自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

WChan 發表於 11-8-12 11:37
請問呢d past paper 係咪有埋答案?

我囡囡之前考flyer既時候, 我連past paper 都無比佢做過, 就咁入去考 ...

有答案架。
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

珍珠宮

VKwan 發表於 11-8-12 11:59
有答案架。

作文個 part 都有 model answer 架?
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

珍珠宮

btw, 今年書展見到 出咗新既 past paper,但另一邊見有舊既擺哂出嚟任揀,唔知有冇特別平到呢

珍珠宮

Bing.Jing 發表於 11-8-12 12:01
作文個 part 都有 model answer 架?

會列個重點話你知需要有咩、咩係個答案度,咁句子個grammar要自己改。

Bing.Jing  IC thanks  發表於 11-8-12 12:07

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我想問下..if 我想俾我仔試下做d paper...

我係買邊隻呀~~

男爵府

醒目開學勳章

Bing.Jing 發表於 11-8-12 12:05
btw, 今年書展見到 出咗新既 past paper,但另一邊見有舊既擺哂出嚟任揀,唔知有冇特別平到呢 ...

舊既..會唔會係舊syllabus?
敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

珍珠宮

SoNyPig 發表於 11-8-12 12:54
舊既..會唔會係舊syllabus?

我冇揭嚟睇呀,不過如果 個 vocab list 冇變,新舊都唔會大問題

我覺得成份 past paper,都係 CD 個 part 最有用,寫同講個部份,上 英腳聞化脅會 個網度 參詳吓都已經好足夠

男爵府

醒目開學勳章

lily_liu817 發表於 11-8-12 12:52
我想問下..if 我想俾我仔試下做d paper...

我係買邊隻呀~~

如果係香港買,我通常會建議家長買CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS 出個只~~~~
敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
  就是到老他也不偏離>

男爵府

醒目開學勳章

Bing.Jing 發表於 11-8-12 12:58
我冇揭嚟睇呀,不過如果 個 vocab list 冇變,新舊都唔會大問題

我覺得成份 past paper,都係 CD 個 part ...

對~我鐘意香港版因為佢係CD,以前淘寶買會係錄音帶..*(點呀...錄音帶..)(當然我有責任自己睇唔CLEAR個DETAIL)。

不過舊SYLL 同新既係考試既FORMAT 改左D~~~~
敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
  就是到老他也不偏離>

珍珠宮

SoNyPig 發表於 11-8-12 13:03
對~我鐘意香港版因為佢係CD,以前淘寶買會係錄音帶..*(點呀...錄音帶..)(當然我有責任自己睇唔CLE ...

好在唔係黑膠碟,毛係你要淘埋個 留聲機 至掂

珍珠宮

SoNyPig 發表於 11-8-12 13:03
不過舊SYLL 同新既係考試既FORMAT 改左D~~~~
...

改咗.....
我過完年仲比哂 d activity book 同 past paper 比位會員,吓

hellomiffy  oh~~  發表於 11-8-12 13:51

大宅

SoNyPig 發表於 11-8-11 12:12
我個人建議~只是個人建議~
首先你要看你小朋友英文程度,同埋想入咩野小學。

大家意思係咪話,vocab就去BC dl,然後自已買paper練下,有返咁上下就去考﹖如果真係自學無術,想報course,有冇好介紹﹖最好九龍區。十萬個謝謝!

珍珠宮

aryee 發表於 11-8-12 13:19
大家意思係咪話,vocab就去BC dl,然後自已買paper練下,有返咁上下就去考﹖如果真係自學無術,想報course ...

答對。我地係咁做

子爵府

如果一個小五氐攞呢個成績, 真係唔突出. 亞囡好多同學冇上過 Cambridge 既堂, 但係小五, 小六時已考KET. 所以, 如果唸住用來見中學, 最好怏d考埋KET!

首頁

尾頁

跳至