想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Over over....小but隊員繼尋日體溫微昇0.1之後今日微跌0.1。+1 -1 = 0, 比曾特首的民調滿意指數較穩定!! 今日體溫36.0。Also Still 未排卵呀 roger~~~~~~

大宅

15/12 (Day 9) 36.1
16/12 (Day 10) 36.1
17/12 (Day 11) 36.2
18/12 (Day 12) 36.1
19/12 (Day 13) 36.3
20/12 (Day 14) 36.3
21/12 (Day 15) 35.8
22/12 (Day 16) 36.0
23/12 (Day 17) 36.2
24/12 (Day 18) 36.1
25/12 (Day 19) 35.9
26/12 (Day 20) 36.1
27/12 (Day 21) 36.1
28/12 (Day 22) 36.1
29/12 (Day 23) 36.0
30/12 (Day 24) 36.2
31/12 (Day 25) 36.1
1/1 (Day 26) 36.2
2/1 (Day 27) 36.3
3/1 (Day 28) 35.9
4/1 (Day 29) 36.0
5/1 (Day 30) 36.1
6/1 (Day 31) 36.0

仲以為day28 急跌有望....點知都係冇昇....唉....天呀!!

別墅

唔好意思, 我想問點解唔好飲咁多lemon tea??

原帖由 VincciB 於 10-1-6 08:14 發表

係呀, 之後就安心等bingo啦, 你再睇下day23-24之後有冇多左d分泌呀, 我今次bingo都係咁, 所以你都可以留意下, 唔好飲咁多lemon tea,黎到d jm講話有影響呀,要早d休息,煲d有營養既湯飲,放鬆d,唔好Check住佢,等到黎m個日先chec ...

-=-=-=虎皮第一, 老公第二, 自己第三 =-=-=-

別墅

你個人好寒啊... 我見其他jm 平均係 36.3 - 36.9 架!!
要補一補....

原帖由 小but 於 10-1-6 10:08 發表
...

伯爵府

畀面勳章

原帖由 小but 於 10-1-6 10:08 發表
...

我上個cycle都係咁.... keep住低溫5x日,根住m小姐突然探我,不過個量就好少, 少到用護墊就得果隻...
咁即係有m冇排卵...
我都係check咗temp先知,我覺得好神奇~

大宅

原帖由 hellokasin 於 10-1-6 10:24 發表
你個人好寒啊... 我見其他jm 平均係 36.3 - 36.9 架!!
要補一補....

已睇左3個cycle 中醫, 只兩cycle係正常!!

別墅

有本外國生育書 (what to expect when you are expecting) 話日日開工唔會影響精精質素...!

原帖由 史迪仔 於 10-1-6 08:39 發表
妳bingo咗啦?恭喜晒呀!妳應該試咗3-4個cycle 咋喎!真係好啦!但我想知我連續兩日開工有無問題架?

別墅

戒哂生冷野未!?

原帖由 小but 於 10-1-6 10:31 發表

已睇左3個cycle 中醫, 只兩cycle係正常!!

大宅

原帖由 buzz1234 於 10-1-6 10:26 發表

我上個cycle都係咁.... keep住低溫5x日,根住m小姐突然探我,不過個量就好少, 少到用護墊就得果隻...
咁即係有m冇排卵...
我都係check咗temp先知,我覺得好神奇~ ...

真係好奇!! 蛋蛋盪失路.....要出「尋蛋啟示」!!

大宅

好媽媽勳章

morning 各隊員,報告tingbobo今日情況
d28都係仲未排卵喎,但係temp有36.60,唔明唔明 (今朝6am醒過一陣,到9am先check)

大宅

好媽媽勳章

25/12 Day16 ~ 36.34
26/12 Day17 ~ 36.50
27/12 Day18 ~ 36.30
28/12 Day19 ~ 36.34
29/12 Day20 ~ 36.38
30/12 Day21 ~ 36.38
31/12 Day22 ~ 36.48
1/1 Day23 ~ 36.43
2/1 Day24 ~ 36.43
3/1 Day25 ~ 36.52
4/1 Day26 ~ 36.66
5/1 Day27 ~ 36.57
6/1 Day28 ~ 36.60
呢個cycled體溫仲差過上次呀
係咁小小咁升,但係又唔見排卵喎

大宅

原帖由 hellokasin 於 10-1-6 10:32 發表
戒哂生冷野未!?

