跳至

首頁

尾頁

大宅

thermos專係裝粥仔那種 <--- 我都有, 不過我果個只夠我阿女食一餐jar... 至於奶樽, 我都要think think 點帶上機 

我收到你既 checklist 喇, thankyou!

原帖由 Joyfulness 於 10-4-12 10:14 發表

No problem ar... 不過我唔係用好大個真空壺,我用thermos專係裝粥仔那種,大約裝到2碗。仲有我hand carry左個有水既奶樽,點之都過到。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Joyfulness 於 10-4-9 10:57 發表

Hi pookybear

唔知係唔你想要的資料?

媽媽都會比較緊張bb食嘢,去旅行前大半個月,就開始試下比bb食現成固體食物,因為去旅行唔煲得粥仔,試過holle,淡口同健康,但係bb唔肯食,咁就試和光堂同bean stalk粥仔,佢較鐘意和光堂, ...

可唔可以share個checklist俾我呀?
[email protected]

thanks.

大宅

好媽媽勳章

我都想帶柏淳仔去日本,但我今次想去東京先,因為隔左好耐無去,想去shopping,北海道就想等柏淳仔2-3歲先同佢去.....

原帖由 keio 於 10-4-12 11:35 發表
我7月尾都同蕎蕎去北海道呀!
仔仔在3/6/09出世喇...

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

大宅

好媽媽勳章

我想買士的車,有無好介紹?

仔仔在3/6/09出世喇...

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

大宅

好媽媽勳章

我用緊esprit,可以平瞓,玩具反斗城買,之前特價$6xx
原帖由 siucandy 於 10-4-12 18:02 發表
我想買士的車,有無好介紹?

男爵府

原帖由 Joyfulness 於 10-4-8 10:32 發表
bb3月尾第一次坐飛機去星加坡玩左4日,bb表現得好好,係飛機都只係因為眼瞓喊左一陣,以為起飛時佢會耳仔痛,但係一d事都無。起初好多人同我講唔好咁早帶bb出門,因為會無得玩,同埋會好攰。去完都覺得好enjoy,雖然真係唔可以去好 ...

叻叻.飛機都無問題.
我諗住1st次先去Macau, 易寺易返

男爵府

原帖由 keio 於 10-4-7 22:51 發表
阿蕎今日從highchair 跌左落黎..... 去左醫院check 過醫生話冇骨折或內傷, 不過都要留意佢今晚有冇抽根或嘔吐....阿女而家食得跳得仲識笑, 我相信應該無大礙吧! 一返到屋企見到工人喊到對眼都紅晒, 我當時冇 ...

無看post 一輪原來蕎蕎係highchair跌左落黎.
不過見sat佢甘精零一定無問題.
唉,D BB真係唔知C, 我同只豬係我個床玩, 佢又係想沖落床, 爬窗看街, 爬高看櫃頂, 無時停。

男爵府

原帖由 suesue00721 於 10-4-7 23:16 發表
我個媽一向都幫我照顧bb(我放假先接佢),d排亞b唔生性成日晚上都唔瞓覺,半夜瞓醒就玩 都唔知點解.

我只豬都係, 2晚都係4am瞓醒就玩, 玩到6,7am先瞓過。
因為佢E+唔要我既點心/糖果奶啦,佢瞓醒玩玩 我叫番姐姐幫手。

男爵府

原帖由 thousandbear 於 10-4-8 17:35 發表
我個囡都係呀...冇端端半放醒跟住自己企行身由床頭行到床尾...然後...就叫幾聲...叫我起身...我都比佢玩謝

我個自己爬去企高爬窗看夜景。見我醒左就黍了我玩。

男爵府

原帖由 Joyfulness 於 10-4-9 09:30 發表

我阿b都係唔識爬,佢扶住行都係「鐘溫雞」,又唔識用學習杯,成日都係咬飲管,10個月啦,lazy chu..

