跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原帖由 ching1124 於 10-3-25 14:20 發表

上午班K1
返9點,放11點55分
thx~

別墅

唔好意思, 好耐無o黎bk, 阿他都係越來越懶, 好無心機....返埋下星期就放暑假啦, 有無安排暑期活動畀囡囡呀?

原帖由 ching1124 於 10-2-27 00:48 發表

阿囡又比老師話
話佢懶叫佢做練習唔肯做,
今日佢放學返嚟,
叫佢做功課,
只係畫線叫極都唔肯做,
真係激死我
你個仔會好似我囡咁樣嗎?? ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 晴天公仔^^ 於 10-7-7 17:38 發表
唔好意思, 好耐無o黎bk, 阿他都係越來越懶, 好無心機....返埋下星期就放暑假啦, 有無安排暑期活動畀囡囡呀?

今日結業禮學校頒咗個清潔獎比阿囡,
仲有份禮物,
真係估唔到阿囡都有獎攞
你個仔有無獎呀?
暑假報咗游水班,
係學校報咗3個暑期班,
英文,電子琴,繪畫,
你有無同你仔報呀?

別墅

hi ching1124~~~阿囝攞o左個操行獎呀...我都估唔到佢有獎..haha, 我見阿囝攞獎張相有4個獎ga...咁即係清潔獎, 美勞獎同操行獎, 仲有一個唔知係咩獎呢??

因為唔知道學校會開暑假班, 已經o係出面報o左, 所以阿仔淨係參加o左電子琴班za...出面報geh英文班仲開唔到tim, 激死我呀!!!!

你囡囡學好多o野wor...咁可能同阿仔一齊學電子琴, 佢上第一堂學o左"Mary had a little lamb", 阿仔因為唔識彈所以無心機學, 我星期六教o左佢一次, 今日交帶o左佢o係屋企練習:lol

原帖由 ching1124 於 2010-7-14 01:29 AM 發表

今日結業禮學校頒咗個清潔獎比阿囡,
仲有份禮物,
真係估唔到阿囡都有獎攞
你個仔有無獎呀?
暑假報咗游水班,
係學校報咗3個暑期班,
英文,電子琴,繪畫,
你有無同你仔報呀? ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 晴天公仔^^ 於 10-7-19 11:15 發表
hi ching1124~~~阿囝攞o左個操行獎呀...我都估唔到佢有獎..haha, 我見阿囝攞獎張相有4個獎ga...咁即係清潔獎, 美勞獎同操行獎, 仲有一個唔知係咩獎呢??

因為唔知道學校會開暑假班, 已經o係出面報o左, 所以阿仔淨係 ...

你仔仔好叻呀
攞咁多獎!!
你仔仔都有學電子琴,
應該係同我囡囡一齊學!!

別墅

哈哈~ 你誤會o左我意思啦, 佢只係攞o左一個獎, 其他獎係佢3個同學仔攞, 我估每班都有四個獎, 除o左操行/清潔/美勞獎, 仲有一個唔知係咩獎呢?

原帖由 ching1124 於 2010-7-20 11:53 PM 發表

你仔仔好叻呀
攞咁多獎!!
你仔仔都有學電子琴,
應該係同我囡囡一齊學!!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 晴天公仔^^ 於 10-7-22 15:47 發表
哈哈~ 你誤會o左我意思啦, 佢只係攞o左一個獎, 其他獎係佢3個同學仔攞, 我估每班都有四個獎, 除o左操行/清潔/美勞獎, 仲有一個唔知係咩獎呢?

原來我誤會咗
仲有個獎應該係服務獎,
囡囡表哥就攞咗呢個獎!!
佢都係上午班,
唔知會唔會係同你仔同一班呢??
不過佢又無派到攞獎相喎??
只有張班相,
你仔有無??
我囡囡咩相都無!!

大宅

要報11-12年度的N1,何時交申請表呢?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Guaguamaman 於 10-8-3 11:09 發表

你係問李徐松聲??
呢間無N1架!!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 晴天公仔^^ 於 10-7-22 03:47 PM 發表

其實都有唔少獎,有操行、清潔、服務、美勞獎外,另有親子閱讀獎(每班5名)及優異獎(每班3名),如全年冇請假或遲到早退會有勤到獎。

我女已畢業,9月升小一囉
盡我一己之力,發放正能量!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 Guaguamaman 於 10-8-3 11:09 AM 發表

鄰近李徐松聲個間保良局丁卯紅磡幼稚園先有n1報架。

我只知保良局屬下幼稚園會每年11月初開始報名,幼兒園就唔多清楚,您最好打去問問。

http://kgp.proj.hkedcity.net/eng/parser.php?file=eng/detail_all.htm&school_id=3862

別墅

你囡囡小一升邊間呀?

原帖由 召藥師 於 2010-8-8 10:42 PM 發表

其實都有唔少獎,有操行、清潔、服務、美勞獎外,另有親子閱讀獎(每班5名)及優異獎(每班3名),如全年冇請假或遲到早退會有勤到獎。

我女已畢業,9月升小一囉 ...

超級版主

原帖由 晴天公仔^^ 於 10-8-9 11:51 AM 發表
你囡囡小一升邊間呀?

農圃道官小

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 召藥師 於 10-8-8 22:42 發表

我女已畢業,9月升小一囉 ...

咩原來有咁多獎,
你囡囡有無攞奬呀?
學校有好多暑期班,
你囡囡有無報名參加?

超級版主

原帖由 ching1124 於 10-8-9 11:12 PM 發表

咩原來有咁多獎,
你囡囡有無攞奬呀?
學校有好多暑期班,
你囡囡有無報名參加?

今年阿女有圖書獎及服務獎。
我女冇參加暑期班,因為我住土瓜灣,來回花唔少時間,而且放長假會返去老爺奶奶屋企短住,會錯過左上堂日子。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 召藥師 於 10-8-10 19:03 發表

今年阿女有圖書獎及服務獎。
我女冇參加暑期班,因為我住土瓜灣,來回花唔少時間,而且放長假會返去老爺奶奶屋企短住,會錯過左上堂日子。

你囡囡係讀上午定下午?
好少讀下午的媽咪入嚟傾!!

超級版主

原帖由 ching1124 於 10-8-11 02:12 PM 發表

你囡囡係讀上午定下午?
好少讀下午的媽咪入嚟傾!!

個仔以前係插班讀K2就只得下午班,個女由K1讀起就上午班。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

遲d學校會開全日班,
你哋會諗住幫小朋友轉讀嗎?
我而家諗緊好唔好幫2個囡轉好?

別墅

好好喎,希望阿仔都派得好啦!^^

原帖由 召藥師 於 2010-8-9 02:58 PM 發表

農圃道官小

別墅

我都心大心細,但得咁少位,應該好多人爭。
原帖由
ching1124 於 2010-8-22 01:54 AM 發表
遲d學校會開全日班,
你哋會諗住幫小朋友轉讀嗎?
我而家諗緊好唔好幫2個囡轉好?

首頁

尾頁

跳至