親子旅遊

跳至

首頁
23456...29

尾頁

男爵府

MissMaMa 發表於 14-4-30 19:50
如果我係你, 都會考慮3晚海灘區, 2晚george town.

宜家都係想頭三晚住巴都丁宜, 尾2晚 george town. 因為如 坐KA 回程時間係中午, 即當天瞓醒就要走, 所以諗住揾間方便企理, 又平嘅酒店化算D。

男爵府

wonadaol 發表於 14-5-1 08:49
其實檳城自由行好容易, 網上很多資料,我都去過2次了!嚟緊6月又去第3次!今次book左包車遊浮羅山背一帶, ...

就係想去 hea 同食, 住下Resort 比D細路玩下

想請問 知吾知我兩大兩小 10歲 & 3.5歲 如 住 Traders Twin Bed Rm 的話d 床夠吾夠大瞓呢? 上綱睇無呢D相, 睇吾到。

另外 請問 Golden Sands 係米有 shuttle bus 到Traders 呢? Thanks.

大宅

引用:+本帖最後由+技安+於+14-5-1+12:47+編輯+\\Q

原帖由 技安 於 14-05-01 發表
技安!等你!

大宅

引用:Quote:wonadaol+發表於+14-5-1+08:49+其實

原帖由 Ksyy1018 於 14-05-01 發表
就係想去 hea 同食, 住下Resort 比D細路玩下

想請問 知吾知我兩大兩小 10歲 & 3.5歲 ...
Trader Hotel d 床 standard size,不算太大!另外,係有shuttle bus來往Golden sand的,兩酒店設施可以共用的!

Ksyy1018  Thanks.  發表於 14-5-1 15:27

珍珠宮

Ksyy1018 發表於 14-5-1 12:34
Thanks. 我都係未去過Penang, 所以有D迷惘,我上agoda, 睇過,E&O 好靚但好貴,Traders, Sunway, ...

George Town 的酒店, 你唔會長時間留在房間, 一般只會早出晚歸, 所以找一間乾淨企理, 張床夠大就可以了.

Ksyy1018  我都係咁諗。  發表於 14-5-2 14:12

子爵府

6天檳城 + legoland 小小分享

第二天 (包車5小時) 先到蝴蝶公園, 可能係春天關係, 真係超多蝴蝶, 小朋友睇到嘩嘩聲, 園內仲有環保手工俾小朋友做, 之後去睇樹上熟榴槤, 餵埋羊羊已經下午2點半就去左熟食中心午飯, 因為太熱關係我地去左 Paragon shopping mall , 女仕們就去 JENNY BUNNY 買鞋, 小朋友去左手個類似PLAYHOUSE地方, 全日任玩只係MYR5 ! 晚飯娘惹菜 Perut Rumah Nyonya Cuisine ( EVERGREEN HOTEL)

第三天 (包車5小時) 市內觀光, 牆壁畫, 姓周橋, 午飯於光大1st Avenue, 飯後街邊食榴槤, 然後出機場, 到達新山就去左 outlet , 晚上10點才回 KSL

第四天 全日 LEGOLAND ( KSL)

第五天 LITTLE BIG CLUB 和 HELLO KITTY LAND ( EVERGREEN HOTEL)

第六天 早上去了KIDLAND , 呢處類似 BABYBOSS , 有姐姐帶你做齊全部職業, 賺左錢就可能消費 ! 好好玩呀! 午飯於 D'Tandoor 然後再到 GURNEYSHOPPING , 小朋友就在商場平台踩單車

今次旅程重點放左係 legoland, little big club 和 hello kitty land
檳城觀光點我反而行得少

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

引用:6天檳城+++legoland+小小分享++第二天+(包

原帖由 技安 於 14-05-02 發表

第二天 (包車5小時) 先到蝴蝶公園, 可能係春天關係, 真係超多蝴蝶, 小朋友 ...
請問你包車一日大約Rm幾$ ?

子爵府

halookmama 發表於 14-5-2 02:30
請問你包車一日大約Rm幾$ ?
我冇包過一日!
10人車
機場去酒店MYR75
包車5小時連去機場MYR200

其實包5小時係最抵 ! 我包左2次5小時, 由早上9:30~2:30, 因為早出發就冇咁熱! 下午去室內回一回氣, 之後晚飯 !

子爵府

回覆:暑假去檳城

子爵府

子爵府

子爵府

子爵府

子爵府

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

技安 發表於 14-5-2 06:50
我冇包過一日!
10人車
機場去酒店MYR75
你包架10人車去酒店好平...
我book咗4人車, 收RM100... (酒店喺 George Town)
請問你係咪搵吳生租車? Thanks...

技安  係吳先生  發表於 14-5-2 15:01

大宅

引用:Quote:技安+發表於+14-5-2+06:50+我冇包過

原帖由 buklaylay 於 14-05-02 發表
你包架10人車去酒店好平...
我book咗4人車, 收RM100... (酒店喺 George Town)
請問你係咪搵吳生租車? Thank ...
好似貴左d喎!你問多幾間啦!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

wonadaol 發表於 14-5-2 12:36
好似貴左d喎!你問多幾間啦!
我都覺得佢收得貴... 係朋友介紹話佢好好人...
咁我再問多兩間... 唔該晒!!

大宅

引用:6天檳城+++legoland+小小分享++第二天+(包

原帖由 技安 於 14-05-02 發表

第二天 (包車5小時) 先到蝴蝶公園, 可能係春天關係, 真係超多蝴蝶, 小朋友 ...
技安!你玩埋新山果邊,正吖!我下次都照你這樣由檳城過去,比星加坡消費平好多!
你的小朋友幾大?我仔3歳玩Kidland應該未handle到,待他大d才join!
Jelly Bunny鞋真的抵買嗎?我見BK JM都有推介去檳城買鞋!

男爵府

技安 發表於 14-5-2 00:15

男爵府

技安 發表於 14-5-2 00:15

吾好意思想請問如住George Town 的話, 去市內觀光, 牆壁畫, 姓周橋地等方是否包車方便D 或 步行已可以呢?謝謝!

首頁
23456...29

尾頁

跳至