自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 哈爾濱 於 10-12-23 13:49 發表
咁不滿你咪唔好返英國law, 書如果係讀得好, 大幅都讀得好好架, 仲有, 你個女咁病, 好心你唔好送佢去咁遠la, 根本你就冇做人呀ma既責任, 你應該跟埋過去la. 入境處一日接n個電話, 你唔收咪佢收law........人地冇欠你 ...

最大責任個位應該係個位媽咪,講到個女身體狀況咁差,就唔應該比佢一個出國留學,應該搵個夾萬鎖起佢,咁咪唔洗怕個女冇人理lor ,講到入境處d人有幾咁差 ,人地唔係佢個女ga奶媽呀!真係乜人都有

伯爵府

新聞話入境處嘅人有同佢地講:要錢出聲~~

但班大帝連「有錢駛得鬼推磨」都唔識,話唔係要錢,係要機票...

雖然亦有道是:錢唔係萬能,係嗰種情況真係有錢都飛唔到,

但俾我病到咁嚴重,即刻問入境處攞錢出番市區睇醫生啦...

原帖由 Giant 於 10-12-24 14:42 發表
英國冇醫院架咩? 冇藥都識去搵醫生啦, 咁大個人, 如果智力正常的, 就算身無分文去買嘢食, 都識向同學仔求助啦, 係咪?

You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

伯爵府

我都覺得點解個阿媽唔識自己反省下,點解個女身體唔好,都要佢去到咁遠留學,唔好講話大風雪返唔到香港啦,普通平日讀書,係個邊冬天真係天寒地凍,又無阿媽湯水... 真係好可憐

原帖由 hinhofion 於 10-12-24 14:54 發表

最大責任個位應該係個位媽咪,講到個女身體狀況咁差,就唔應該比佢一個出國留學,應該搵個夾萬鎖起佢,咁咪唔洗怕個女冇人理lor ,講到入境處d人有幾咁差 ,人地唔係佢個女ga奶媽呀!真係乜人都有 ...
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

別墅

入境處有電話錄音, 如果真有其事, 那位家長好應該去申訴專員公署申訴...而非只是埋怨!

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

對唔住..如果果位亞媽咁樣講,我相信佢已經係一個鐘打幾十個電話去煩住入境處, 俾我係入境處既人,我都會cup佢線

子爵府

牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Kuri 於 10-12-24 15:09 發表
我都覺得點解個阿媽唔識自己反省下,點解個女身體唔好,都要佢去到咁遠留學,唔好講話大風雪返唔到香港啦,普通平日讀書,係個邊冬天真係天寒地凍,又無阿媽湯水... 真係好可憐

...

agree, 最錯就係個阿媽, 搞到個女身體咁差, 大咗又唔理佢, 一腳伸佢去咁遠讀書

首頁

尾頁

跳至