想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Cheery_CYW & ilapril,

我個friend都懷疑我bingo左。不過我星期六先驗完,我諗等多幾日先再驗。因為支捧捧都幾貴

原文章由 Cherry_CYW 於 07-8-13 14:39 發表
wuws,
可能你巳經bingo, 有無驗下?

ilapril, 高齡產婦,
今個週末會派彩, 這個星期會覺得特別長,希望大家都bingo啦.
ilapril,王玲醫師是否專長幫人有bb嫁?口碑如何? 我今個月都無睇中醫,現正 ...

大宅

好媽媽勳章

ilapril,
可否講我知卓越中醫的收費。如診金,藥費,煲藥費等。

大宅

wuws,

唔好意思呀,因為我今個星期六至第1次睇,等我睇完再話比你知啦

原文章由 wuws 於 07-8-13 16:06 發表
ilapril,
可否講我知卓越中醫的收費。如診金,藥費,煲藥費等。

大宅

wuws
預祝你成功啦 ,咁等你知道後要即刻上黎報喜呀

原文章由 wuws 於 07-8-13 15:59 發表
Cheery_CYW & ilapril,

我個friend都懷疑我bingo左。不過我星期六先驗完,我諗等多幾日先再驗。因為支捧捧都幾貴

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

ilapril,
比妳攪到我都想一齊睇添...
但係要自己煲藥, 我唔得喎, 妳唔擔心奶奶問咩?

我都剛剛打咗電話去港大中醫臨床中心想book蘇晶副教授(上次同妳講過嗰個), 但8月booking 已經full晒, 要下星期先可以book9月份睇...

wuws,
係啦係啦, 真係希望妳bingo呀, 咁對我哋都係encouragement.

原文章由 ilapril 於 07-8-13 15:19 發表
Cherry_CYW

王醫師係專醫婦科架,而佢對不育科都好出名,你可以上浸大中醫學院個網址度睇下,佢地有介紹王醫師架,不過我睇未睇過佢架,我諗都係睇下你同佢夾唔夾啦

wuws
係啦,你可能bingo呀,快d ...

大宅

好媽媽勳章

ilapril,
吾駛喇,吾該。我剛打左去問喇!診金$120, 藥費$50/劑,煲藥$20/劑。價錢同bu一樣。我都book左今個星期六,中環4:00pm.

其實我之前都睇過王玲,佢都ok呀,不過之後因為佢開診d時間吾夾,就搵左王鴻雁睇,佢就差d囉,因佢吾係專業醫不育。

大宅

好媽媽勳章

高齡產婦,
一齊啦,我都book左王玲,不過中環診所。 佢地可以代煲藥,飲完你奶奶都吾知啦。

大宅

高齡產婦
係啦,一齊睇啦,如果你今次bingo,都可以叫佢幫你安胎嘛
唔驚得咁多喇,最多咪話感冒,如果叫佢地煲咪日日都要出尖沙咀飲藥
但到9月你可能要做iui,咁果段時間就唔好飲中藥喇!

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-13 16:15 發表
ilapril,
比妳攪到我都想一齊睇添...
但係要自己煲藥, 我唔得喎, 妳唔擔心奶奶問咩?

我都剛剛打

大宅

wuws
咁我地睇完,一齊上黎交流下

原文章由 wuws 於 07-8-13 16:17 發表
ilapril,
吾駛喇,吾該。我剛打左去問喇!診金$120, 藥費$50/劑,煲藥$20/劑。價錢同bu一樣。我都book左今個星期六,中環4:00pm.

其實我之前都睇過王玲,佢都ok呀,不過之後因為佢開診d時間吾夾,就搵左王鴻 ...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

ilapril, wuws,

我都好想,但如果要我日日放工特別出尖沙咀飲藥,真係唔得,因我在沙田返工,又住沙田...
至於自己煲更加唔得..., 所以我要睇d可以pack好or藥粉嘅.

係啦,如果今個weekend, m嚟咗, 咁我又要開始我第二次iui之旅..., 所以都唔知點好, 係唔係應該等下次做完iui先呢?

原文章由 ilapril 於 07-8-13 16:33 發表
高齡產婦
係啦,一齊睇啦,如果你今次bingo,都可以叫佢幫你安胎嘛
唔驚得咁多喇,最多咪話感冒,如果叫佢地煲咪日日都要出尖沙咀飲藥
但到9月你可能要做iui,咁果段時間就唔好飲中藥喇!

...

