跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

eva師傅,
想問下你係唔係識執相, 我有一張相多了一隻手, 係唔係可以整唔見隻手架? 你可以幫幫我嗎?
另想問下什麼是"raw" file? 與jpec file 有咩唔同?
THANKS

子爵府

hehe... u r so smart...
我想upgrade少少之嘛~ 不過要老公大人首肯先得囉~ 最衰hang seng index又落緊斜...:-|
原文章由 kcPooh 於 07-11-13 13:08 發表
Yi... so u have new target?????? :)

子爵府

joys,
你返左工都餵到全人奶真係幾叻!
悠魚都唔記得左我以前餵過佢了, 因為只餵了五個月... 不過佢見到細佬個pacifier就話要食(佢自己冇食過), 都比佢含過, 佢覺得好好玩, 次次都要...
原文章由 joys 於 07-11-13 13:24 發表
Hi, Sherri,

Congratulations!

I also breast feed my boy. I must BF him otherwise I think not fair to him. Jasmine drank the mama milk till 21 months. She also pretent to drank my milk when I BF li ...

男爵府

原文章由 cancanmama 於 07-11-13 13:26 發表
eva師傅,
想問下你係唔係識執相, 我有一張相多了一隻手, 係唔係可以整唔見隻手架? 你可以幫幫我嗎?
另想問下什麼是"raw" file? 與jpec file 有咩唔同?
THANKS ...

嘩~! 唔好叫我c fu啦! 好驚wor!

m........你sent張相俾我睇下執唔執到([email protected]), 應該無問題掛!

RAW是數碼相機原始數據的一種格式,相當於傳統相機的菲林底片。因此,它的色彩和層次的寬容度是相當廣闊的,RAW最大的好處是保存了最原始的CCD數據,把更多的自由放在用戶手裡。 記錄了最原始最真實的信息,不做修飾和更改,為後期製作留下了廣闊的可操作性。

而通常非RAW格式即使是最完整的TIF格式,也是經過了數碼相機自身處理的,這個處理實際上也是個軟件處理的過程,會有很明顯的生產商的興趣取向(或者說對圖像、色彩的理解),常說的索尼色彩艷麗、富士綠等就是對某種色彩特別處理的結果。

唔知你明唔明?! 因為我都唔係好明~! anyway, 唔明就影番jpg啦~!

大宅

eva
真係唔係好明
anyway, 我send了張相給你, 你睇睇整唔整到呀! thanks:loveliness:

男爵府

原文章由 cancanmama 於 07-11-13 23:09 發表
eva
真係唔係好明
anyway, 我send了張相給你, 你睇睇整唔整到呀! thanks:loveliness:

收到啦~!

e~! 入左部400D bor! :mrgreen:

大宅

未入貨! 係我朋友影的. 不過, 講真, 都有點心思思想買, 有咩意見呀?? 老問題, nikon or canon好

原文章由 pakyu0429 於 07-11-14 10:16 發表

收到啦~!

e~! 入左部400D bor! :mrgreen:

男爵府

原文章由 cancanmama 於 07-11-14 13:10 發表
未入貨! 係我朋友影的. 不過, 講真, 都有點心思思想買, 有咩意見呀?? 老問題, nikon or canon好

睇你like d咩啦! nikon d相利d sharp d, 因為佢noise勁, 所以有d人覺得唔夠自然, 而canon嘅色柔d, 不過有d人就覺得唔夠sharp, 真係個人喜好! 如果你問我, 我更係話canon啦!

張相攪掂, 你睇下得唔得!

男爵府

hi all
留番條毛向樹先

大宅

hehe.. women reads women mind...

anyway.. u earn a lot already from hang seng index la.. maybe good time to pamper yourself... :)

原文章由 Jolly 於 07-11-13 13:57 發表
hehe... u r so smart...
我想upgrade少少之嘛~ 不過要老公大人首肯先得囉~ 最衰hang seng index又落緊斜...:-|

子爵府

good afternoon!!
幾日無上來, 原來這裏已有咁多口水.
近日我好慘呀! 日日忙到阿媽都唔認得呀!
仲要個個星期六都要返工, 諗起都想喊呀!:-( :-( :-(

子爵府

BK Milk勳章

原文章由 Coolpig 於 07-11-14 16:41 發表
hi all
留番條毛向樹先

珠珠

你何時變得這麼粗俗
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

子爵府

BK Milk勳章

C:

你朋友最近點
你要開家長會定OPEN DAY
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

男爵府

may,

你點呀? 生意好嗎?

子爵府

may,

我的朋友已打了三針化療針, 不過藥物未能控制到癌細胞.
因為她是第26條骨髓的基因變異, 那裏有三條基因,
所以會等骨髓移植呀!

我明天是學校的 open day, 下個星期六是家長會.
再下個星期六要 in 新生, 再再下個星期六要聽 talk.
再再再下星期六又有 open day.
(open day 是每個月一次的.)
every sat 都要返工, 真想死呀!
原文章由 mayymlam 於 07-11-15 18:38 發表
C:

你朋友最近點
你要開家長會定OPEN DAY

子爵府

good morning!!

男爵府

good morning~!

首頁

尾頁

跳至