自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

男爵府

ivy813 發表於 13-8-8 09:26
我喺後面見到,最後兩個女人同妹妹上車只坐兩個位,個賓賓走左,上到車果個女人仲狂閙人

...
我覺得個2個女人同妹妹都無問題, 如果最後3個人坐2個位就更加okay啦!!
鬧人個個可能唔抵得有人幫手排隊 ?

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係打尖

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

坐VAN仔真係嬲D~

大宅

引用:Quote:ivy813+發表於+13-8-8+09:26+我喺後

原帖由 saraaa 於 13-08-08 發表
我覺得個2個女人同妹妹都無問題, 如果最後3個人坐2個位就更加okay啦!!
鬧人個個可能唔抵得有人幫手排隊 ?:q ...
我都咁覺得,所以咪八掛問下囉

大宅

引用:其實係打尖,+只係通常一個d人都唔會點出聲~

原帖由 candice0830 於 13-08-08 發表
其實係打尖, 只係通常一個d人都唔會點出聲~ 不過個女人用手機拍人地就唔岩~

(ps. 我同朋友通常會選等齊人 ...
係呀,我仲見佢拍人先衰呀,仲要拍到人下車

男爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我又想問下排隊搭巴士,有些排後面既人去到隊頭先知上唔到部車(滿左),咁呢個時候,大家會選擇企番隊尾排定照企係隊頭?
我見過有些人企番係隊頭,跟住下一班車來,佢地照上,企係我後面有人係講話咁都得......

homeuser  咁梗係唔得啦!!!  發表於 13-8-8 11:53
葉子 是不會飛翔的翅膀
翅膀 是落在天上的葉子

子爵府

回覆:排隊搭車問題

小巴就唔好

子爵府

引用:我又想問下排隊搭巴士,有些排後面既人去到

原帖由 diamondwing 於 13-08-08 發表
我又想問下排隊搭巴士,有些排後面既人去到隊頭先知上唔到部車(滿左),咁呢個時候,大家會選擇企番隊尾排定照 ...
既然上唔到車就應該行返去原先排隊嘅位置

子爵府

引用:Quote:原帖由+helentong+於+13-08-08+發表

原帖由 ivy813 於 13-08-08 發表
我搭開的小巴每天都好長龍,差不多每天都見到有些人(應該都是香港人,老嫩都有)先排隊後都會見有些人的朋 ...

從來冇人鬧,唔代表佢岩, 佢加多一個人入黎, 後面就小一個人可以上到車, 咁樣對人地公平嗎? 由其是返工時間, 個個都趕

子爵府

引用:我排緊隊等小巴,等等下有個女人行埋黎佢係

原帖由 onyeema 於 13-08-07 發表
我排緊隊等小巴,等等下有個女人行埋黎佢係識排係我前面個女人,佢跟住咋咋第sip埋黎傾計,好喇,到有小巴 ...
我都成日遇到依d人,要一齊排隊,點解排前面果個唔可以行去後面排而要後來者打尖,自私精

大宅

回覆:排隊搭車問題

如果去迪士尼見到人地咁排隊鬧唔鬧丫?如果你問我,呢個係打尖。

大宅

自己排自己啦!最怕啲人搵工人、老人家幫手排定隊,係隊頭係咁等,其實相當醜怪!要搭車自己排,怕人多,早啲出門口啦!

珊瑚宮

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

當然係打尖,只係有時插一個兩個,一般都費事出聲,唔好當咗咁做係理所當然。

我記得我女小學教科書都有教咁樣係打尖,一個唔啱嘅行為,唔係做得多同多人一齊做,就會唔啱都變咗啱

可能個女人試過好多次咁樣俾人打尖所以咁大反應

子爵府

熱血勳章

一兩個人我OK, 又或者幾個老人家/小朋友都冇問題!

公爵府

如果大家用呢種鬧爆態度用喺迪迪尼,
我相信喺迪迪尼無人敢打尖,

琥珀宮

引用:想問下各位,如果有一個人先排緊隊等車,而

原帖由 ivy813 於 13-08-07 發表
想問下各位,如果有一個人先排緊隊等車,而有個朋友後來才到,之後有車到一起上車,點知跟住後面有個女人等 ...
一定算打尖,只可以話得一個人zip埋黎程度算輕好多人都接受到唔出聲!自己打得尖就應該預咗比人出聲話會面懵!人地上車先出聲好正常,如果未上車就出聲,打尖既人可以話佢唔係搭車只係同朋友傾計!

別墅

回覆:ivy813 的帖子

甘被人拍個個就甘由得佢系甘拍呀

琥珀宮

引用:自己排自己啦!最怕啲人搵工人、老人家幫手

原帖由 Goodhappy 於 13-08-08 發表
自己排自己啦!最怕啲人搵工人、老人家幫手排定隊,係隊頭係咁等,其實相當醜怪!要搭車自己排,怕人多,早 ...
搵人排定隊,又唔係加人,可以話肉酸,但呢種唔算打尖!

男爵府

好媽媽勳章

無問題, 好小事, 放鬆D啦香港人

首頁

尾頁

跳至