跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

Re: 小柔信箱

小柔&mami加油呀!

公爵府

天父, 求你看顧小柔呢個小生命, 佢宜家o係病既當中, 治療可能會漫長同辛苦, 求你施恩憐憫, 叫呢個病快d離佢而去, 叫佢得著醫治, 盡快能完全康復! 同時都求你與hinhei一家同在, 親自安慰佢地既心, 加力俾佢地, 叫佢地有體力同健康去照顧小柔! 奉主名求, Amen!

別墅

已經有幾日無睇過post, 剛剛知道小柔o既事, 你唔駛太擔心, 有醫生同姑娘睇住, 小柔好快就會好番。

記得囝囝出世之後, 番o左屋企兩日, 我就覺得佢有少少唔妥(係直覺),於是有理無理就抱o左佢去睇醫生, 醫生話佢有肺炎, 要即刻入院留醫 (入QE), 每日打三支抗生素, 一共打o左七日,當時我每日都哭成淚痕, 因為當時阿囝只有1個星期大, 當佢出院之後, 我發覺佢好似仲有o的事, 於是入o左仁安再睇, 醫生話未好, 於是又留院5日, 又係每日打3支抗生素, 之後無事。所以, 我係生完bb坐月期間, 都係無乜休息, 成日出入醫院。

不過, 放心啦, 小柔好快就無事返屋企, 大家係精神上都會支持你

大宅

hinhei,

小柔既健康重要過錢好多好多倍, 如果係我都一樣會咁做, 而且呢隻藥可以令小柔受既痛苦減輕同埋安全, 貴d都係值得, 你要好好睇住小柔唔好俾佢搞個豆豆! 因為鬆左少少都要打過, 我姪仔個時成日整鬆左要種過, 每次都喊到我心都寒埋! 你都要爭取時間休息多d呀! 保重身體!

大宅

小柔加油 !!! 所有 bk ee 都支持您 !!!
hinhei 加油呀 !!!

別墅

小柔

小柔你將來一定會係一個好堅強女孩子

因為你依家人仔小小就已經好努力打退病菌,唔會退縮...

我地每一個媽媽同bb都以你為傲!!

繼續加油呀!!

小柔媽媽

你都要加油呀!!

別墅

小柔小柔,努力加油!!!

別墅

誠心祈禱......天主會聽到....ee會為小柔祈禱.....
天主請求你醫治小柔,賜她力量將病菌打低
小柔媽加油,小心保重身體

大宅

]My Melody[/url]

水晶宮

好媽媽勳章

:-( :-(
小柔加油,呢度有好多ee支持你o架.

小柔媽,呢段時候要多d爭取時間休息,唔好太操勞,你都要小心身體.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

HINHEI&小柔,
希望小柔快D好返快D出院~睇到你講要打針針真係睇到我心都痛埋~大家好掛住小柔既可愛大頭相可以日日彈上黎比我地D EE睇到~HINHEI媽媽你都要照顧好自己 我地DOUGLAS都買左件JOLLY ORANGE既TEE呀~第時出黎一齊影返張相相丫~

慈愛既天父,
我地好感謝您比小柔搵到新的治療藥物,亦感謝您帶領小柔和小柔一家渡過呢個難關。
希望小柔快出院,謝謝你聽我們禱告。
不完全的祈求。
AMEN。
可惡呀!!憎死bk!!!!

大宅

2日冇上嚟, 一上嚟就見到小柔咁大鑊, ee真係好心痛呀!!!
May, 你要支持住呀, 我地成個0609都會支持你架!!! 我相信集合咗我地0609咁多個ee一齊為小柔禱告, 小柔一定好快好快好番架啦, 相信主為小柔安排既一切, 雖然你見小柔家陣好辛苦, 但係小柔將來一定會有更多既得着!!!

努力, 加油!!!

男爵府

我再覺得我開呢個信箱係無錯的! 因真係好多人關心小柔!!

不過小柔曳曳........整甩了"豆豆"了.........成床成褲都係血, 嚇死我!! 陣間又要種過, 最慘佢隻豬手好難找血管........唉!
我同姑娘講遲多一個鐘先種, 比小柔隻手鬆一鬆都好呀!! 因為我知幾多點打針!!

希望神按排一個精明的姑娘, 一針種到豆豆啦!! 小柔巳成手針孔啦...........

今日醫生巡房, 小柔對耳膜d紅淺了.....粒肉芽也見唔到了!咁即係話開始好了!!
現在就是等完成療程!!

我陣間可以閃返屋企補倉, 因我媽咪今日得閒來幫我幾個鐘!就是怕小柔唔跟佢.........再怕我媽亂來, 因為佢係一個"奇人", 你們不明的了..........

男爵府

我返了屋企執嘢, 我亞媽頂住先!!!

頭先小柔姑娘種唔到豆.........喊到隻豬咁出來都唔得!!! 結果要call 醫生!!

跟住我等了很久........醫生都未來, 便餵奶!! 我媽叫我走, 但一過手, 小柔連奶都唔食勁喊............
餵完奶抱一會, 我亞媽踢我走......唉!! 唯有狠心點~!! 媽咪好快回來.....小柔喊!!

跟住我打返電話返去, 我媽話我一走醫生便來! 她說醫生唔洗五分鐘搞掂.....D姑娘點搞架!!
好彩醫生未走, D姑娘都試了兩針唔掂立即放棄.....否則都唔知會有乜後果!!!!!

男爵府

大宅

小柔你要乖乖,打完哂藥就會好。小柔mami你都要小心身體呀!

別墅

小柔&小柔mami加油呀!!!

男爵府

瞓了一粒鐘.........結果比電話嘈醒......... 瞓唔返, 實在太掛心小柔!! 都係返去了!!

大宅

小柔,小柔加油!

小柔媽咪要保重身體呀!

大宅

小柔小柔, 你要力爭上遊, 打低對手,
唔駛媽咪屋企醫院 2 邊遊.

hinhei, 你好叻 ! 小柔實同你一樣的o甘叻叻 !
]My Melody[/url]

首頁
12345...10

尾頁

跳至