唔到sms ,去check至知
佢話黑名單,開返要縛5年仲要用貴plan ($78? 唔記得)
當時佢話我之前嘅平plan已無晒
過咗一年左右,我就膽粗粗想打去轉8蚊,登入app時發現失驚無神我個plan又已轉咗$28

最好笑我線上改$8,等佢打電話嚟確認。點知真係有人打嚟,但係86755xxxxxxx,一開口一堆普通話,我正想話係係係確認,咦,咪住,幾錢話?$58?點解係$58

佢話佢呢邊只可以加數據,做唔到減。我火都嚟,我話我開住漫遊等你哋電話,明明傾好減到$8,點解又變咗$58。佢俾我醒到即刻道歉收線

我再問網上客服,攪咩呀!點解又做唔到$8,佢話做到啊已登記,叫我等10086至係真

總之好亂啦

大宅

vkyu 發表於 24-9-4 12:29
上年去大陸中移動開左手機號用來開大陸銀行戶口
諗住個plan 到期轉8元保號套餐
10086 客服打來, ...

營業廳D職員係會昆你㗎,佢哋講嘅嘢信唔過的,反而Apps 聯絡的客服會好少少,冇咁明刀明熗呃你。
上小紅書search 吓,會有其他人講曾經點樣俾營業廳D職員呃,我都有post 過。
我經Apps 上的客服成功(emoji)到$8 plan, 但要加埋之前俾營業廳D職員扼嘅$15 plan (12個月約)。所以而家保持唔郁,唔要任何優惠,只要你乜都唔郁,佢哋就扼唔到你。

男爵府

Charlotte_mom 發表於 24-9-4 23:03
佢地d數好鬼亂
我初初join平plan(我都唔記得幾錢,$28之類)
我自己衰,欠費(以為c6幫我wechat交咗),一 ...

我都係經app搵咗佢哋客服
話想改$8 plan
佢話叫我等10086打嚟
係真係10086打嚟
我冇開數據漫遊
佢話接聽10086唔使計錢

我真係唔改plan都唔知自己做咗黑名單

男爵府

Joycejoys 發表於 24-9-5 00:16
營業廳D職員係會昆你㗎,佢哋講嘅嘢信唔過的,反而Apps 聯絡的客服會好少少,冇咁明刀明熗呃你。
上小紅書 ...

我上年join嗰個plan係$19
原價$69嘅
要簽一年約
因為下個月就會計返69所以我今個月安排轉$8 plan

佢話送嗰陣,我已經好小心問佢三個月後係咪要自己打上客服熱線,取消服務。你知啦香港打上去要漫遊㗎嘛。如果佢話要打上去取消,我梗係唔要啦,佢個數據都上唔到Facebook Instagram Baby Kingdom

你真係講得啱呀,真係除咗開自己電話號碼其他嘢唔好接受啊。

子爵府

2024年龍年勳章

vkyu 發表於 24-9-4 16:07
仲有佢俾連結去查欠費係一定要用中移動數據
搞到我喺香港要用中移動漫遊去查呢筆費用
...

人在香港點用漫遊???

男爵府

虎到金來勳章

vkyu 發表於 24-9-4 20:06
你有冇問清楚佢哋有冇話你嗰兩張卡有欠款啊?
有你一定要同佢哋講過兩個號碼係你們門市營業員說是贈送的唔 ...

佢昨晚無話我有欠費
我同佢講要注銷嗰2張數據卡,唔要係我名下
佢說已經停左機

我哥說欠費停不到機,應該是沒有欠

男爵府

虎到金來勳章

vkyu 發表於 24-9-5 07:53
我上年join嗰個plan係$19
原價$69嘅
要簽一年約

同我一樣,依家我都係19蚊(原69)
我都有問係咪要自己取消張卡,如果佢話要我都會唔要,唔想麻煩

男爵府

maggieric 發表於 24-9-5 10:00
同我一樣,依家我都係19蚊(原69)
我都有問係咪要自己取消張卡,如果佢話要我都會唔要,唔想麻煩

如果係,咁你快啲係app 聯絡客服處理個張數據卡。 唔好綁係你名下

男爵府

yan12345678 發表於 24-9-5 08:20
人在香港點用漫遊???

我將大陸中移動卡入手機, 開漫遊功能。 因為我用香港這邊5G load 唔到話要交費那頁。

男爵府

經過今朝再係App 同人工客服留言催促他們聯絡我後。今早收到1008電話及成功轉到八月plan
attach1/tmp/phpSTteyM

侯爵府

vkyu 發表於 24-9-4 16:09
仲有佢打來的客服係唔識講廣東話
又要一味喺度講,又要講得快
我呢啲普通話有限公司真係聽到一嚿雲

香港中移動問市唔可以幫手?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

vkyu 發表於 24-9-5 07:43
我都係經app搵咗佢哋客服
話想改$8 plan
佢話叫我等10086打嚟

我俾緊貴plan, 難得的起心肝就去駛囉,所以開住漫遊怕miss call

王國長老

Joycejoys 發表於 24-9-5 00:16
上小紅書 ...

我都覺得我俾人昆咗
1. 要改貴plan
2. 要縛5年
3. 預繳咗4位數(類似78月費預繳2年定3年,我仲記得本來帶咗d cash打算入落中銀用wechat pay, 點知去一去移動清袋)

真係估唔到,咁大間公司打開門做生意,咁都得

男爵府

Charlotte_mom 發表於 24-9-6 14:30
我都覺得我俾人昆咗
1. 要改貴plan
2. 要縛5年

你比人呃左丫??

我覺得自己比人呃左$200 都幾過份(收左$200 手續費,話比d本身中移動送既service你)

珍珠宮

2024年龍年勳章

ilovebb2019 發表於 24-9-6 14:21
講緊內地中移動

男爵府

ilovebb2019 發表於 24-9-6 14:21

香港中移動同大陸中移動係分開的
我係大陸中移動(深圳)開戶的

大宅

Charlotte_mom 發表於 24-9-6 14:30
我都覺得我俾人昆咗
1. 要改貴plan
2. 要縛5年

我覺得佢哋係明目張膽的騙子。
我估應該內地中移動係默許嘅,因為我之後喺Apps度投訴,講哂時間內容,佢哋話會調查,但最後都冇回覆過,而扼我個$23 extra 的一年plan ,佢係說服我keep 住,等到完約先取消,但係嗰個係家居監控plan,我話我用唔著,佢話可以當data 咁用,好似要cut 㗎話會好麻煩咁,係咁說我keep 住。

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都覺得我俾人昆咗
1. 要改貴plan
2. 要縛5年

希望幫到你,
https://www.fadada.com/notice/detail-10063.html

https://yhssglxt.miit.gov.cn/web/

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