自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

回覆:犯太歲係咪會黑到冇朋友?

今年蛇,我屬豬,大鑊未至於恐怖,但生意麻煩咗,健康亦差咗,身邊小人多好多

大宅

引用:我長期黑仔,年年都犯太歲

原帖由 9527 於 14-01-22 發表
我長期黑仔,年年都犯太歲
same

伯爵府

犯太歲嗰年,年頭已被未婚夫飛了,之後即刻去攝太歲,嗰年情緒不穩外,其他都ok咁囉

芭芭拉

伯爵府

做多啲善事、攝太歲、捐血洗牙、參加多啲喜事、施棺、念多啲經都可以化解

芭芭拉

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我以往犯太歲沖太歲都有去廟攝下太歲,+唔知

原帖由 babyballball 於 14-01-22 發表
我以往犯太歲沖太歲都有去廟攝下太歲, 唔知係咪有效呢? 我果D年份又好似無乜大獲野發生, 不過我下年正正犯 ...
我屬老鼠,我來年都係沖,但岩岩買左樓,仲未交收,係咪應該等到過左年先交收好呢

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:Jm有冇d經典例子可分享下?有咩方法可化解

原帖由 可愛教主2 於 14-01-22 發表
Jm有冇d經典例子可分享下?有咩方法可化解?
我沖嗰年真係幾黑,好彩最後無事:

跌左幾千蚊
稅局查稅
俾租客告(租客想毀約,報假案話俾人入屋打劫,仲想屈我地賠償佢損失,好彩法官英明,判我地勝數。但攪到好煩)

翡翠宮

好似真係差d

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

水晶宮

引用:我今年由年頭黑到年尾,連bb都無埋 +

原帖由 carrie_1102 於 14-01-22 發表
我今年由年頭黑到年尾,連bb都無埋
仲有10日8日就新年啦。好快就轉好㗎啦,頂住呀。

天空之城, 快樂之地

大宅

我2013年犯太歲,2013年係我最黑暗最難捱嘰一年,轉工、轉屋都有,但係都係好難捱,不停會有煩野發生,日日都諗到底過唔過到呢關呢?真係好辛苦而家希望過完個蛇會柳暗花明又一村啦,不過馬年我老公同仔都犯太歲攝太歲一定會攝,今次我會係屋企擺下風水陣,希望可以減底佢地嘰負能量同為屋企帶來好運啦

珍珠宮

引用:犯太歲嗰年,年頭已被未婚夫飛了,之後即刻

原帖由 媽咪面 於 14-01-23 發表
犯太歲嗰年,年頭已被未婚夫飛了,之後即刻去攝太歲,嗰年情緒不穩外,其他都ok咁囉

...
我今年又係超黑,好驚下年又係咁.請問點攝太歲?几$$? 其實攝係咪預支/advance自己嘅好運早d用???唔多識呀?

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我唔覺, 我上年先犯完太歲, touch wood 好好彩無咩問題

我最記得讀f.5個陣, 有次成架巴士差不多都係同 form 既人 (即係同年啦)
我同學講笑話, 我地今年犯太歲窩
咁呢架巴士有咁多犯太歲既人一齊坐咪好危險 ?
成車都犯太歲 ....
最後當然係平安到步啦

珍珠宮

引用:做多啲善事、攝太歲、捐血洗牙、參加多啲喜

做多啲善事、攝太歲、捐血洗牙、參加多啲喜事、施棺、念多啲經都可以化解

...
係咪過左初一就可以做?

珍珠宮

引用:做多啲善事、攝太歲、捐血洗牙、參加多啲喜

...
施棺咩意思?

珍珠宮

引用:我2013年犯太歲,2013年係我最黑暗最難捱嘰

原帖由 ron_poon 於 14-01-23 發表
我2013年犯太歲,2013年係我最黑暗最難捱嘰一年,轉工、轉屋都有,但係都係好難捱,不停會有煩野發生,日日 ...
想問2013边个生肖犯同冲大歲,边到䏲到??

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+可愛教主2+於+14-01-22+發表J

原帖由 EOBEAR 於 14-01-22 發表
咁你有無攝太歲??

禁止訪問

珍珠宮

我想問2013年, 雞係米犯太歲,

我老公病多左..公司人事唔係咁好..

咁2014年, 邊隻會犯太歲

我屬虎,. 老公屬雞

Yang81  雞係2013應該幾順,我睇過雞同蛇幾夾架  發表於 14-1-23 18:25

禁止訪問

珍珠宮

引用:我想問2013年,+雞係米犯太歲,我老公病多左.

原帖由 BIGPAT 於 14-01-23 發表
我想問2013年, 雞係米犯太歲,

我老公病多左..公司人事唔係咁好..
copied fm other jm, hope can help : )

珍珠宮

the above is for 2014 not 2013, sorry

首頁

尾頁

跳至