冇食2-3個月了... 一啖半啖都會有...但好少好少...!

伯爵府

畀面勳章

原帖由 tingbobo 於 10-1-6 10:37 發表
25/12 Day16 ~ 36.34
26/12 Day17 ~ 36.50
27/12 Day18 ~ 36.30
28/12 Day19 ~ 36.34
29/12 Day20 ~ 36.38
30/12 Day21 ~ 36.38
31/12 Day22 ~ 36.48
1/1 Day23 ~ 36.43
2/1 Day24 ~ 36.43
3/1 Day25 ~ 36.52
4/1 Da ...

我上個cycle都係keep住係36.2~36.5之間直到m
如果我果個cycle有排卵, 排卵後會升到36.8~36.9架

別墅

唔止生冷野添...

提高体温的阳性食物:梅干、芝干、肉类、鱼类、贝类、米饭、萝卜等根菜类蔬菜、大蒜、生姜、葱等。降低体温的阴性食物:牛奶、豆乳、豆腐、咖啡、蛋糕、莴苣等叶菜类蔬菜、豆芽、黄瓜等。温和的中性食物:玄米、黑麦面包、荞麦、大豆、纳豆、南瓜、红薯等。

http://gh.ncepu.edu.cn/Article/ShowArticle.asp?ArticleID=10877

原帖由 小but 於 10-1-6 10:40 發表

冇食2-3個月了... 一啖半啖都會有...但好少好少...!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 buzz1234 於 10-1-6 10:56 發表

我上個cycle都係keep住係36.2~36.5之間直到m
如果我果個cycle有排卵, 排卵後會升到36.8~36.9架

咪係囉,上個cycle都有升到36.7-36.9家,
但而家都仲未升
我個cycle又長,如果今次無排卵,
又要等多4x日,好橙呀

大宅

原帖由 hellokasin 於 10-1-6 11:00 發表
唔止生冷野添...

提高体温的阳性食物:梅干、芝干、肉类、鱼类、贝类、米饭、萝卜等根菜类蔬菜、大蒜、生姜、葱等。降低体温的阴性食物:牛奶、豆乳、豆腐、咖啡、蛋糕、莴苣等叶菜类蔬菜、豆芽、黄瓜等。温和的中性食 ...

兩者都少食呀..

大宅

原帖由 tingbobo 於 10-1-6 11:03 發表

咪係囉,上個cycle都有升到36.7-36.9家,
但而家都仲未升
我個cycle又長,如果今次無排卵,
又要等多4x日,好橙呀

我都好經要等4x 日一個cycle....唔通同虎bb冇緣..??.....真係好橙呀!!

別墅

食多d提高體溫既陽性食物啊~

原帖由 小but 於 10-1-6 11:16 發表

兩者都少食呀..

大宅

HIHI,

有一排冇上黎LA,你地點呀?呢個禮拜天氣又跌LA,著多件3保住體溫呀!

我今日DAY 27,不過唔抱有希望,因果個胸已經谷住谷住,當個胸一軟第日就會黎M。

別墅

有 jm bingo 都有谷m feel por>..

原帖由 lcf 於 10-1-6 14:03 發表
HIHI,

有一排冇上黎LA,你地點呀?呢個禮拜天氣又跌LA,著多件3保住體溫呀!

我今日DAY 27,不過唔抱有希望,因果個胸已經谷住谷住,當個胸一軟第日就會黎M。 ...

首頁

尾頁

跳至