婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我6299都一樣系利是都無封,
不過我都無恨過要佢送d咩.我仔仔出世既床.BB車.衫.好多好多野都系我既朋友送既`
所以我依家搬開左拎走所有野都拎得好安樂,因為我無要過佢屋企半樣野!所以我都吾會帶bb俾佢地見,除非我c6要求..

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

原帖由 chiyuet 於 10-9-3 21:39 發表
我6299都一樣系利是都無封,
不過我都無恨過要佢送d咩.我仔仔出世既床.BB車.衫.好多好多野都系我既朋友送既`
所以我依家搬開左拎走所有野都拎得好安樂,因為我無要過佢屋企半樣野!所以我都吾會帶bb俾佢地見, ...

好同意丫,因為我同你一樣情況 我&bb都一樣野都唔欠佢地, 第時大家唔會有籍口 ! 滿月都只會同女家人食,男家請我都一定唔出席

大宅

新抱不應該對男家有要求。 我的9962 無問過我乜野,佢地買左兩隻金鈪仔俾bb和一條金手鍊俾我。

別墅

我上一胎奶奶只係俾左2千蚊叫我買野補下,同埋bb滿月送左對銀鐲俾bb,呢d都係心意,今胎就真係咩都冇,反而我買燕盞順便送幾兩俾奶奶添,但我唔覺有咩問題,就算親生阿媽都未必對自己好,更何況係人地阿媽,我一d都唔覺得樓主個奶奶好笑~

別墅

um...每個人做法都唔同, 點解你覺得佢地一定要比利是OR買金器比你BB呢?
你地關係點都好啦, 你做人新抱, 你都望佢老人家留多個錢啦

複式洋房

醒目開學勳章

我生果時99都冇來過醫院睇我,只係叫c6拎左d薑飯過來,但我又覺得冇咩野喎,反而咁樣仲好tim呀,對住佢都唔知講咩好,你眼望我眼,因為果時探病時間每次只可以2個人入來,我覺得留番個位比我媽咪爹地仲好過啦

至於送野我都冇期待過99會送咩,因為亞仔有我錫佢已經足夠。但後來99都有送左隻玉鈪同封利是比亞仔。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 方麗娟 於 10-9-2 12:21 發表
我生第一粒男孫, 仲要係長子嫡孫,
99乜都冇送比BB, 淨係識得搶嚟玩,
仲搞到BB滿月時肚瀉幾乎脫水要留院.

擺滿月酒有D金器人情收返,
99第二朝即刻打比C6問總共收咗幾多,
C6答大約一萬蚊,
99話要比返62找數(擺咗3圍每圍二萬幾),
62話咗唔駛, 留比孫仔用啦,
99日日打嚟催, 催咗幾日, 62堅決話唔駛, 仲話平時都冇乜點幫我哋...99先至冇再打嚟.

到第二個B女, 99又係日日搶嚟玩, 今次仲勁送咗份大禮比阿B---滿月時入醫院, 一住就兩星期~~
我好想知你喺邊度擺酒?? 好貴吓喎!

首頁

尾頁

跳至