我個2,3 WK前爬爬仲係「鐘溫雞」,去左PG +train下,突然叻左好多。
佢又係鍾意咬個學習杯 :_P

男爵府

原帖由 雯雯媽媽 於 10-4-9 18:02 發表
好耐冇上黎吹水啦,剛過去既復活節我帶左雯雯同政政去曼谷...雖然辛苦,不過見到佢兩個甘開心,幾辛苦都值得..有時間睇我下我個BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/candyww1918/article?mid=7072 ...

好彩你們去甘時安全, 平平安安甘玩得開心。 E+好亂呀

男爵府

原帖由 donalddaisy 於 10-4-10 23:05 發表
Haha, 唔通25號出世BB都唔鐘意爬, 但都你一樣扶住周圍行... 彤彤出咗牙仔未ar, 我BB一隻都未見~~~

你地d bbhttp://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=268&cb=%n&n=acc9358c&ct0=%c 好叻呀...我個囡 ...

PG教要找D無野扶既地方學爬, 訓練前庭。
小兜之前都係只行行企企, 唔識爬。一爬就唔協調, 中中虹下。

男爵府

原帖由 suesue00721 於 10-4-12 10:41 發表
我個女都係半夜企左係床仔唔瞓,要比條奶先瞓....

唔通D B有失眠期

複式洋房

係ar, 我囡囡都係25號出世, 不過宜家一隻牙仔都未出ar...
你有冇join5月底birthday party? 希望到時相認吓, hahaha~~~

原帖由 CCWai 於 10-4-11 14:30 發表
你個BB都係25號出世....?
彤彤上個月開始出牙仔...佢連續三個星期都出一隻,宜家出左三隻牙仔喇~上面兩隻...下面一隻...

大宅

好媽媽勳章

可唔可以share個checklist俾我呀?
[email protected]
thanks.

原帖由 Joyfulness 於 10-4-9 10:57 發表

Hi pookybear

唔知係唔你想要的資料?

媽媽都會比較緊張bb食嘢,去旅行前大半個月,就開始試下比bb食現成固體食物,因為去旅行唔煲得粥仔,試過holle,淡口同健康,但係bb唔肯食,咁就試和光堂同bean stalk粥仔,佢較鐘意和光堂, ...

大宅

前晚我發現彤彤出梗第四隻牙仔喇...上個月頭佢都未開始出架...但係一出就每個星期出一隻...宜家嗰4隻牙仔好得意呀...全部都係見到少少牙頭....
我兩個party都會去呀...我地到時相認喇~

原帖由 donalddaisy 於 10-4-12 22:43 發表
係ar, 我囡囡都係25號出世, 不過宜家一隻牙仔都未出ar...
你有冇join5月底birthday party? 希望到時相認吓, hahaha~~~

別墅

我的bb不肯飲水,學習杯用來用手去扭,我是要用匙迫他飲水的,都不知是否應試飲管. 連飲橙色都不肯,好麻煩.
原帖由 pookybear 於 10-4-9 14:50 發表
個我囡都係咬,仲要個樣好衰...

別墅

我的bb早你地1日,只見到一隻牙開始出,但不是在正中位置的,是否會意d牙齒不齊.
原帖由 CCWai 於 10-4-13 14:19 發表
前晚我發現彤彤出梗第四隻牙仔喇...上個月頭佢都未開始出架...但係一出就每個星期出一隻...宜家嗰4隻牙仔好得意呀...全部都係見到少少牙頭....
我兩個party都會去呀...我地到時相認喇~

...

別墅

我的bb就要差不多12點先訓,好累呀,bb真係活力驚人
原帖由 麥兜MaMa 於 10-4-12 21:05 發表

唔通D B有失眠期

別墅

可以瞓,不明?是否學步車.

原帖由 cat-ee 於 10-4-12 20:19 發表
我用緊esprit,可以平瞓,玩具反斗城買,之前特價$6xx

首頁

尾頁

跳至