母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

紅豆包對我work!食左一個就谷奶谷到痛!

別墅

好媽媽勳章

我有日日有食飯, 只係前2日胃口唔好食唔落食少左一餐,
就出事, 今日即刻食番仲要加碼, 今次肥死啦...............

原帖由 JWCBB 於 09-10-8 01:25 發表
phoebe1214, 有無keep住每日都食飯呀, 我坐月時仲食午間飯添架~ 所以1個月巳經可以全人奶~
仲有唔好飲凍野, 熱飲對上奶好好多架~
真係人人唔同, 要每樣野都試下~

...

大宅

尋日我3:30食左一碗波仔紅豆沙, 晏少少真係好谷奶咁. 點知, 5:20分去泵時, 又唔係多好奶. 最奇係, 冇奶陣時, 我去手擠, 左邊出得好好, 右邊出唔倒. 但係, 明明係有奶架... 我唯有擠埋, 返到屋企, 6:40分左右, 我唔甘心, 又試下按摩再用手擠, 搞左一輪, 終於都擠倒右邊. 加埋5:30泵的, 個量同平時又差唔多. 但我明明係有谷奶feel架嘛!

子爵府

環保接龍勳章

thanks for the info. Hope the red bean will work for me.

大宅

我哩2晚都有食紅豆沙, 不過對我好似唔係好work ar~!!!

大宅

hi, 我係樓主, 我食完紅豆有谷奶feel, 但都睇下pump時pump得好唔好

好多時谷住d 奶o係內面, 又出唔哂, 但又pump成30mins喇, 我就算....

不過如果可以時, 我會一路睇tv, 一路pump, 又或者同老公吹下水, 咁樣relaxed d, 會pump好d, 易d 清哂d 奶

bb已經6個月, 每日食1餐米糊, 飲少左小小奶, 所以我唔洗追得咁辛苦, 不過我用人奶開米糊既, 之後等30-45mins 會補60ml 奶比佢, 我唔想太辛苦, 已經補奶粉了 :(

如果我日日都食紅豆, 或者連o個幾十ml都追到, 不過日日食有d 熱, 同埋肥死呀!!

而家我試下金針同埋絲瓜同埋食粥, 睇下又會點.

別墅

好媽媽勳章

谷唔谷奶真係好睇個人, 不過食飯就一定會有奶, 不過真係超肥

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