跳至

首頁

尾頁

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:講問各位知道沙呂,一呂,培基,梁小+小一

原帖由 MamaPun 於 13-09-17 發表
講問各位知道沙呂,一呂,培基,梁小 小一開幾多班嗎?
你上各校網頁look look 就最清楚
梁小係小班

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

別墅

引用:Quote:原帖由+MamaPun+於+13-09-17+發表講

原帖由 babyislove 於 13-09-17 發表
你上各校網頁look look 就最清楚
梁小係小班
是嗎?有得睇架,謝謝你

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

朱小校長講明111先會in , 仲講得好實下.
15 分應該要抽 (我真係唔記得佢講20分要抽定係15分要抽)
10 分應該要等大抽獎

大宅

豆豆B媽 發表於 13-9-18 09:20
朱小校長講明111先會in , 仲講得好實下.
15 分應該要抽 (我真係唔記得佢講20分要抽定係15分要抽)
10 分應 ...
朱小2013-14, 亞仔幼稚園兩個同學仔15分, 一中一唔中

禁止訪問

引用:朱小校長講明111先會in+,+仲講得好實下.+15

大宅

pineapple0983 發表於 13-7-18 10:52
首先要看你有幾多分,如有宗教分就可自行考慮2呂、培基ed有宗教背景的,因為個個自行報都起碼 20分,若你冇 ...
沙胡近年肯定比主風熱,另外,信義班級都比聖華多,怎會聖華好過信義呢?

子爵府

ssss 發表於 13-10-10 21:12
沙胡近年肯定比主風熱,另外,信義班級都比聖華多,怎會聖華好過信義呢? ...
每間學校都有死忠,好與差根本見仁見智!但不爭的事實是,沙主的升中表現,一點不差!而且它聖公會的背景對學生幫助不少;而沙胡又點呢?
信義 vs. 聖華,我只係講聖華比信義受歡迎些罷了,記住這是相對的,因為網內天主教學校的選擇並不多!其實到了這一個層級,能夠選這 4 間學校,這些家長們一定是有獨到的眼光!如果你覺得慈航是這4間之中最好的,我也不會反對!

子爵府

梁小功課超超超多 請小心考慮

公爵府

star1402 發表於 13-10-11 11:21
聽幾多朋友仔,小二小三好多功課,有個仲做到成十點,
真係童年陰影,
反而有個一呂朋友仔話得四五樣功課,最難作文

大宅

回覆:91網選校問題

都要睇做幾多題同抄寫幾多野,有時一版紙得4題,有時一版紙十幾題,我個仔P1,上星期一,九樣功課,個半鐘做完

子爵府

小三 每曰4樣數 加埋五、六十條 未計詞八至十二行 中文補充 返而英文小功課 這校是想谷小孩的不二之還

大宅

引用:Quote:原帖由+julinata+於+13-09-14+發表咁

原帖由 babyislove 於 13-09-14 發表
蕭小係小班,25人一班, 最多收到27人。
如果無人留級or退學就收唔到插班生。
除蕭小,沙田仲有邊幾間你小班?

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+babyislove+於+13-09-14+發表

原帖由 yanduckduck 於 13-10-11 發表
除蕭小,沙田仲有邊幾間你小班?
梁小

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

引用:梁小功課超超超多+請小心考慮

原帖由 star1402 於 13-10-11 發表
梁小功課超超超多 請小心考慮
功課種類多,但暫時小一開學一個月,每日都用一個鐘左右可完成功課

大宅

梁 鉅 鏐 小 學 -----小班教學即學位唔多, 抽中既機會會細,
放第一又好似浪費咗抽大熱既機會,放第二又好似冇咩機....
第二要放間穩陣, 二線有邊幾間穩陣既呢?

首頁

尾頁

跳至