懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 cocolai281 的帖子

咁可能佢覺得你返得娘家..就自然所有野都係娘家搞啦...
我都係加...衣加返左娘家...就預左咩都自己同丫媽搞掂...
兩家人距離又遠...
佢唔幫你仲好...廢事99同丫媽果套做法唔同搞到你夾係中間...

大宅

回覆 avrilC 的帖子

都係,媽咪整野食都會岩自己口味多d,我最唔鍾意就係62,99有時會講生之前最好食咩,生完之後食咩好,但只係得個講字,又唔見佢整比我食,
諗起都嬲....

大宅

瞓得好勳章 美好大世界2017勳章

回覆:回娘家坐月..奶奶唔歡喜...

唔歡喜?最緊要自己歡喜,
到時佢唔幫手,就到你歡喜

別墅

我都想返,不過c6個邊d人唔會俾..
C6話冇人會大住個肚返外家過夜..bb未滿月我帶左返外家住2晚佢已經俾人話..
我覺得有咩所謂,事實上我返去係開心好多,因為而家呢間房未裝修,仲係單人床,好細,我有左10個月就係同c6訓單人床,好辛苦,我聽都未聽過有左唔可以返自己屋企訓囉。
我好擔心第時佢唔俾我帶bb返外家訓。

別墅

O左嘴...我5,6個月大果陣..仲去朋友屋企訓TIM啦
你唔好怪我咁講丫..我覺得你老公唔夠錫你即...
單人床點訓到2個人?仲要有個大肚婆!?你老公真係唔怕壓到你個肚?

不過未滿月就危險D..你等BB大多3,4個月先帶返外家啦...
我覺得返外家住完全無問題!!唔通你爸媽唔係外公外婆丫?唔通BB唔係佢個孫丫?都要見下加嘛~

好好同老公傾下囉~

別墅

回覆 kc58 的帖子

我之後會全職湊B~佢同個孫玩下好喇...湊就我自己來...始終都無得唔比佢掂...

別墅

回覆 cocolai281 的帖子

你唔試下答佢..好丫..咁我買返來..我唔識整..你地幫我整丫..睇下佢地係咪講真既都好

珍珠宮

引用:回覆 silver928 的帖子不值得為99的行動唔

原帖由 adrio 於 15-07-29 發表
回覆 silver928 的帖子

不值得為99的行動唔開心。我見證過有些跟99一同坐月的太太抑壓不快樂情緒屈出病來 ...
非常同意

大宅

回覆 avrilC 的帖子

下次佢再講我一定叫佢整,反正佢兩個個超得閒。

公爵府

引用:一定要返娘家嗎?俾我係奶奶都唔喜歡。

原帖由 lovebb003 於 15-07-18 發表
一定要返娘家嗎?俾我係奶奶都唔喜歡。
返娘家有乜問題???乜你覺得99會服侍身抱咩

別墅

咩年代,到佢唔喜歡咩?
比我踩佢都傻,想幾時返就幾時返

別墅

引用:O左嘴...我5,6個月大果陣..仲去朋友屋企訓T

原帖由 avrilC 於 15-08-29 發表
O左嘴...我5,6個月大果陣..仲去朋友屋企訓TIM啦
你唔好怪我咁講丫..我覺得你老公唔夠錫你即...
單人 ...
唉..99好難做..我話自己返去坐月,bb俾埋呀99唔好煩,佢話我咁做係落佢媽面,所以我媽諗住日日過黎一陣陪我,我情緒好差,成日喊,係因為6299成日同我爭bb好黑人憎,c6已經話過佢好多次都係咁..而家係屋企99講關於bb既野我當聽唔到唔理佢,一係就黑面好冷淡對佢,佢知架仲冇野咁對我,雖然我覺得自己好衰,但一諗起佢成個cctv咁咩都要望住哂我就唔會覺得自己好衰

別墅

回覆 pigyuk721 的帖子

好似好多6299都會當個孫係自己個仔女....我個朋友都係咁...訓覺係同6299一齊訓而唔係同自己爸爸媽媽訓...
我朋友帶自己個仔出街..又黑口黑面咁...又成日同個孫講如果同其他人出街就以後都見唔到麻麻
你話幾恐怖

你帶埋BB返娘家坐月完全無問題...真係自己心情好重要...雖則衣個行為唔會個個都會理解...
關咩事?BB比99湊又點會落自己媽面?如果你媽日日都可以上去陪下你..都好既...
但當你6299見唔到個孫既時候..就會對你好聲好氣加啦...
坐月係幾咁緊要...媽咪身體好..我諗對BB都好加...

大宅

返左娘家就好了,舒服曬…始終都係媽媽好
我奶奶都叫我返男家坐月…但我同我媽媽同老公一隻狗狗一齊住 我拒絕左佢…自己有屋唔住仲要返去男家公屋無床間房坐月咩 唔係\'其視\' 公屋,之不過我12月生冬天又凍,冇諗過我要訓間間係騎樓既房坐月點得架 佢只想對住個孫啫…

大宅

回覆樓主:

有啦,我生之前99同我亞媽都幾好傾,仲會一齊出嚟食飯,但生完之後,知我喺我亞媽度坐月,同第時會比bb亞媽湊,佢之後就當唔識我亞媽咁,見到當睇唔到

別墅

引用:回覆 pigyuk721 的帖子好似好多6299都會當

原帖由 avrilC 於 15-09-03 發表

我媽好擔心我,因為我情緒好差,開到口同c6講叫6299俾我帶埋bb返去住幾日..點知c6都唔企係我個邊,佢話接受唔到,如果我返左去同6299 d關係就玩完,同埋問題都會係到...我好失望,佢覺得關係緊要過老婆既情緒...佢成日話我亂咁聽人講野,自己fd緊係企係我個邊,係我自己諗埋一邊唔聽人講...但我覺得係佢唔體諒我呢段時間,我喊佢又問我喊乜...我都唔想...

別墅

你老公都幾唔體諒你
咁你有無好好坐月?衣加係咪全職湊B

別墅

回覆 p_olivia 的帖子

99都係適合玩下孫..湊就唔見得個個99會有心有力湊..始終年紀大

大宅

avrilC 發表於 15-9-9 14:00
回覆 p_olivia 的帖子

99都係適合玩下孫..湊就唔見得個個99會有心有力湊..始終年紀大 ...

我就係咁諗,因為99 都年紀大,但佢都唔鍾意,覺得我地覺得佢無用,都無計

別墅

話之佢,梗係自己阿媽好點啦。起碼清楚自己體質,知道什麼時候煮什麼俾我食。奶奶無得比。

首頁

尾頁

跳至