影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

今晚出左5套啦!Mr Koo, 玉昭,好好過,新人類, 長歌行

水晶宮

tpyjasmine 發表於 21-3-31 21:59
皇上好忙嘛,而且又多咗外族妻子,唔得閒理佢

快d睇, 28 皇上又寵幸一個, 導演一定看中仔仔咸咸的眼神

皇上陽氣盡損, 醒唔到呀!

水晶宮

潘妃幾似Yoyo呀!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

《長歌行》共49集,每周一至周五更2集,主演:迪麗熱巴、吳磊、劉宇寧、趙露思、方逸倫、劉海寬、曹曦月 。

改編自夏達同名漫畫,唐武德九年,内廷生變,原太子之女李長歌僥倖逃出,赴幽州求援。途中,長歌偶遇化名為秦准的草原部落特勤阿史那隼,兩人不打不相識,漸生英雄相惜之感。長歌在幽州粉碎一場陰謀,同時身份敗露,前往朔州避禍。她藏身於朔州太守公孫恒身邊,助其共抗草原勢力侵襲,却未想到敵方將領隼竟是舊識秦准。長歌震驚痛心,力抗隼。然而朔州孤城難支終究陷落,長歌為大局甘願淪為戰俘被押往草原,得知大可汗另有野心。長歌决定暫放下私仇,以身涉險拼死破局,不料身陷死局,隼為救長歌不惜與大可汗為敵,兩人卻陰差陽錯天各一方。長歌輾轉流亡,親歷亂世的她逐漸領會仁者無敵的道理,徹底放下個人恩怨,在發現前隋勢力才是挑動事端的幕後黑手後,長歌與隼聯手守護大唐及草原的和平,兩人也終於認清對彼此的感情,携手共赴危局。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

chocolatebean 發表於 21-3-31 22:58
快d睇, 28 皇上又寵幸一個, 導演一定看中仔仔咸咸的眼神

未呀,未到呀16集咋

珍珠宮

chocolatebean 發表於 21-3-31 22:38
今晚出左5套啦!Mr Koo, 玉昭,好好過,新人類, 長歌行

咁你睇邊劇?我陸劇只追緊宋詞

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

又一套姐弟戀:《愛的二八定律》,今日發佈新劇照海報,楊冪86年,許凱95年,等官宣。

王國長老

由宋佳、佟大為、蔣欣、李佳航主演,張國立特别主演電視劇《小捨得》預計4月11日於CCTV-8開播,東方衛視黃金檔每晚兩集連播。

水晶宮

tpyjasmine 發表於 21-4-1 11:55
咁你睇邊劇?我陸劇只追緊宋詞
宋 司 陪你 城池

呢5套未必開

水晶宮

rose-mag 發表於 21-4-1 12:44
由宋佳、佟大為、蔣欣、李佳航主演,張國立特别主演電視劇《小捨得》預計4月11日於CCTV-8開播,東方衛視黃 ...
好有興趣呀!同小歡喜 好似,同陪你也差不多題才,演員也好啱睇

珍珠宮

chocolatebean 發表於 21-4-1 13:20
宋 司 陪你 城池

呢5套未必開

司藤有諗過開,城池睇左一集
陪你,又係劉濤,唔睇住
這套現代劇,你覺得值得試吓開嗎?

水晶宮

tpyjasmine 發表於 21-4-1 13:31
陪你,又係劉濤,唔睇住
司 太唔真實,我麻麻,不過都睇埋佢
城 我中意 love line
陪 有共鳴,4個家庭帶出现代親子教育問題

水晶宮

rose-mag 發表於 21-4-1 12:42
又一套姐弟戀:《愛的二八定律》,今日發佈新劇照海報,楊冪86年,許凱95年,等官宣。

...
差9年冇理想19年咁誇

如果秦嵐配许凱就好睇好多

王國長老

tpyjasmine 發表於 21-4-1 13:31
陪你,又係劉濤,唔睇住

司藤好睇,推介。前面比較多人同亂,因為好多事實未清楚,好多迷題未解,所以有少少一頭霧水,但越睇越有趣,亦越來越清楚來龍去脈,當然景甜嘅衫同造型好靚,故事同人物亦出人意表,唔係平時睇果d傻白甜同霸總果種白痴無腦甜寵類,唯一出戲係景甜嘅配音,好似聽緊三生三世嘅白淺聽嘢咁。

我睇緊暴風眼都唔錯,雖然楊冪把聲太尖,但原音好自然,係故事比較多細節要交待,所以節奏比較慢。

王國長老

chocolatebean 發表於 21-4-1 13:43
差9年冇理想19年咁誇

如果秦嵐配许凱就好睇好多

楊冪嬌小型加樣較細,加上造型同化妝的話,唔會好覺差好遠,但秦嵐同王鶴棣就太誇張。

珍珠宮

rose-mag 發表於 21-4-1 13:49
司藤好睇,推介。前面比較多人同亂,因為好多事實未清楚,好多迷題未解,所以有少少一頭霧水,但越睇越有 ...

好呀,之後先再睇司藤
張彬彬我都ok

珍珠宮

chocolatebean 發表於 21-4-1 13:38
司 太唔真實,我麻麻,不過都睇埋佢
城 我中意 love line
陪 有共鳴,4個家庭帶出现代親子教育問題

咁遲啲先睇陪你長大啦
追埋套宋先
城池我嫌套劇40集長左啲
遲啲再諗下佢,謝謝你

而家宋詞,潘貴妃又小產了
伽凌就生左公主
唔知劉濤會唔會再生?
個皇帝咁咸濕,又咁愛劉娥

珍珠宮

chocolatebean 發表於 21-3-31 22:58

我無聊到邊睇宋詞邊睇北宋歷史
根據資料,皇上會寵幸劉娥身邊位丫環
生左個仔,而個仔就係下任皇帝
歷史寫,皇帝同劉娥係無子的
我咁劇中的吉兒都會下線

珍珠宮

chocolatebean 發表於 21-3-28 11:27
你睇到18就知我講咩啦!

終於知你講咩!

子爵府

回覆樓主:

好多新劇,有排追。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