自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

有借有還上等人
我老公早前都有個舊朋友搵佢還番三千比我老公,不過佢借時三千係個幾2個月粮,佢還時係我老公人工的百份之?mouth:

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

miemiemie 發表於 12-5-21 10:49
個朋友借左我錢十幾年無還,忽然搵我還錢,
仲話當時係唔掂,(因為頭嗰一年我有追佢還,之後都無追無聯絡)
所以 ...

有得還咪原諒佢囉, 最好計埋利息, 方為上等人。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

侯爵府

畀面勳章

有錢還都仲可以變凡凡之交

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

會, 但會諗唔知佢仲有冇其他目的.

.........................................

子爵府

引用:個朋友借左我錢十幾年無還,忽然搵我還錢,仲

原帖由 miemiemie 於 12-05-21 發表
個朋友借左我錢十幾年無還,忽然搵我還錢,
仲話當時係唔掂,(因為頭嗰一年我有追佢還,之後都無追無聯絡)
所以 ...
我都有個咁嘅fd,但佢應該當冇件事了!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

一定會,証明佢真係有心還。

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

個朋友借左我錢十幾年無還,忽然搵我.........

我都有個好好朋友借左我錢十幾年無還過,當時我月入 $6,000,出糧就借一半比佢,連續幾個月都係咁借比佢。佢當時爸爸媽媽有 d 事,完全零收入,我咪每個月借$3,000比佢屋企用黎應急先囉,佢當時好感激我仲話第時間放便一定會還比我。其實當時以我地的友情黎講,我係無打算叫佢還架,但咁講怕佢誤會我睇唔起佢事隔十年佢無還錢之餘又問我再借錢,我 d 錢做晒定期無得借比佢,唯有禁機借住少少比佢,不過佢好快就還番呢少少比我。但係之前借比佢果 d ,我諗佢忘記左架喇 而家佢結埋婚生左兩個,好少聯絡了,不過我無後悔當時借錢比佢,因為 d 錢係應急之用。

其實借錢比人,咩人都好,你借得出去就要預對方唔還走你數先好「借」。

我要努力

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

唔好理之後會唔會原諒佢.

有錢梗係收左先啦, 仲使諗!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

of course will forgive her, why not?!!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:個朋友借左我錢十幾年無還,忽然搵我.........

Ok拉 有借有還 但係凡事5好剩係睇表面 防人之心不可無!

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

肯主動搵番你,即表示佢當年應該真係有困難, 收番錢就算, 唔好再嬲喇

伯爵府

畀面勳章

引用:仲嬲乜鬼丫,+十幾年後都仲記得還錢比你,都

原帖由 小黑咪 於 12-05-21 發表
仲嬲乜鬼丫, 十幾年後都仲記得還錢比你,都算係咁啦.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

因住還你細數,轉頭再問你借多!
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

不過都唔會再有下次
借錢 no way

珍珠宮

還會原諒佢,但咁耐冇見防人之心不可無,小心下次再問你借大舊d錢,或者做左保險/投資顧問,成日call你煩你,自己小心。

水晶宮

畀面勳章

男爵府

我會照收錢,佢肯道歉就算但都唔會再主動聯絡佢。

大宅

會!有得還,幾時都收返先

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

會~~

男爵府

2018復活節勳章

我都有d咁既朋友, 借錢既係佢亞媽, 我同我朋友請時仲比佢插好借比佢亞媽, 之後緊係兩母女都消失啦...... 盛惠$25000
一有錢銀瓜葛就無朋友做......

首頁
12345...7

尾頁

跳至