大宅

好媽媽勳章

嘻嘻,我又打去問煲藥既野,原來剩係得中環有代煲藥服務咋。
佢地會一次過煲好入真空袋,飲時用熱水坐熱來飲。同浸會一樣。

伯爵府

wuws,
咦,咁返而ok喎, 咁我都係去兩次姐, 一次睇醫生, 一次攞藥.如果可以兩個鐘頭返去攞仲好, 最多去H&M行吓囉:lol

原文章由 wuws 於 07-8-13 17:36 發表
嘻嘻,我又打去問煲藥既野,原來剩係得中環有代煲藥服務咋。
佢地會一次過煲好入真空袋,飲時用熱水坐熱來飲。同浸會一樣。

大宅

高齡產婦
如果你想沖藥粉果d,我知道粉嶺有個,我有個朋友都有睇佢既,不過好似好遠咁!
係呀,如果9月頭做iui就唔好飲中藥喇,咁又要等到9月尾至睇,但你做完iui都唔知成唔成功,到時個中醫都唔知幫你生bb好定幫你安胎好,咁都係唔好亂咁飲中藥喇,唔知對bb有無影響嘛!

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-13 17:29 發表

我都好想,但如果要我日日放工特別出尖沙咀飲藥,真係唔得,因我在沙田返工,又住沙田...
至於自己煲更加唔得..., 所以我要睇d可以pack好or藥粉

伯爵府

我打咗電話去中環BOOK咗星期六3:45PM, 但我未決定去唔去, 因為真係如果9月頭做iui, 又話唔好飲中藥... 唉,到時先算啦, 如果我去, 咁我又可以同wuws相應, 第時我哋一齊約出嚟high tea都得

原文章由 ilapril 於 07-8-13 17:52 發表
高齡產婦
如果你想沖藥粉果d,我知道粉嶺有個,我有個朋友都有睇佢既,不過好似好遠咁!
係呀,如果9月頭做iui就唔好飲中藥喇,咁又要等到9月尾至睇,但你做完iui都唔知成唔成功,到時個中醫都唔知幫你生b ...

大宅

好媽媽勳章

高齡產婦,
好呀,好呀。high tea.... 正呀 。你決定左話我知啦。

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-13 18:02 發表
我打

伯爵府

wuws,
我諗我都係去唔到睇王玲, 因星期六要睇住bb姪女, 所以行唔開, 不過我叫咗老公放假, 如果可以, 同b女去街街行吓 .

係呀, 揾個星期六, 一齊去high tea / tea buffet都好呀, ilapril, 妳點睇呀?

原文章由 wuws 於 07-8-14 09:50 發表
高齡產婦,
好呀,好呀。high tea.... 正呀 。你決定左話我知啦。

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-13 18:02 發表
我打

大宅

高齡產婦
約埋wuws 一齊出黎high tea?梗係好啦 ,咁幾時呀:lol

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-14 10:03 發表
wuws,
我諗我都係去唔到睇王玲, 因星期六要睇住bb姪女, 所以行唔開, 不過我叫

大宅

高齡產婦

我想問星期五我知道失敗左之後,除左打返比仁安之外,係咪可以即刻打返去沙田診所約見董醫生呀?大約幾時至可以見董醫生架?咁要唔要話比d姑娘知我iui失敗左呀?如果可以我都想盡快做多次呀!

原文章由 ilapril 於 07-8-14 10:23 發表
高齡產婦
約埋wuws 一齊出黎high tea?梗係好啦 ,咁幾時呀:lol

[quote]原文章由 高齡產婦 於 07-8-14 10:03 發表
wuws,
我諗我都係去唔到睇王 ...

伯爵府

ilapril,
不如妳宜家打電話問定先, 唔怕一萬,最怕萬一...
妳可以好似我咁, 同佢講妳想快d做第二次, 睇吓佢比唔比. 但多數都會叫妳休息一個cycle, 咁就問吓休息嗰個月係唔係連排卵藥都冇得食, 可唔可以都照check卵size同睇吓幾時排卵, 如果妳想, 佢又比妳食排卵藥, 咁就要安排去攞藥.
宜家問得嚟, 差不多啦, 因董醫生下星期開始放假, 到我哋見到m嚟, 佢可能已經去咗玩喇.. 不過一日未派彩, d姑娘都唔知理唔理呢? 試吓先啦.

原文章由 ilapril 於 07-8-14 16:01 發表
高齡產婦

我想問星期五我知道失敗左之後,除左打返比仁安之外,係咪可以即刻打返去沙田診所約見董醫生呀?大約幾時至可以見董醫生架?咁要唔要話比d姑娘知我iui失敗左呀?如果可以我都想盡快做多次呀!

伯爵府

各位睇董醫生嘅姊妹,,
至於high tea, how about 9月1日星期六呢? 如果心急, 都可以係8月25日咖?
有冇人向應呀? 睇吓有幾多人參與呢?

原文章由 ilapril 於 07-8-14 10:23 發表
高齡產婦

wuws,
我諗我都係去唔到睇王 ...

首頁

尾頁

跳至