單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:個心好痛好痛,痛到好似比人撕開左

我吾係單親媽媽,但認同dordor。樓主,親仲可以選擇,不如重新做人啦!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

引用:因為男友有外遇,所以我選擇左做單親媽媽,尋

原帖由 paradisehk2010 於 12-08-01 發表
因為男友有外遇,所以我選擇左做單親媽媽,
尋日家人知道左呢件事,佢地同我講係結婚先好生個細出黎,
唔結就唔 ...
無心傷害你的家人,但佢地咁樣講野實在令你好難過。
我會覺得就係因為佢地咁樣用有色眼鏡去睇人,令到好多單親家庭出生嘅小朋友得不到身份上的認同,小朋友同媽媽都要承受好大嘅壓力。
BB有你呢個好媽媽,又點會唔幸福!
千期唔好剝削佢得到幸福(出世)嘅權力啊!
可能會比其他人辛苦,但你要答應自己要盡最大努力比到幸福佢
即使經濟條件唔好,BB在你肚裡就已是一條生命,無論幾多週都唔應該落!
建議你找社工幫助,向你家人傳達你的想法。
加油啊!

七個月成功從全奶粉轉為全人奶,nothing is impossible!
get rid of formula, normalize breastfeeding

複式洋房

搵佢坐下來 好好地傾過未呀, 佢既家人哩?? 依家講緊既係小生命, 唔係身體既手指腳指, 做單親, 何其難吖!!!!!!!!

大宅

生命非常可貴...三思又三思 !!

別墅

回覆:個心好痛好痛,痛到好似比人撕開左

真係要慎重考慮,

別墅

dordor1207 發表於 12-8-1 14:30
唔好計幾多歲啦... 做未婚既單親媽媽幾多十後都差不多思想既

就用 bb 角度去諗啦... 你自己一個月搵到幾多 ...
講得好, BB係需要愛,我係單親家庭長大,BB唔介意媽媽有幾窮, 但BB需要愛佢又有責任感媽媽~唔係佢就會學壞

別墅

回覆 paradisehk2010 的帖子

加油!有需要可以pm我!

複式洋房

引用:Quote:paradisehk2010+發表於+12-8-1+11:36

原帖由 Happy233 於 12-08-01 發表
我覺得你可以自己決定, 如要bb, 你一定要有心理準備條路係唔易行咖, 如果承受到, 我會選擇生, 始終都係一 ...
我都選擇左生,我都無後悔,bb一個月啦!

禁止訪問

回覆:dordor1207 的帖子

首頁

尾頁

跳至